יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

אפילו לקינוח: אורז בשלושה מתכונים טעימים

עם כל הכבוד לפסטה, לבשר או לעוף, אין כמו אורז. לעולם לא אסרב לקערה מלאה בגרגירים המושלמים האלה, גם בקינוח

כ׳ באב ה׳תש״פ (10/08/2020 08:54)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אורז זה החיים, תסכימו איתי. אחד מחומרי הגלם המופלאים ביותר שיש, חוצה יבשות, עמים ותרבויות, חוצה גילים, מגדרים ועדות. כולם אוכלים אורז. כל כך הרבה מתכוני אורז יש בעולם, איך אפשר לבחור? ובסוף אני מכינה מהר־מהר סיר אורז לבן רגיל ״בליכלוםאמא״, רק קצת שמן ומלח, מים רותחים ו־15 דקות של ניחוח אורז בבית, ואני יודעת שארוחת הערב תהיה מושלמת ושלא יישאר בסיר אפילו פירור.

לפי כמות האורז שאני מכינה אני מבינה שהילדים שלי גדלים. פעם הייתי מכינה כוס אורז והיה נשאר גם בשבילי, אחר כך היו נשארות לי כמה כפות לנשנש, ועכשיו אני מכינה כוס וחצי אורז וזה מתחסל מיד. עזבו אתכם מפסטה, עזבו בשר ועוף, אני בן אדם של אורז. תנו לי קערת אורז עם קצת סויה או רוטב עגבניות ואני מאושרת.

הקיץ בשיאו ואני יודעת שאין לכם זמן להרפתקאות במטבח, אז בואו נכין כמה מטעמים מאורז, וגם רעיון לקינוח נוסטלגי ומתוק שאי אפשר לסרב לו.

אורז מבושם עם פטריות

אורז מבושם עם פטריות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מאז שגיליתי שהפיצים אוהבים פטריות (אני חושבת שזה התחיל בזכות הפטריות שעל הפיצה) אני משתדלת לשלב אותן בתבשילים רבים. הפטרייה – מצרך מופלא בפני עצמו – מלאת טעם ומשתלבת בקלות עם מרכיבים רבים כל כך. כשאני רוצה לשמח את המשפחה שלי אני מכינה את האורז הזה.

מרכיבים

7־8 מנות

3 כפות שמן
2 סלסילות פטריות חתוכות לרבעים
1 בצל קצוץ גס
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
1 כפית זנגוויל
1 כפית כמון
3 שיני שום כתושות
½1 כוסות אורז בסמטי/פרסי
1 צרור פטרוזיליה קצוצה (כ־2 כוסות)
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הפטריות כ־15 דקות עד שהנוזלים שלהן מתאדים והן מצטמקות.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10־15 דקות נוספות עד שהבצל רך וזהוב.
3. מוסיפים מלח, פלפל, בהרט, זנגוויל, כמון ושום, ומטגנים עוד כדקה.
4. מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
6. מכסים ומבשלים 15 דקות.

עוף ואורז בתבנית אחת גדולה וטעימה

צילום: אפרת ליכטנשטט
עוף ואורז בתבנית אחת גדולה וטעימה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מנה מושלמת לימים שבהם צריך להרשים אבל אין זמן. ובכלל – אין כמו מנות בסיר אחד: האורז מקבל את טעמי העוף והופך לטעים בצורה בלתי רגילה. אתם חייבים לנסות.

מרכיבים

לתבנית גדולה בגודל 26/34 ס״מ

7־8 מנות

½2 כוסות אורז שטוף ומושרה חצי שעה במי ברז
3 כפות שמן
2 ק"ג עוף מחולק לירכיים ושוקיים
1 בצל קצוץ
2 כפיות מלח גדושות
1/3 כפית בהרט/ראס אל חנות
1/3 כפית קינמון
1 כפית שום
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר
1/3 כפית כורכום
1 כף רסק עגבניות
½4 כוסות (כליטר) מים רותחים

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. שוטפים את האורז ומשרים אותו כחצי שעה במי ברז.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכשהוא חם מאוד מניחים את העוף, ממליחים ומפלפלים אותו. צורבים את העוף משני הצדדים עד שהוא שחום. מעבירים לקערה בצד.
3. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים כרבע שעה עד שהוא זהוב.
4. מוסיפים למחבת את כל התבלינים: מלח, בהרט, קינמון, שום, פפריקה, סוכר, כורכום ורסק עגבניות. מטגנים כשתי דקות נוספות.
5. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.
6. מעבירים הכול (את האורז והבצל) לתבנית גדולה ומשטחים לשכבה אחידה.
7. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
8. מניחים את העוף על האורז ומוסיפים את המים הרותחים בזהירות. מכסים בנייר כסף ואופים 120 דקות.

מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה.

מכבים את האש ולא מרימים את המכסה במשך 5 דקות לפחות.

פודינג אורז מתוק עם קינמון וצנוברים

פודינג אורז מתוק עם קינמון וצנוברים. צילום: אפרת ליכטנשטט

כשאני מכינה פודינג אורז, ובפרט עם קינמון, אני מיד חוזרת בדמיון לכיתה ג׳, למטפלת שהיתה שומרת עליי ועל אחי בילדותי, ולאורז עם קינמון שהיא הייתה מכינה לנו. אמא שלי מעולם לא העזה לשים קינמון על אורז (אצלה זה היה יותר בכיוון של כורכום־קארי), ואורז מתקתק וקינמוני נכנס אצלי למגירת הנוסטלגיה המתוקה. כמה זה טעים.

מרכיבים

5־6 מנות

2 כוסות (480 מ"ל) חלב (כל סוג יתאים)
1 כוס (240 מ"ל) מים
250 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
1 מקל קינמון
1 כוס אורז עגול שטוף
¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) מייפל (או עוד ¼ כוס סוכר, או פחות)

להגשה

¼ כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
מעט קינמון טחון

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני שמים חלב, מים, שמנת ומקל קינמון ומבשלים עד לסף רתיחה.
2. מוסיפים את האורז ומבשלים 30־35 דקות עם ערבוב כל כמה דקות, עד שהאורז רך (תטעמו!).
3. 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הסוכר ואת המייפל.

מוציאים את מקל הקינמון ומגישים מיד, בגביעי קינוח קטנים, עם צנוברים ומעט קינמון טחון.

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    12 מסעות, 12 חודשים: קאלענדאר מארצות הים

    הידיעה הבאה

    "על מדינות העולם לשחרר את אזרחי לבנון מחיזבאללה"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    סיכום עם הרש"פ יסיים את החרם על מגדלי הבשר הישראלים

    לקראת בחירות: איך יוכל בנט להיחלץ ממלכודת ההמלצה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD