יותר מחמישים טרמפיסטים העלה היוצר והמראיין יאיר אגמון למכונית שלו במהלך הצילומים, אבל רק שבעה מתוכם היתרגמו לכדי הפרקים הקצרים (6 דקות) שמרכיבים את העונה.
לא קשה להבין את הבחירה בשבעת הנערים האלו דווקא. מצד אחד, ניכרת ההתמקדות דווקא בנוער שוליים – בין רועי הערס־לייט (כהגדרתו) מנתיבות שמסתבך בקטטות, סונדוס, נערה ערביה שמעידה על עצמה שהיא "רק רוצה להיות חופשיה", ולילי, אקטיביסטית אקלימית שמתכננת שביתה מלימודים, עד שמישהו יתעורר ו"יציל את העולם". מצד שני – גם בגילם הצעירים הם מציגים תפיסת עולם מגובשת ומעניינת.
מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
המחיר ששילמנו תמורת הכותרת "השגריר הבדואי הראשון"
טלוויזיה אחראית לא נותנת במה לאיום ברצח
לראשונה: מפקד אוגדת איו"ש יהיה בן ההתיישבות
לצד הבחירה המוצלחת במרואיינים, הסדרה עומדת על כתפיו של אגמון. עם קסם אישי ותועפות של אמפתיה, אגמון מצליח להתחבר באופן מיידי למרואיינים שנכנסים לרכב, ולהפוך גם את השהות הקצרה שלהם יחד לנעימה ומרתקת, גם עבורם וגם עבור הצופים. כך למשל, בפרק על רועי מנתיבות, הוא מתבאס לגלות את עמדותיו הפוליטיות של אגמון. "למה אמרת לי שאתה שמאלני?", הוא רוטן, "כבר התחלתי לאהוב אותך". "אחי, אחי", עונה לו אגמון, "אני חולק עליך בטח בהרבה מאוד מובנים, אבל אוהב אותך אהבת נפש". מיותר לציין שהשניים נפרדים בחיבוק.

בראיון לעיתון "מוצש נוער", האיר אגמון זרקור על זווית נוספת של הסדרה: "אני כל הזמן אומר שזאת בכלל סדרה על עברית. כי אם מסתכלים על הפרקים רואים כמה קצוות יש לשפה הזאת. יש רגעים בפרקים שהמרואיינים מדברים בסלנג, ואני לא מבין מה הם אומרים". למזלנו, אגמון מתעקש על פירושים, וקשיי השפה האלו הופכים דווקא לנקודות אור לאורך הסדרה.
"הטרמפיסטים", עונה 4, דיגיטל "כאן 11", ארבעה כוכבים