סרטים במחיר מוזל, מפגש קרוב עם ניצולים וסיפוריהם, מיצגים ותערוכות, פאנל אקטואלי על 7 באוקטובר והצגות מרגשות. כל הפעילויות המומלצות ליום השואה הקרוב, ברחבי הארץ.
ירושלים
תערוכת "עושים שינוי" בבניין העירייה בכיכר ספרא

החל מערב יום השואה תוצג בבניין העירייה בכיכר ספרא תערוכה פתוחה לקהל הרחב ובה מתואר סיפורם של יהודי דנמרק בשואה דרך 17 דיוקנאות של אנשי הקהילה, לצד סיפורי הצלתם. כזכור, 5,000 מיהודי דנמרק הוצלו במבצע הירואי שהתרחש באישון ליל, תוך שיתוף פעולה של העם הדני כולו.
במסגרת המיזם, תועד אריה קורצוויל ז"ל, ניצול שואה שני ומבכירי מוסד האקדמיה לאומנות "בצלאל". התערוכה נמצאת בקומה התחתונה בבניין הראשי של עיריית ירושלים ופתוחה לציבור הרחב עד ה-21 במאי 2025. את התערוכה מובילים אגף תרבות ואומנויות בעיריית ירושלים ועמותת "להשאיר חותם"
החל מה-23.4, בבניין עיריית ירושלים.
זיכרון בסלון במגדל דוד מוזיאון ירושלים

מוזיאון מגדל דוד בירושלים יקיים אירוע מיוחד בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, שיכלול את עדותו האישית של שורד השואה שאול הוכשטיין, יליד קרקוב, ששרד את מחנה אושוויץ אליו הגיע בגיל ארבע בלבד. הוכשטיין ניצל מנסיבות קשות במיוחד, ולאחר המלחמה נמלט עם משפחתו לצ’כיה והונגריה. בשנת 1949 עלה לישראל, שירת בצה”ל, השלים לימודי משפטים וראיית חשבון והקים משפחה בירושלים – בה הוא מתגורר עד היום.
23.4, 19:30, באולם רוני שבמוזיאון מגדל דוד. הכניסה חינם אך מותנית בהרשמה מראש באתר מוזיאון מגדל דוד בירושלים.
שרים וזוכרים בבית אביחי בירושלים
בליל יום השואה, בית אביחי יארח ערב מיוחד ובו תוכלו לשמוע סיפורים, לשיר יחד ולדבר על העולם היהודי שלפני מלחמת העולם השנייה. הערב יתמקד גם באורח החיים המרתק של יהודי אירופה בשנים שלפני החורבן, ובשאלה מה נשאר מהם בימינו. הערב ילווה בנגינתם של הרכב הבוגרים של קבוצת "אקורד", ובין ניגון לניגון יושמעו סיפורים מפיו של שלום בוגוסלבסקי – חוקר, היסטוריון ומורה דרך.
23.4, רחוב המלך ג'ורג' 44, ירושלים. הכניסה חינם מותנית בהרשמה מראש. חניה חופשית במקום.
דרייפוס – תאטרון החאן
בערב יום השואה, יציג תאטרון החאן בירושלים את ההצגה "דרייפוס". בעיירה יהודית בפולין, בין שתי מלחמות העולם, להקת שחקנים חובבים עורכת חזרות על מחזה, המשחזר את פרשת דרייפוס. על רקע האנטישמיות המאפילה אט אט על חייהם, הם עסוקים בוויכוחים ובמריבות על כל פרט בהצגה: על צבע המדים, על איך משחקים והאם אירוע אנטישמי ואכזרי כמו פרשת דרייפוס עלול להתרחש שוב?
23.4, תאטרון החאן, 20:00.
יהודי ביער – תיאטרון אסקפלריא

עם ציון ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, תיאטרון אספקלריא מזמין את הציבור להצגת היחיד בכיכובו של חגי לובר, המבוססת על פואמה מאת המשורר אורי צבי גרינברג. ההצגה מספרת את סיפרו של איוון בן סטפן, גוי פולני החי בתקופת השואה, שחייו משתפרים באורח פלא כאשר יהודי הכפר נלקחים אל מותם. הוא פולש לביתו של יהודי שרצח ביער, אלא שרוח היהודי רודפת אותו ולא נותנת לו מנוח. מיד לאחר סיום ההצגה, לובר ייסע למצעד החיים באושוויץ וישתתף בו כאב שכול לאחר ששכל את בנו יונתן ז"ל במלחמת חרבות ברזל.
23.4, 20:00, רח' ז'בוטינסקי 1, גן הפעמון, ירושלים.
להזמנות: 02-6511936
תל אביב
יום השואה במוזיאון אנו
במהלך יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יקיים מוזיאון אנו מספר אירועים בערב ובבוקר. בערב יום השואה, יתקיימו כחמש מפגשי "זיכרון בסלון" במקביל ברחבי המוזיאון, בחמש שפות שונות – אנגלית, צרפתית, רוסית וספרדית. לאחר המפגשים, יתקיים מעגל שיח כולל בנושא החברה הישראלית והעם היהודי. למחרת, יתקיים מפגש מיוחד בשם "לגלות את מרתה: הסיפור האנושי של ילדי הקינדר-טרנספורט" ובו יתגלה סיפורה של ילדה יהודייה, שמעולם לא סופר.
זיכרון בסלון – 23.4, בשעה 19:00
"לגלות את מרתה" – 24.4, בשעה 9:45.
קלאוזנר 15 תל אביב, מוזיאון אנו. שני האירועים ללא תשלום אך מותנים בהרשמה מראש באתר המוזיאון.
אנשי רוח ותרבות מציגים את כאב השואה – אודיטורים צייטלין
ערב שיאגד אנשי רוח ותרבות לשיח ברוח יום השואה ובחיבור לאירועי 7 באוקטובר. האם ההיסטוריה היהודית חוזרת על עצמה? מה עם השבועה שנשבענו אחרי השואה "לעולם לא עוד"? במה דומה ובמה שונה מה שאירע לנו בשואה ומה שאירע לנו ב-7 באוקטובר? האם אפשר למצוא הקבלות בין האידיאולוגיה הנאצית לזו של חמאס? אלו לקחים יכולים ללמד אותנו שורדי השואה, שיסייעו לנו בשיקום אחרי טבח שמחת תורה?
בין המשתתפים: הרב שמואל סלוטקי ששני בניו נהרגו 7 באוקטובר בעת שניסו להגן על יישובי העוטף, רותי גרינגליק, אמו של סרן שאולי ז"ל, הפילוסוף ואיש הרוח ד"ר שמעון אזולאי, הסופרת והמשוררת ד"ר מיה טבת דיין, הזמרת – יוצרת דניאל רובין, אמן הספוקן וורד טמיר אהרוני, הזמר והיוצר בועז קאוזר והמוזיקאי והשחקן דניאל גד.
23.4, 21:00, צייטלין 22 תל אביב, הכניסה חופשית.
רחבי הארץ
עצרת ממלכתית "מאפלה לתקווה" – מכון משואה
בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, תתקיים באמפיתיאטרון של מכון משואה העצרת הממלכתית תחת הכותרת "מאפלה לתקווה". העצרת תתמקד בכוחות הנפש וההתחדשות של ניצולי השואה לאחר השחרור, ובמהלכו ידליקו שישה שורדי שואה את משואות הזיכרון. בין המשתתפים בטקס: ח"כ גדי אייזנקוט, מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר ויו"ר מכון משואה יוסי פייט. בנוסף תיפתח תערוכה חדשה על גטו ורשה, המציגה את עוצמת הרוח האנושית בצל השואה.
23 באפריל, 20:00 אודיטוריום מכון משואה, תל יצחק. הכניסה חופשית.

אירועי זיכרון בסלון ברחבי הארץ
כבכל שנה, מיזם זיכרון בסלון מאפשר לציבור הישראלי לשמוע עדויות ולהתייחד עם זכר הקורבנות ממקום אינטימי וקרוב, בסלוני ביתם של מארחים ברחבי הארץ. השנה, המיזם יצא בשיתוף פעולה מיוחד עם וויז, כך שתוכלו לראות באפליקציה היכן מתקיימים אירועי זיכרון בסלון סביב מיקומכם. נוסף על כך, תוכלו למצוא את כל האירועים באתר המיזם.
סרטי שואה ב-10 שקלים ברשת בתי הקולנוע יס פלאנט
רשת יס פלאנט יוצאת במיזם מיוחד בכדי להנגיש לציבור הרחב סרטים עלילתיים שעוסקים בשואה ונמצאים כעת בבתי הקולנוע. במהלך יום השואה יהיה ניתן לרכוש כרטיס בעשרה שקלים לסרטים הישראליים "סודה", "הטבעת", ו"הנכס", ולסרטים הבינלאומיים "הברוטליסט" ו"כאב אמיתי".