יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

כמה טוב שבאנו: "קזן" מלאת הפתעות

המנות במסעדה אמנם לא הכי מקוריות, אך הביצוע מוצלח ביותר והשירות נהדר

מאת  חן ואלון קורן
י״ז בתשרי ה׳תשע״ט (26/09/2018 09:55)
צילום: חן ואלון קורן

צילום: חן ואלון קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אין דבר ששובה את ליבי במסעדות יותר ממלצר שמגיש אל השולחן לחמים ומטבלים עוד לפני שהבנו מי נגד מי. "הלחם הראשון הוא מאיתנו", הסביר המלצר של "קזן" והניח שלוש צלוחיות קטנות, אחת עם חריף מחצילים, עגבניות וצלפים, שנייה עם זיתים, ושלישית עם שמן זית ובלסמי. ואז הוא אמר: "איזה כיף שבאתם לשבת אצלנו".

קזן מלאת הפתעות. זו מסעדה שמשדרת רצינות וחושך, שלא לומר כבדוּת, אבל קצת אחרי שהתיישבנו המארחת הביאה לבארי דף ציור וצבע ירוק, וכמעט עשתה עליו בייביסיטר בזמן שזללנו.

ריבוי הקטגוריות הכלליות מדי בתפריט מעיד שלמסעדה אין סגנון מובהק, והם בעצם "יודעים" להכין הכול: "פתיחים", "סלטים", "כריכים", "גריל", "המבורגרים", "דישס" ו"פסטה". בתום ההזמנה, קיווינו שבצלחות עצמן יהיו ניכרים קצת יותר עומק ומחשבה.

צילום: חן ואלון קורן
צילום: חן ואלון קורן

התחלנו עם סביצ'ה טונה, שהיה פרשנות קצת משונה למנה. עגבניות השרי־שוקולד שעיטרו אותה היו חתוכות לכיוון הלא נכון, וכל שאר מרכיבי המנה היו לא קשורים בעליל, ולא החמיאו לדג אלא רק גרמו לו להיעלם ביניהם – פול ירוק, שעועית ירוקה, צ'יפס דקיקים ופריכים שהיו מעולים כשלעצמם אבל פשוט לא שייכים לכאן.

המשכנו עם  סלט ניסואז מעולה. הפעם הטונה הצרובה כיכבה לצד שאר המרכיבים ובלטה בזוהרה. ביצה "חצי קשה", תפוחי אדמה צרובים בצורה מושלמת, שני סוגים של עגבניות, בצל סגול, צנוניות, ולבבות חסה רומית פריכה וטובה. הסלט בהחלט הוכיח שחומרי גלם טריים וטובים הם המפתח למנה טובה, גם אם היא פשוטה.

אבל המנה המוצלחת ביותר שעלתה על שולחננו באותו ערב, היא סיגר במילוי פטריות מוקפצות, תרד וכמהין. שני סיגרים ארוכים ופריכים במילוי קרמי, שהוגשו על מצע טחינה חמוצה ורוטב פלפלים קלויים. כל הטעמים השתלבו מצוין במנה הנהדרת הזו.

צילום: חן ואלון קורן
צילום: חן ואלון קורן

גם  ההמבורגר טלה היה מוצלח. בחרתי בו מלכתחילה בזכות הפיסטוקים הקלויים ששבו את ליבי. לצערי הם לא הורגשו במנה, אבל אם לא אהיה קטנונית, זה היה המבורגר טוב. במבט ראשון, הלחמנייה נראתה כמו לחמניית המבורגר, אך כשנתתי ביס גיליתי שהיא דומה יותר למין ג'בטה עגולה וטובה שסופגת לתוכה את כל הטעמים והמיצים של הבשר.

הפירה שהוגש יחד עם מנת חצי העוף הצלוי, היה חלק בלתי נפרד מהצלחת, מתחת לעוף, וספג את מיציו, וטוב שכך. העוף היה משוח במשחת עשבי תיבול ונצלה כהלכה. לצידו הוגש קרם גזר וזעפרן שהיה מעולה בטעמו.

למנה אחרונה, בחרנו קינוח טחינה ואספרסו. הגיעה צלחת מרהיבה עם משהו שנראה כמו בריכה של טחינה גולמית דלילה מאוד בתחתית, אבל היה בעצם מין מרק אספרסו בהיר. עוד בצלחת, היו גם בננות מקורמלות, פרפה טחינה, סבלה אספרסו וטוויל שומשום. הוא היה מסוג הקינוחים שאני גאה למצוא במסעדות בשריות, שמאתגרות את המונח "פרווה". סיומת ממש טובה לארוחה חביבה למדי.

 

סלט ניסואז מגיע במקור מהעיר ניס – ניצה בפי האיטלקים – והוא נקרא כך בגלל זן הזיתים שנמצא בסלט, זיתי ניסואז, שגדלים באזור הגבול של איטליה וצרפת, לחופי הריביירה.

הסלט הזה דומה לסלט שמוגש בפלרמו, ומכונה "סלט פלרמו" ולסלט שמוגש בתוניס, ונקרא – ובכן – "סלט תוניסאי". יש השערות שהמקור לסלט הזה, המככב בחופי הים התיכון בווריאציות דומות, הוא בקבוצות מהגרים שנדדו והשתמשו במרכיבים המקומיים בכל מקום שאליו הגיעו.

בעבר הסלט הזה נחשב ל"סלט של עניים", אך היום הוא נחשב לאחד מנכסי התרבות החשובים של ניס והרכבו הוא אחד השילובים הכי אלמותיים בסלט. הסלט הבסיסי מורכב מירקות טריים, טונה, אנשובי, ביצה חצי קשה וזיתים, ויש המוסיפים שעועית ירוקה ותפוחי אדמה מבושלים. השפים יעדיפו לוותר על הטונה המשומרת ולשים במקומה טונה טרייה צרובה. 

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    ריאיון בלעדי

    הידיעה הבאה

    צאו מהסוכות ולכו לקולנוע

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צאו מהסוכות ולכו לקולנוע

    צאו מהסוכות ולכו לקולנוע

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD