בר בשרי כשר בתל־אביב הוא מוצר צריכה נדיר ולכן בכל פעם שנפתח אחד כזה אנחנו מיד אצים־רצים לבקרו. הפעם מדובר במיקום מעולה – רחוב דיזנגוף שמשופע בברים עמוסי חוגגים צעירים לכל אורכו. "ראליה" מגדירה את עצמה כבר־מסעדה באווירה ים־תיכונית שמחה. התפריט בה משתנה לאורך היום: בצהריים תבשילים ביתיים ובשרים על האש, ובערב מנות מהודקות יותר לצד מבחר קוקטיילים ויינות.
הגענו בערב, ובהחלט שמח פה. חברי הצוות נחמדים, גאים ונרגשים ומשתדלים להעניק חוויית אירוח כיפית. למרות שהמקום חדש־חדש כבר ניתן לחוש במשפחתיות שבו.
זוג קוקטיילים שהזמנו עשו את העבודה אך לא התעלו לכדי איזו הברקה קונספטואלית, הן בהגשה והן בטעם. ה"ג'ין גרין" התבסס כמובן על ג'ין והורכב מבזיליקום, מלפפון ולימון ואילו ה"פרפל ריין" טמן בחובו ורמוט, וודקה ליצ'י ואוכמניות.
בדומה לתפריט המתחלף, גם העיצוב כאן נע בין בר שיקי עם תאורה מוחשכת לעמוד שווארמה מסתובב. עוד עניין נחמד הוא הבר החיצוני, שנשען פנימה אל תוך המסעדה עם חלונות ענק , ומחבר בין הרחוב לפנים.
פתחנו בכרובית מטוגנת, נשנוש קלאסי לברים. המנה שהגיעה הייתה גדולה מאוד יחסית לראשונה והציפוי שלה מז'אנר פירורי הלחם האחידים והתעשייתיים. הפרחים לוו באיולי קיסר וריבת צ'ילי (הברקה!).
המשכנו עם סוכריות עראייס – מנה חמודה ביותר שהיא וריאציה מעודנת על העראייס בפיתה. מדובר בטורטייה מגולגלת עם בשר שפרסו אותה לעיגולים, השחילו על שיפוד וצרבו על הגריל. התוצאה הרבה יותר אסתטית, נוחה לתפעול ולעיכול מהמקור. הביצוע מצוין, עם בשר עסיסי וטעם קינמוני שהשתלב עם הטחינה הירוקה וסלט העגבניות החריף ששודך להן. כדי להקליל לקחנו בנוסף סלט קיסר שהיה רענן וטרי, עם קרוטונים טעימים ואגוז ברזיל מגורד מעל ששיווה לו ממש את מראה הגבינה המוכרת.
האסאדו המפורק עם האיולי צ'יפוטלה היה רך וטעים וחרפרף. הוא הוגש בלחמניית המבורגר, וחבל. באן מאודה היה הולם אותו הרבה יותר והופך אותו ממנה כבדה למתוחכמת. הצ'יפס שהוגש לצידו סבל מאותה בעיה של הכרובית המטוגנת – תחושה של מזון קנוי משקית שלא יוצר במטבח עצמו.

ומה עם הקינוחים? רצינו בסבוסה אבל היא כבר נגמרה וגם הקרפ טופי אזל, כך שבחרנו בפאדג' נמסיס וקוקילידה. עוגת השוקולד הייתה חמה, עשירה ונימוחה והגיעה עמוסה כדבעי בשוקולד נוטף אבל ההגשה המינורית הייתה בעוכריה. אבקת סוכר, עלה נענע או כדור גלידה היו יכולים לשדרג אותה ולאזן את כל המתוק־המתוק הזה. הקוקילידה הורכבה משתי פרוסות בראוניז וביניהן שכבת קצפת צמחית, שלמרבה הצער לא ממש עוברת את מבחן הטעם בישראל תשפ"ב.
ראליה הוא בר בשרי עם אווירה כיפית ומיקום מושלם אבל מבחינה קולינרית יש לו עוד לאן לצמוח. טעים פה, אבל בבירת התרבות של ישראל הרף תמיד גבוה יותר ומקום שרוצה לפנות אל מעבר לקהל שומר הכשרות השבוי – שגם הוא כבר למד דבר או שניים על אוכל מוקפד – כדאי שיעלה כיתה. הפוטנציאל הלא ממומש בהחלט קיים.
ראליה דיזנגוף 88, תל–אביב
טלפון: 03-755-6666
כשרות רבנות ת"א | גישה לנכים