יום ראשון, מאי 4, 2025 | ו׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות

שולחן עורך: 4 מנות שיגוונו לכם את הפיקניק

האביב שהגיע ומעט ימי החופש שלקחתם כדי לבלות עם הילדים הם הזדמנות מצוינת לצאת לאכול בחיק הטבע. על הדרך אתם יכולים להתנתק מסל הפיקניק הקבוע שכולל פיתות ולחמניות ולגוון במנות שישמחו גם את הילדים הבררניים

מאת  אפרת מוסקוביץ'
י״ח בניסן ה׳תשע״ח (03/04/2018 17:05)
צילום: אפרת מוסקוביץ'

צילום: אפרת מוסקוביץ'

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

חזה עוף כרוך בחסה

צילום: אפרת מוסקוביץ'
חזה עוף כרוך בחסה. צילום: אפרת מוסקוביץ'

יצאתם מהבית ליום מלא פעילות בטבע ואין עליכם מנגל זמין? כך תכרכו ארוחה בשרית ומשביעה בעלי חסה פריכים מהאגדה, סליחה מההגדה.

המרכיבים ל- 14 מנות:

קילו חזה עוף פרוס לנתחים דקים

1/3 כוס סילאן טיבעי ללא סוכר

כפית מלח

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס חרדל

עלי חסה קטנים ממרכז החסה

פלפל אדום פרוס למקלות

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המישרה: סילאן, חרדל, מלח ושמן זית. יוצקים את המישרה על נתחי העוף ומעסים אותו היטב. ניתן להשרות את העוף במרינדה במשך כמה שעות וכל המרבה הרי זה משובח.
  2. מחממים מחבת עם ציפוי למניעת הדבקה ועדיף מחבת פסים, מוסיפים למחבת מעט שמן זית. מניחים במחבת נתחי עוף וצולים אותם משני הצדדים עד שישחימו. ממשיכים להכין את כל הכמות.
  3. אורזים בקופסאות נפרדות את החסה ואת העוף ואת ה׳כורך׳ מצלחתים בשטח. מניחים בתוך עלה חסה מנת עוף עם עיטור פילפלים אדומים ומגישים.

קיצור דרך: נשארו לכם שניצלים משבת? פרסו אותם לנתחים דקים והגישו אותם בדרך מקורית ומלאת קראנצ׳.

סוף סוף יצאנו לחופשי, ממצרים, מבית הספר, מהעבודה, ואנחנו חולמים על שדה פורח, עץ רחב צמרת ועל פיקניק משפחתי תחת שמי התכלת. השנה יש לנו ארבעה ימי טיול ועוד קצת שפשוט חבל לא לנצל בטבע. איזו שלווה, הציפורים מצייצות, או שבעצם זו הבטן שלנו, כי בפסח אנחנו תמיד, אבל תמיד רעבים.

במקום לצאת שוב למסלול עם מנגל, פחמים, בשרים ועוד קצת בשרים בארבע צידניות שונות, עם קצת תכנון מראש תוכלו להגיע אל הפיקניק עם מנות שוות שהכנתם בבית כך שלא תצטרכו לנפנף ולהזיע. לקחנו את הכוכבים הוותיקים של פסח, תפוחי אדמה וביצים, והכנו מהם מנות עם טוויסט שישביעו את כל הרעבים, לפחות עד לארוחה הבאה.

בורקס מצה

צילום: אפרת מוסקוביץ'
בורקס מצה. צילום: אפרת מוסקוביץ'

כשהמצה מגלה גמישות היא יכולה להכיל שפע מילויים טעימים שמקבלים השחמה נאה וסגירה בטיגון. מנה טעימה ופריכה ישר מהמחבת או במרקם של ׳לאפה׳ כשהיא יוצאת מקופסא בשטח. אז אם אתם אוכלים ׳שרויה׳, גלגלו אותה, וכשתגיעו לחיק הטבע תנו לילדים בורקס מצה ביד והם יחזרו רק כדי לבקש עוד.

המרכיבים ל- 10 יחידות:

4 תפוחי אדמה בינוניים

5 מצות

בצל בינוני

2 ביצים

2 כפיות מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את המצות במשך חמש שניות מתחת לזרם המים בברז. עוטפים את המצות בתוך מגבת רטובה וספוגה במים שתמשיך להרטיב ולרכך את המצות עד שיתגלגלו בקלות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה במחבת.
  3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים אותם עד לריכוך בסיר עם מים רותחים וכפית מלח, כשתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג מסננים את המים. מועכים את תפוחי האדמה לפירה אחיד, מוסיפים כפית מלח ואת הבצל המטוגן, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. חותכים כל מצה לחצי, מניחים את המצה על משטח העבודה, ממלאים בקצה הקרוב אלינו פירה ומגלגלים את המצה לגליל עגול. ממשיכים ומגלגלים את כל המצות.
  5. טורפים את הביצים בקערה, מחממים שמן זית במחבת, טובלים כל בורקס מצה בביצה טרופה ומניחים במחבת על צד התפר. מטגנים עד להזהבה, הופכים ומטגנים את הצד השני. מטגנים כך את כל הגלילים.

קיצור דרך: נשאר לכם פירה משבת? תשתמשו בו ואתם מסודרים.

מאפינס בטטה

צילום: אפרת מוסקוביץ'
מאפינס בטטה. צילום: אפרת מוסקוביץ'

מאפה צבעוני שמוסיף חיים לארוחה וטעמו העדין עושה אותו אהוב על קטנים וגדולים כאחד, אין בו קמחים של פסח והוא מושלם לנמנעים מגלוטן. מתאים להגשה חם או בטמפרטורת הרכב.

צילום: אפרת מוסקוביץ'
מאפינס בטטה. צילום: אפרת מוסקוביץ'

המרכיבים ל-8 מאפינס:

4 בטטות קטנות (600 גרם)

בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

2 ביצים

4 כפות גבינת שמנת

2 כפות גבינת פטה מפוררת במזלג

מלח, פלפל שחור, 4 ענפי טימין קצוצים דק

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות, מניחים אותם בקופסה המתאימה למיקרוגל עם מעט מים ומבשלים את הבטטות במשך 10 דקות, עד שהן רכות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית עד להזהבה במחבת.
  3. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  4. מסננים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. מוסיפים לפירה את הגבינות, הבצל, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. מחלקים את התערובת לגביעי מאפינס ואופים בתנור במשך חצי שעה עד שהמאפה גמיש וקפיצי למגע ושחום מעט.

מסלול חלופי: למאפינס פרווה החליפו את הגבינות ב-6 כפות חלב קוקוס 17% שומן לפחות.

סביח מפורק

צילום: אפרת מוסקוביץ'
סביח מפורק. צילום: אפרת מוסקוביץ'

ארוחה נהדרת, משביעה ומפתיעה שתחליף את סלט תפוחי האדמה הקלאסי. מוציאים את הסביח לחופשי מתוך הפיתה, (ההיא שבפסח אסור לקרוא בשמה), ומגלים כמה טעים לאכול סלט של תפוח אדמה, ביצה קשה, חציל מטוגן וסלט קצוץ עם רוטב טחינה ועמבה חמצמצה מעל.

המרכיבים ל-6 מנות:

4 תפוחי אדמה בינוניים

חציל בינוני

4 ביצים

2 עגבניות

2 מלפפונים

שמן זית, מלח, פלפל

בצל קטן ופטרוזיליה

טחינה ועמבה

אופן ההכנה:

  1. החציל- פורסים את החציל לפרוסות, זורים מעט מלח מעל ומניחים בצד כדי שיפריש נוזלים.
  2. תפוחי האדמה והביצים- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים אותם עד לריכוך בסיר עם מים רותחים וכפית מלח. מוסיפים את הביצים לסיר, כשתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג מסננים את המים. קולפים את הביצים וחותכים אותן לרבעים.
  3. מנגבים בנייר מגבת את החציל מהנוזלים, מטגנים את פרוסות החציל במחבת עם שמן זית, עד שיזהיבו.
  4. הסלט – חותכים מהירקות סלט קצוץ ורענן.
  5. ההרכבה – בכלי שקוף מניחים בשכבות, חציל, מעל את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים את הביצים הקשות ומעליהן את הסלט. מטבלים ומזלפים בנדיבות טחינה ועמבה.
צילום: אפרת מוסקוביץ'
צילום: אפרת מוסקוביץ'

תגיות: אוכלטיולים

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הסוף לטרטורים? צה"ל מגביר את הפיקוח על המיונים

    הידיעה הבאה

    אב טיפוס: בנות הרב לוינגר דורשות הכרה בפועלו

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה

    קרי-קטור בקטנה: התקרבות ערבית-יהודית - סכין בגב

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD