יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

מצאנו את הפיצה הכי טובה בירושלים

במהלך שיטוט בעיר הבירה נתקלו ב"לה פיאדרה", מקום שמכין פיצות מושלמות וקינוח מושחת. הבשורות הרעות: אל תבנו על המנות האחרות שבתפריט

מאת  חן ואלון קורן
כ״ח באדר ה׳תשע״ח (15/03/2018 12:15)
צילום: חן קורן

"לה פיאדרה". צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

כל יום, לפני שבארי הולך לישון צהריים, אני שואלת אותו: "מה בא לך לאכול כשתקום?".

מלבד רגעים יוצאי דופן של התגלות קולינרית פנימית בהם הוא עונה "סביצ'ה עם תותים" או "סושי", לרוב הוא יענה: פיצה.

אז אחת לשבוע אנחנו תרים אחר פיצריות בעיר. הוא תמיד ירצה לחזור לפיצה פלורה, אבל לי כבר לא נעים מהם. מה יגידו? הבן של חן קורן אוכל כל יום בחוץ?

מפה לשם, בשיטוטינו נקלענו למקום קטן, ממש מול הקונסוליה האמריקאית, צמוד לסופר הכי יקר בעיר. כמעט שלא רואים את המקום מהכביש, כמעט שלא ידענו עליו. במקום שולטת אווירה אנגלו־סקסית אופיינית לאזור רחביה. זה לא סימן מעודד עבורנו, כי היו לנו כמה נפילות עם אמריקאיות מדוברות בעיר. לשמחתנו, חוץ מספות דיינר־סטייל, היו גם כיסאות עור שנתנו אפיל איטלקי.

צילום: חן קורן
"לה פיאדרה". צילום: חן קורן

מול הכניסה, מאחורי הבר, עומד טאבון לבנים ענקי שנותן תחושה שכאן עושים פיצות טובות. אני ובארי התיישבנו, ובזמן שחיכינו לאלון ניסיתי לנחש מה הוא היה מזמין והזמנתי לבד (אני כמעט לא עושה את זה, כי לאלון יש ראייה הרבה יותר רחבה בכל מה שקשור לתפריטים, אבל פיצות – מה כבר יכול לקרות?).

הזמנתי פיצה אחת עם סלמון מעושן, עירית קצוצה, קרם פרש, גבינת פקורינו וחלמונים, ופיצה שנייה פשוטה, נפוליטנה, עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום למקרה שהראשונה תהיה מוגזמת.

שתי הפיצות היו מעולות. הבצק דק־דק, פריך, אוורירי – והכי חשוב: לא נרטב! עם פיצות דקות בדרך כלל יש בעיה מעצבנת: הבצק לא מצליח להכיל את כל מה שמעליו והוא נרטב ונהיה סמרטוטי. אבל לא פה, הבצק נשאר פריך ויציב עד הביס האחרון. סחתיין רק על זה.

השילוב של הסלמון עם העירית על הגבינות היה טוב והכול ביחד העניק ביס מענג. אבל אין מה לומר, מזל שהזמנו גם פיצה רגילה, כי מדי פעם זה היה קצת יותר מדי. הנפוליטנה הייתה פיצה פשוטה וטובה. עדינה בטעמים ועשויה היטב.

זה אולי המקום שמכין את הפיצות הכי טובות בעיר. אבל בכל הנוגע לשאר הקטגוריות בתפריט, איך לומר בעדינות – טעון שיפור. הזמנתי גם סלט מוצרלה ורביולי שהתיימר להיות ממולא בגבינות ובטטה בחמאת ערמונים ושקדים קלויים.

הסלט היה רענן והכול, אבל כה סתמי ולא מתובל כלל. התפריט בסך הכול סיפר על שלל ירקות טריים עם קוביות מוצרלה בציפוי זיתי קלמטה (?!), קונפי שום ושמן זית. הוא הגיע יפה ותמיר, אבל פשוט לא טעים. בעצם לא "לא טעים" – לא היה לו שום טעם, שום תיבול. לא לימון, לא ויניגרט, לא מלח. כלום. פה אני מבינה שהייתי צריכה לחכות לאלון עם ההזמנה.

הרביולי היה נפילה רצינית. החמאה הייתה מפורקת והפכה לשמן עכור שבתוכו שחו רביולים משני סוגים – סוג אחד כתום וממולא בטטה, וסוג אחד לבן וממולא גבינות. השקדים מלמעלה היו חצי שרופים חצי לא קלויים וגרידת הגבינה לא תרמה בכלום לכלום. החזרנו את המנה כמעט בשלמותה, וזה היה מבאס.

לקינוח החלטנו לחזור לטוב ולסיים שוב בפיצה: פיצה שוקולד עם בננות מקורמלות וקרם פרש. אין לי מה לומר, בכל מה שנוגע לפיצות יש להם את זה בענק. זה היה קינוח פסיכי ומושחת. השוקולד נמס והיה גם קצת שרוף אבל בקטע מעולה. ללא ספק כרגע המאנצ' הכי טוב בעיר.

כי אין מה לעשות – כשיודעים לעשות פיצה טובה, כל מה שיבוא עליה זה בונוס.

 

 

קרם פרש הוא קרם שמנת שנפוץ בעיקר בצרפת ובצפון אירופה ומיועד בדרך כלל לקינוחים. בקרם פרש יש מעל 40 אחוזי שומן והוא נעשה בשיטות מסורתיות שבמהלכן מוסיפים לחלב בקטריות שמפרידות ממנו את השומן. בישראל משתמשים בדרך כלל בשמנת עם פחות אחוזי שומן, ולכן יש לה מעט טעם ומרקם של שמנת חמוצה.

 

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    משפחות שכולות נגד השתתפות הפרקליטות הצבאית במיזם של ארגון שמאל

    הידיעה הבאה

    דיני הממונות יחזרו אל בתי הדין?

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: יהושע יוסף

    דיני הממונות יחזרו אל בתי הדין?

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD