ויג'טה אוניאל Vijeta Uniyal
India with Israel
מספר עוקבים: 60,000
במקור מהודו, כיום גר בגרמניה

מה הסיפור שלך?
גדלתי בהרי ההימלאיה בהודו והיגרתי לגרמניה לפני כעשור. אחרי שסיימתי תואר בשפה הגרמנית באוניברסיטה בניו־דלהי, התחלתי לעבוד עבור ארגונים בינלאומיים. בין היתר עבדתי בשגרירות הגרמנית, בארגון ממשלתי גרמני שעובד בסיוע בינלאומי ובמכון גתה להפצת התרבות הגרמנית.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– ארמון הנציב: חריגות הבנייה של האו"ם קיבלו הכשר
– מיזם חג: תפילות לימי מגפה
– דעה: שוברי הסגר הם הישראלי המכוער
מה הקשר שלך לישראל?
כשלמדתי היסטוריה וספרות גרמנית בהודו נחשפתי לראשונה לשואה ולרצח המתועב של העם היהודי באירופה. בשנת 2012, במהלך מבצע "עמוד ענן", נתקלתי באנטישמיות בגרמניה, בהפגנות בעיר קלן. כשהתווכחתי עם חברים על הנושא קראו לי "ציוני" ככינוי גנאי. כיוון שרבים מאותם אנטישמים גם שונאים מהגרים כמוני, הרגשתי שאני חייב לעשות משהו. התחלתי לכתוב על ישראל בטוויטר, הקמתי בלוג והתחלתי לקדם את הנושאים האלה ברשתות החברתיות. עם הזמן הקמתי את ארגון הרשת "הודים למען ישראל".
פוסטים/ציוצים פופולריים:
בעיניי ההאשטאג IndiawithIsrael היה קמפיין הטוויטר הכי מצליח שלנו. הוא הושק לקראת ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודו, והפגישה שלו עם ראש הממשלה נרנדרה מודי. אחר כך החלטנו להציף את ההאשטאג שוב, כאשר הבנו שממשלת הודו מסרבת להצביע נגד ישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם – והחלטנו לתמוך בה. ההאשטאג הפך לוויראלי והיה אחד הפופולריים באותו יום. כשמודי ביקר בישראל, הגענו למיליון צפיות באחד העמודים שלנו, ללא כל קידום בתשלום. בימי מבצע "צוק איתן" ההאשטאג שלנו היה המוביל בהודו, למרות שבאותו זמן התקיימו משחקי גביע העולם בכדורגל.
We Indians welcome Prime Minister @Netanyahu on his historic visit to India. #NetanyahuinIndia January 14-19, 2017 pic.twitter.com/yQWPaa4Vku
— Indians for Israel ???? (@Indians4Israel) January 13, 2018
אילו תגובות שליליות אתה מקבל בעקבות תמיכתך?
מצד הודים לרוב אני פחות מקבל פידבק שלילי, למרות שרוב העוקבים שלנו בפייסבוק הם דווקא ממדינות עם רוב מוסלמי כגון פקיסטן או בנגלדש, ואנחנו גאים בכך שאנחנו מצליחים לנהל שיח מתורבת ובעל משמעות. אני כן מקבל הודעות אנונימיות מלאות בשנאה, ואף תיוגים או תגובות שהן בעלות מאפיינים גזעניים. אני משתדל לחסום משתמשים כאלה או להתעלם מהם.
ביקרת בישראל?
ביקרתי בישראל פעמיים בעקבות עבודת ההסברה שלי, ובשנים הקרובות אני מתכנן לבקר בארץ פעם בשנה. השתתפתי בכנס של רשת DigiTell של המשרד לנושאים אסטרטגיים בישראל. מדובר בפלטפורמה לשיתופי פעולה בין פעילים ומנהלי דיגיטל מהעולם הפרו־ישראלי. חברים בה למעלה מ־100 פעילים מ־20 מדינות שונות, עם יותר מ־15 מיליון עוקבים ברשתות החברתיות.
מה אתה הכי אוהב בישראל?
אני אוהב את ירושלים, במיוחד את ההליכות הארוכות שאני עושה כשאני שם. אני מעריץ את האוכל הישראלי, שיש בו השפעות ומוטיבים קולינריים מרחבי העולם.
דבר המומחה:
היחסים המתחממים עם הודו הביאו לרמה חדשה גם את האהבה שישראל מקבלת בתת־היבשת הזו, ויעידו על כך אלפי התגובות הפרו־ישראליות בעמודים אנטי־ישראליים ברשת. מזה שנים שוויג'טה משמש פה עבור תומכי ישראל בהודו, ואף דאג לאגד אותם ברשת תחת ארגון Indians4Israel, הארגון הפרו־ישראלי היחיד בהודו. הוא גם חבר משמעותי ברשת DigiTell. עם זאת, במדינה שבה האזרחים רואים בישראל שותפים לגורל נוכח המאבק בטרור, יש לוויג'טה פוטנציאל לגדול בכמות החשיפה והעוקבים שלו.