יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

לא מקורית ולא במקרה: כשמסעדה מנסה יותר מדי

המון יומרנות, טכניקה חלשה ומנות לא טעימות. "האותנטית" מנסה לשאוב השראה ממטבחים רבים, אבל לא קולעת לאף אחד מהם

מאת  חן ואלון קורן
כ׳ באדר ב׳ ה׳תשע״ט (27/03/2019 16:49)
צילום: חן קורן

צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אפשר להגיד הרבה דברים על ה"אותנטית", אבל לצערי, רק דבר אחד בטוח – אותנטית היא לא. אפס מקוריות, אפס מקור (אולי אם ממש נתאמץ, אפשר למצוא שתי מנות שציפינו לראות פה – הפסטיה ותבשיל המוח, שממילא רק אחת מהן היתה מוצלחת).

העיצוב מוגזם – מלא זהב ושחור, מלא קטיפה. התפריט הוא ערב רב של מנות שנאספו מכל קצוות תבל: ארנצ'יני, פאני פורי, עראיס, קרפצ'יו, באן בשר, המבורגר או פיש אנד צ'יפס (ומפאת קוצר היריעה מניתי כאן רק חלק מהמטבחים שמצטופפים בתפריט הזה). אדם צועק את שחסר לו.

יחד עם זאת, אין ספק שהושקעה פה השקעה רבה וזוהי לא מסעדה שהוקמה כלאחר יד, לכן הגעתי עם ציפיות.

התחלנו עם סיגרים של בקר וכבד. אני לא יודעת מה חשבנו לעצמנו. כבד עוף הולך עם כבד עוף, בפיתה, עם חריף וקצת טחינה. אבל בשום אופן לא עם בקר טחון בתוך סיגר. זו הייתה מנה נוראית עם טעמים חיוורים ולא מוכרים. העלה של הסיגר היה עשוי טוב, וגם טוגן כמו שצריך, אבל המילוי היה פשוט בלתי אפשרי.

מה אתם רואים בעיני רוחכם כשאומרים לכם "קרפצ'יו אבוקדו עם סלסה מקסיקנית וביצה חצי רכה"? כנראה מה שאנחנו דמיינו: פרוסות אבוקדו דקות־דקות, מונחות בעדינות על צלחת שטוחה, ועליו קצת לימון, קצת סלסה וביצה רכה. ומה קיבלנו? אבוקדו מעוך למחית, שנמרחה בשכבה שטוחה ודקה על הצלחת. כל מה שהיה מעל המחית המבאסת הזאת היה עשוי נהדר – הביצה, הסלסה וגם שני הטוסטונים. בכל אופן, זאת בהחלט לא מנה שראוי לשלם עליה 48 שקלים (אפילו אם האבוקדו היה פרוס כמו שציפיתי).

את שתי המנות הבאות – מוח ופסטיה – הזמנו רק כדי לצאת ידי חובה. ככל הנראה מדובר בשף שגדל במטבח מרוקאי, ורצינו לוודא שלפחות טעמנו מנות מהמגרש הביתי שלו. מנת המוח הייתה מאכזבת – נתח של מוח שלא עשוי כהלכה, מונח בתוך מרק אדום דליל עם קצת פלפלים שלא בושלו מספיק והמון בזיליקום (מה?) מלמעלה. הפסטיה לעומת זאת הייתה מעולה – עלי פסטיה פריכים, במילוי נדיב של פרגית קצוצה מתובלת בקינמון וקרמל. לצידה הוגשה ריבת עגבניות שרי ועלי דפנה מצוינת.

למנה עיקרית בחרנו רביולי פולנטה ברוטב שרי, שום, ארטישוק, לימון ושמן זית. נשמע מבטיח. במקום זה קיבלנו רביולי ברוטב שום חרוך ועלי טימין שרופים. הרביולי היו גסים, לא אחידים בצבעם, בגודלם או במידת העשייה שלהם. פרוסות הארטישוק היו מרות מדי, העגבניות המיובשות היו שחורות. קרם שורש הסלרי אולי יכול היה להציל את המנה, אלמלא הייתה שרופה לגמרי. פשוט לא אכיל.

כשביקשנו תפריט קינוחים, המלצרית התחילה לספר עליהם. שאלתי "אפשר את זה כתוב?", ונעניתי: "באותנטית אנחנו מספרים על הקינוחים". אם זה היה מגיע יחד עם סיפור על הסבתא של השף (או המלצרית), על איך היא רכנה אל הגז והכינה אחד־אחד את עלי הסיגר או השבקייה – מילא. אבל שוב ערב־רב: פבלובה וצ'ורוס, לצד עוגת שוקולד חמה.

הלכנו עם שני הראשונים, ושניהם היו דווקא נחמדים. הפבלובה הייתה עשויה היטב, עם דפי פטל מגניבים, מקרונים ושלל הפתעות. הצ'ורוס היו ארוכים ומטוגנים לפריכות אחידה, עם קרם קרמל בטעם קצת משונה וגלידת וניל פרווה – שאף פעם לא יכולה להיות משהו טוב מדי.

האותנטית היא מסעדה של הרבה שמות גדולים, הרבה גימיקים בצלחת והרבה יומרה. אולי אם הייתה פה קצת צניעות וקצת כבוד לטכניקות בישול מסורתיות פשוטות (איך צולים מוח, איך מצמצמים רוטב, איך מכינים בצק לפסטה או איך ממלאים אותו), או אפילו, חס וחלילה, גם קצת "אותנטיות" – אולי האוכל גם היה יוצא טעים.

תגיות: האוטנטיתמסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    ילד הולך לאיבוד

    הידיעה הבאה

    האחרון לזהות: מקום 111 ברשימת פייגלין החל את דרכו הפוליטית במרצ

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    האחרון לזהות: מקום 111 ברשימת פייגלין החל את דרכו הפוליטית במרצ

    האחרון לזהות: מקום 111 ברשימת פייגלין החל את דרכו הפוליטית במרצ

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD