יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

אהבה ממבט שני: הטעמים ב"דקא" מרקידים את החך

מקציפת הגזר האוורירית ועד הריזוטו זעפרן והדרים המטריף. איזה מזל שנתנו למסעדה התל-אביבית עוד הזדמנות

מאת  חן ואלון קורן
י״ח באדר ב׳ ה׳תשע״ט (25/03/2019 13:08)
צילום: חן קורן

"דקא". צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

זו לא הפעם הראשונה שלי בדקא. למען ההגינות אומר שהפעם הקודמת לא הייתה מוצלחת. לא מזמן שמעתי שיש שף חדש למקום, וגם הגיעו לאוזניי לא מעט תשבוחות על המסעדה וכמה קריאות "אתם חייבים ללכת!". אז הלכנו. ואיזה מזל שהלכנו. כי אילן מזרחי, השף החדש (והצנוע), עושה קסמים בצלחת.

זה התחיל ב"קציפת גזר עם עלי גזר", שהוגשה בכוסות קרמיקה קטנות – מין מרק כתום, סמיך ואוורירי מאוד, ומלמעלה הונח עלה גזר קטן. בדרך כלל, הגשה של מנה מהשף בתחילת הארוחה, היא סוג של הצצה קטנה אל מה שעתיד לבוא, רמיזה על גישתו במטבח (בעגה המקצועית זה נקרא אמוז בוש – משעשע חך). ולכן כשראינו את קציפת הגזר נבהלנו, כי כמה טעים זה כבר יכול להיות? אז מתברר שמאוד. זה היה כמו אוויר על הלשון, בטעם עמוק ומטורף של גזר שכאילו הרגע תלשו אותו מהאדמה, עם שמן זית מתקתק עדין שהשתלב נפלא וחיזק את טעמיו של הגזר. מנה גאונית. המשכנו עם מרק בויאבז, בגרסתו הכשרה כמובן. מרק עשיר, עם טעמים חזקים של לוקוס וזעפרן, לפרקים חרפרף. עוד מנה מצוינת.

צילום: חן קורן
"דקא". צילום: חן קורן

כמה שעות קודם לכן, קיבלתי בווטסאפ לינק לכתבה חדשה שעלתה וכותרתה "45 המנות הכשרות הטובות בארץ".הניוקי של דקא היה שם, ולי היה ברור שנזמין אותו. ניוקי שקדים וצנוברים, כך קורא לו התפריט, אבל בצלחת לא היה שום שקד או צנובר. עם הטעימה הראשונה התבהר הכול: השקד והצנובר נמצאים ממש בתוך הניוקי עצמם. זה מתוחכם מאוד, כי זו מנה של מרקמים רכים, ושקד קלוי רק היה פוגם בשלמותה. הניוקי היו חלקים ובצבע עמוק של קרמול, ושחו בתוך רוטב שמנתי עם פרוסות בצלצלי שאלוט כמעט חיים. זו הייתה מנה עדינה כל כך, ויחד עם קודמותיה המחישה לנו כמה מומחה השף במיצוי טעמים של כל מה שסמוי מן העין אבל נוכח בצלחת עצמה.

בהמשך הגיעו עוד מנות פנטסטיות, כמו טרטר מוסר ים על לאבנה, עם שומר ואורגנו טרי מכוסה בשמיכה יפהפייה ורבת שכבות של צ'יפס אגסים מוחמצים. וגם מסבחה דגים (זו מסעדת דגים פה, כן?) – סביצ'ה מוסר ים עם גרידת עגבניות סמיכה, מונח על קרם שעועית לבנה ענוג, גרגירי חומוס קלויים ופריכים, חלמון שליו וברוסקטה צלויה.

מכאן קשה מאוד להתעלות עם מנות טובות יותר – עד כה הכל היה מושלם (בתנאי שלא סופרים את סלט העגבניות המעושנות שהיה מאוד מוזר, הן בהגשה והן בטעמים. הייתה בו רק בשורה אחת שהצליחה לעניין את החך – קרם שקדים מרציפני שנתן טוויסט קל). אבל הבלתי ייאמן קורה והמנות הכוכבות של הארוחה עוד לפנינו: ריזוטו זעפרן והדרים – כתמתם וקליל כמו אף ריזוטו לפניו, עם פילטים של תפוז וגם אבקה של אצות וואקמה. פשוט מנה מטריפה. וגם נתח צרוב של פלמידה על קרם שורשים, שלל פטריות מוקפצות ברמת דיוק מושלמת ועוד הפתעות שהפכו את המנה הזו למודולרית וכיפית.

אחרי שאכלנו באינספור מסעדות וטעמנו אינספור מטעמים, נהיה קשה יותר ויותר להתרגש קולינרית. אבל בדקא, מנה אחרי מנה, מהראשונה ועד לאחרונה – החך פשוט רוקד מטעמים, מסתקרן ורוצה לדעת עוד. והוא ידע, כי אין לי ספק שנחזור לפה שוב.

בויאבז נולד כמרק דייגים של דייגי עיר הנמל הפרובנסלית מרסיי, והתפתח למנה משוכללת שמוגשת במסעדות הדגים היקרות של מרסיי היום, במחירים גבוהים במיוחד.

בעבר הייתה תחרות בין הדייגים מי יכניס את מספר הדגים ופירות הים הגדול ביותר שהעלה ברשתו וייצור את המרק העשיר בין כולם. בבסיס, כמו רבים ממרקי דייגים לחופי הים התיכון, הוא עשוי מירקות, עשבי תיבול ומבחר דגים. במאה ה–19 נכנס הזעפרן למרק והפך את הצבע הכתום לסימן ההיכר שלו. למרות שהמרק לא כשר בעליל, הזעפרן שהובא על ידי סוחרים יהודים זוהה אצל חלק מאנשי מרסיי כ"מרק של יהודים".

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הבאה

    ח"כ בדרך: אלונה ברקת מסתערת על הפריפריה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: דני מרון

    ח"כ בדרך: אלונה ברקת מסתערת על הפריפריה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD