יום רביעי, מאי 7, 2025 | ט׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

התרנגול הגדול: שיטת צלייה ייחודית ומענגת הגיעה לתל־אביב

התפריט במסעדת "קוקוריקו" מבוסס על עוף ותפוחי אדמה בשיטת צלייה ייחודית, ומספק חוויית אכילה מענגת. וגם הצמחונים לא יצאו רעבים

מאת  חן ואלון קורן
ז׳ באדר ב׳ ה׳תשע״ט (14/03/2019 10:06)
צילום: חן קורן

קוקוריקו. צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

חורף 2017, פריז. זה יום שישי ואנחנו בשוק השכונתי, עושים קניות לשבת. יש באוויר ריח מטורף של עוף, של צלייה, של שומן. כמה צעדים משם, אנחנו מעיפים מבט ורואים עופות שלמים מסתובבים על שיפוד בתנור גבוה, מסתובבים ומשחימים להם. בתחתית ה"תנור" תפוחי אדמה שלמים, נצלים בתוך השומן שנוטף מהעוף. זה מחזה מדהים, והצרה הכי גדולה היא שזה קורה בשוק מקומי בפריז, ולא בירושלים תחת שחיטה כשרה (כלומר, זו רק הצרה שלי, כי תוך דקות אלון מחזיק שקית נייר מוכתמת ובתוכה גן עדן צלוי, מפרק בידיים, נוגס, מתענג על כל ביס).

מתקני ה"רוטיסרי" הן מסורת מפוארת בכל רחבי אירופה. תנור גבוה עם להבות מכל כיוון, ובתוכו עופות משופדים מסתובבים (מתקני השווארמה הם גם סוג של רוטיסרי). בעבר היו תולים חזירים או תרנגולות מעל מדורה ומסובבים כל כמה דקות כדי לקבל צלייה אחידה ומדויקת. עם הזמן, השיטה הזו התפתחה והשתדרגה, והיום אפשר למצוא מתקנים שכאלה בכל שוק אוכל באירופה.

צילום: חן קורן
קוקוריקו. צילום: חן קורן

בתל־אביב נפתחה מסעדת "קוקוריקו" של שף רן שמואלי, ולאחרונה הפכה לכשרה. גם פה, עופות שלמים מסתובבים, תפוחי האדמה שוכבים בתחתית, מדי פעם מגיע אחד העובדים עם מצקת מרובעת, אוסף שמן שהצטבר בתחתית ושופך על העוף, והתהליך הזה מעלה רחש כל כך נעים של צלייה.

לא תמצאו פה בשר בקר, לא תמצאו פה בשר טלאים. רק עופות, ואם נדייק: רק תרנגולות. התפריט מחולק כמו עוף: עופות שלמים, חצי עוף, רבע עוף, פרגיות, כנפיים, ויש גם המבורגר. בסך הכול מגישים פה עוף. ואין דבר מגרה יותר מעוף ותפוחי אדמה.

ובכל זאת אתחיל דווקא עם הצמחונים. למרות שזה לא נראה כך, לגמרי תוכלו למצוא מה לאכול פה. יש מגש גדול של סלטים ותוספות – כרוב אדום עם צימוקי אוכמניות, סלט קינואה מלא ירקות, סלט שוּק חתוך גס, וגם אנטיפסטי יפהפה וצבעוני של חצילים, קישואים, גזרים וסלקים חתוכים גדול, וצלויים במידה מדויקת בשמן זית ומלח. על זה תוסיפו גם צלוחית מג'דרה וצלוחית תפוחי אדמה ובצלים צלויים.

עד כאן צמחונים, שתהיה לכם שבת שלום.

אנחנו בחרנו להתפרק על עוף שלם, פרגיות וגם המבורגר. העוף היה שחום ויפהפה, ויכול היה להספיק למשפחה של ארבע־חמש נפשות בכיף. שיטת הצלייה עשתה לו כל כך טוב. החלקים הרכים יותר נותרו עסיסיים כמובן, אבל גם החזה היה עולמי. העוף היה עטוף בניחוחות עדינים של טימין ורוזמרין, פירקנו אותו בידיים ומלבד תחושת חגיגיות גדולה שהייתה באוויר זה היה פשוט כיף.
ההמבורגר הוגש ממש כמו המבורגר, בתוך לחמנייה עם חסה וכל הקטע. קציצת העוף הוכנה מבשר שנטחן גס מאוד, ככל הנראה עם חתיכות עור ולא במקרה – זה נתן לה ג'וסיות מענגת. בתערובת הבשר היו גם פרגית וגם חזה עוף, ומעט עקצוצים של ירק, שהעניקו משחק של מרקמים – חלקם חצי יבשים, חלקם יותר עסיסיים ורכים, הקציצה נמסה אל תוך הלחמנייה דרך האיולי, וזה היה מופלא.

אבל ללא ספק, הכוכבת של הערב הייתה הפרגית. בתוך המתקן, קצת למעלה מהעופות המסתובבים, יש רשת, גם היא מסתובבת, ובתוכה כלוא בשר הפרגית. פרגית בתרגום מילולי היא פשוט תרנגולת צעירה. אצלנו בארץ, כשאומרים פרגית – מתכוונים לבשר הירך מפורק מהעצם. זה החלק הכי רך בעוף (אם לא סופרים את הטוסיק), וכשמפרקים אותו מהעצם לרוב יפרידו ממנו גם את העור.

לא פה. פה יודעים את העבודה היטב, והפרגית נצלית יחד עם העור. זה מושלם כל כך. הטעם טבעי (בשר עוף צלוי עם מלח, פלפל ומעט ארומה של רוזמרין), אבל אלוהי. העור חרוך, קריספי, והפרגית מוגשת כשהיא חתוכה לרצועות, כך שכל ביס מקבל את כל החבילה. זה מושלם.

וכדי להשלים את החוויה, את הארוחה היפה הזאת מלווה תה קר במתיקות מדויקת, שבושל עם פלחי תפוז ומרווה ואז קורר וסונן. ומה יש לי עוד לומר? שכל יום נזכה לכזאת פשטות צלויה בצלחת.

תגיות: מסעדהקוקוריקו

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    בין הגושים: מצעי המפלגות בנוגע לעתיד יהודה ושומרון

    הידיעה הבאה

    זיכרון מתוק מהשטייטל

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: יח"צ באדיבות גלריה דן, אביעד הכהן

    זיכרון מתוק מהשטייטל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD