יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

"קומו" מציעה חגיגה לבלוטות הטעם

פיצה נהדרת, סלט שראוי לפתוח איתו כל ארוחה ודג לברק שהיו לא פחות ממושלמים. ביקור במסעדה הכשרה בהרצליה

מאת  חן ואלון קורן
י׳ בשבט ה׳תשע״ט (16/01/2019 09:16)
בתוך מוצש, תרבות
צילום: חן קורן

מסעדת קומו. צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

הנה צצה לה עוד מסעדה כשרה שיושבת בתוך מלון, הפעם בהרצליה – מסעדת קומו, ששמה קצת מבלבל. בתחילה נדמה שמדובר במסעדה שמדברת צפון־איטלקית, אך כשעושים זום־אין מבינים שזהו רק שם מתוך סדרה של חללים במלון, לצד הונולולו, למשל.

המסעדה מרווחת ומקומות הישיבה (חצי כיסאות, חצי כורסאות) נוחים כל כך, ונותנים את התחושה שאף אחד כאן לא ממהר. התפריט מחולק בצורה קצת משונה – ארבע קטגוריות ללא כותרות. אנחנו לא מנסים להבין, ומזמינים קצת מכל דבר.

מתחילים עם סשימי אינטיאס וסלט סלנובה. הסשימי מגיע שוחה בקרם פרש, מעוטר בטוביקו (סוג של ביצי דגים), זיתים, עגבניות מיובשות וכוסברה. זו הייתה יכולה להיות מנה מצוינת אם היו מפחיתים בחצי את כמות הקרם פרש. כששמים שמנת במנה כזו, בדרך כלל תפקידה הוא לאזן את שאר הטעמים ולאחד ביניהם – אך באמת שמעט ממנה מספיק. ואם כבר שמתם המון, הייתי מגישה את המנה עם קרקרים, כמו אלה המצוינים עם הפרג שהתחבאו בתוך סלט הסלנובה.

צילום: חן קורן
מסעדת קומו. צילום: חן קורן

חסה סלנובה נחשבת למלכת החסות, ואפשר להבין למה – היא עדינה בטעמה ובמרקמה, העלים שלה דקים ורכים כמשי והיא קטנה ויפהפיה. כשהתיבול טוב, היא לגמרי יכולה להחזיק סלט לבד, ופה הצטרפו אליה חגיגה של עלים בצלחת – ארוגולה, רוקט, מיזונה – כולם טופלו היטב והיו פריכים, כל אחד ברמתו, וטריים מאוד. יחד עם הפיסטוקים הקצוצים והקרקרים המצוינים, זה סלט שעל אף (ואולי בזכות) פשטותו, ראוי לפתוח איתו כל ארוחה.

ממנות הדג בחרנו לברק צרוב. לברק הוא הדג האהוב עליי: פגשתי בו לראשונה כשהייתי בתוניס. הוא נח גדול ויפה ובשרני על הצלחת שלי. הבשר שלו היה שומני במידה ומלא טעם. התאהבתי בו שם, ומאז, תמיד כשיש משימה להזמין דג – אני אזמין לברק.

צילום: חן קורן
מסעדת קומו. צילום: חן קורן

זו הייתה בחירה מצוינת וללא ספק המנה הכי טובה שאכלתי בחודשים האחרונים: שני פילטים של לברק צרובים ברמה מושלמת (מה זה מושלמת? כזאת שגורמת לי לאכול גם את העור) מתובלים בפלפל ומלח (כי לברק באמת לא צריך יותר מזה) ונחים על שני קרמים פנטסטיים: האחד קרם פטריות מהטובים שטעמתי, חלק ורך ועם מיצוי עז של טעמי הפטריות, והשני פירה תפוחי אדמה קטיפתי בטעמים מעושנים – בזכות החציל השרוף שמתארח בו. מעל הפילטים היה סלטון של עגבניות קצוצות עם נענע ובצל סגול. איזה יופי של מנה.

התפריט הציע מק אנד צ'יז מקומי ואני, מסקרנות, רציתי לטעום. מתברר שכל מה שמקומי במנה היה טעמים של מרווה ותו לא. כי המקרוני היה מקרוני, והצ'דר הייתה צ'דר, ומה כבר יכול להיות לא טוב? אז המרווה חידדה והוסיפה עניין, אבל לא מקומיות.

הפיצה של קומו הזכירה לי את הפיצה את מיקלה, בנאפולי. היינו מספר 152 בתור וחיכינו ארבע וחצי שעות כדי להבין על מה המהומה. זה היה שווה את זה. פיצה דקה עם שוליים שמנמנים ופציחים, רוטב עגבניות מרוכז בטעמו, ומוצרלה טובה שהיה קצת יותר מדי ממנה – גם בנאפולי וגם בהרצליה.

לקינוח הזמנו אלפחורס פתוח – תחתית עוגיית אלפחורס גדולה ושמנמנה אך נימוחה ומתפוררת כמו שצריך, קרם פיסטוק, קרם פרלינה, קוקוס קלוי וריבת חלב. זה היה קינוח נהדר, אך אני רק רציתי עוד מהלברק ההוא, שלא אשכח עד הביקור הבא בתוניס.

מק אנד צ'יז, למרות המוניטין המפוקפק שלה, היא אחת מהמנות העתיקות בעולם. יש תיעוד למנה הזו כבר במאה ה–14, בספרי בישול איטלקיים. המנה המעודכנת נכנסה לקאנון הבריטי קצת לאחר מכן, עם גבינת צ'דר מקומית. לארה"ב, מק אנד צ'יז הגיעה לפני מאתיים שנה על ידי מהגרים בריטים, או לפי אגדות אחרות, על ידי הנשיא ג'פרסון והעבד/טבח שלו לאחר ביקור באירופה. היום נהוג לערבב במנה גבינות אחרות עם טעם חזק, כמו גרויאר, גאודה ופרמזן.

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    השקפת התנ"ך על העבדות

    הידיעה הבאה

    הסיפור הנשכח על המתחרה של הרצל

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    הסיפור הנשכח על המתחרה של הרצל

    הסיפור הנשכח על המתחרה של הרצל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD