הקיץ בפתח ואין זמן מתאים ממנו לבריכה ביתית. בריכות מתנפחות הן אחד מלהיטי ימות הקיץ החמים, בעיקר עבור ילדים. במרפסת, בגינה ואפילו בחוף הים השימוש בבריכות אלו מעסיק את הילדים במשך שעות ועוזר להם להתרענן.

יש לא מעט בריכות ביתיות בשוק בסגנונות, צורות וגדלים שונים וההחלטה באיזו בריכה לבחור קשורה בעיקר לגודל הבית וכמובן לסכום הכסף אותו אתם מוכנים להוציא. יש בריכות עם משאבה ובריכות פשוטות מגומי, יש כאלו שמתנפחות ובסיום השימוש מוחזרות לאחסון וכאלו שפתוחות לאורך כל עונת הרחצה. אז לפני שאתם עושים מסיבת בריכה לקטנים בגינה, החלטנו לעשות לכם טיפה סדר בבלגן.

הדבר הראשון שכדאי שתבדקו עם עצמכם בטרם הקנייה, כאמור, הוא מה גודל הבריכה שאתם יכולים להתקין בבית. אם יש לכם רק מרפסת קטנה, כנראה שעדיף שתסתפקו בבריכה קטנה מגומי. אם יש לכם חצר ואין מגבלת מקום, הסיפור מתחיל להיות יותר מעניין.

בנוסף לכך, שימו לב שצריך לקחת בחשבון שגודל הבריכות שמפורסם הוא בדרך גודל השטח נטו של פני המים בבריכה. זאת אומרת שמדובר בגודל הבריכה ללא הרגליים התומכות והאביזרים התומכים, שמוסיפים לעתים נפח משמעותי לשטח הכולל.

טווח המחירים של בריכות מתנפחות הוא רחב ויכול לנוע בין 40-500 ש"ח, תלוי בעיקר בגודל הבריכה והפעילות שהיא מספקת. המותגים הבולטים בשוק שוק הם אינטקס ובסטוואי וטווח המחירים נע מכמה מאות לשקלים לכמה אלפים.

"קיים היום מגוון רחב של בריכות מתנפחות" אומר מיכה אברבוך, יועץ הדרכה ובטיחות ב"שילב". "ישנן בריכות בגדלים וגבהים שונים, בריכות משפחתיות או עם מושב שמתאימות גם למבוגרים, ובריכות לשני ילדים. אבל אחד הלהיטים השנה הן בריכות פעילות בנושאים שונים: חד קרן, סוכריות, פרהיסטורית ועוד הכוללות מגלשה מובנת ומשחקי מים. אלו בריכות שמכניסות את הילדים לעולם של קסם וחוויה".

כל בריכת ילדים מתנפחת יכולה להיות ממוקמת במרפסת או בגינה, אבל חשוב שמיקום הבריכה יהיה על משטח לא קשה. כמו כן, חשוב לבדוק שלבריכה יש את אישור מכון התקנים הישראלי. "בטיחות בשילב היא מעל הכל", מוסיף מיכה, "ולכן, חשוב לזכור שבכל בריכה אסור לקפוץ ראש לבריכה ואין להשאיר את הילדים ללא השגחת מבוגר, וחובה להיות איתם בקשר עין".

חשוב לזכור שההתנהלות עם בריכות אלו צריכה להיות לפי הוראות היצרן. כמו כן, חשוב לכסות את הבריכה, להחליף בה מים בתדירות גבוהה ולרוקן אותה כשהיא אינה בשימוש.

לדברי דניאל אסולין, מנכ"ל חברת "אדל בריכות שחייה", יש חשיבות רבה בבחירת הבריכה לבית לפי גודל וצורת המשטח. "כדי שהבריכה לא תיפגע, המשטח צריך להיות מיושר ומפולס מאחר והבריכות הללו עשויות בדרך כלל מיריעות פי וי סי וכדאי להימנע מפגיעה בהם של קוצים אבנים וכו'".

לדבריו, צריך להימנע מלשים בריכה כזו בבניין קומות: "אנשים לא מבינים את המשקל של הדבר הזה, אפילו הבריכה הכי קטנה שוקלת משקל רב ולכן הן מתאימות בעיקר לרצפות של בתי קרקע, אם בכל זאת אתם רוצים לשים בריכה כזו במרפסת שלכם בבניין רב קומות, תיאלצו לקבל אישור של קונסטרוקטור ואסור להקל בזה ראש".

אסולין אומר שהבריכות המומלצות הן בריכות משולבות סולם ומנוע, עם עדיפות למשאבת חול כדי שתהיה סירקולציה מיטבית למים. "בנוסף, לאחר הרכישה, אתם חייבים לשים חומרים כמו כלור וחומר למניעת ירוקת ובקטריות, לשים סטיקים, לדאוג לתקינות המים ולנקות את הקרקעית. משאבת החול בד"כ לא מנקה את הקרקעית, היא רק דואגת לסירקולציה של המים". בנוסף לכך, חובה לדאוג לשואב או רובוט שינקה את הבריכה.

מבחינת בטיחות לילדים, חשוב שהבריכה תהיה מכוסה בצורה בטיחותית ולהקפיד להזיז את הסולם בזמן שהבריכה לא נמצאת בשימוש בכדי למנוע כניסה של ילדים ללא השגחה. כמו כן, חשוב להקפיד לכבות המשאבה בזמן השימוש בבריכה.

אם שומרים על הבריכה היטב ומקפלים אותה בצורה מיטבית בסוף העונה, היא תוכל לשמש אתכם שנים רבות ולחסוך כסף רב במנוי הקאנטרי.
