במדינה שבה הדעות מפולגות כמעט בכל נושא, קיימת הסכמה לאומית שקטה סביב צלחת עמוסה בנתח בשר מהביל וצרוב בדיוק במידה הנכונה. במסעדות הכשרות ברחבי הארץ, ממסעדות השף המפוארות ועד הסטקיות המשפחתיות, הרומן הישראלי עם הבשר מקבל ביטוי נלהב. הישראלי המצוי נמשך במיוחד לאנטריקוט, אסאדו, סינטה, נתח קצבים, פילה בקר ופריים ריב, כשהחלקים העשירים יותר בשומן, כמו האסאדו והקצבים, כובשים את הצמרת ואת החיך (ואולי גם אבי העורקים, אבל מי חושב על זה בכלל כשנתח בשר מושלם מונח לפניו?).
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, צריכת הבשר הממוצעת בישראל עומדת על כ-80 ק"ג לנפש בשנה, ירידה קלה של כ-5% בהשוואה לעשור הקודם. הפילוח המגדרי מגלה פער עקבי: גברים צורכים בממוצע כ-40% יותר בשר ממקבילותיהן הנשיות, אם כי בעשור האחרון הפער מצטמצם בהדרגה, בעיקר בטווח הגילאים של 25-34.
למי שאין כח למנגל, תמיד אפשר לקפוץ לסטקייה
יום העצמאות הוא ללא ספק החג הלאומי של הבשר בישראל. חג הסטייקים. הקשר בין עצמאות ל"על האש" הפך לאייקון תרבותי שחוצה מגזרים ודעות פוליטיות. מעבר לעשן המנגלים בפארקים, גם המסעדות חוגגות עם תפריטים מיוחדים ומנות ספיישל שמשקפות את גאוות היחידה הישראלית. והטעמים? ללקק את האצבעות…
עבור כל אלו שמבחינתם התרוממות הרוח הפשוטה ביותר מתורגמת לנתח של בשר רך ועסיסי, ליקטנו כאן את 10 מנות הבשר הפופולאריות במסעדות ארצנו עם צילומים שיגרמו לכם להודות שאולי בשר טוב הוא ההוכחה הניצחת שאושר לא צריך להיות מורכב – לפעמים הוא פשוט עניין של צלייה בטמפרטורה הנכונה.

גסטון סטייקהאוס/ הנגב 5, איר פורט סיטי
המנה – ג'ים בים& ספיישל מייפל – עשויה מנתח יומי משתנה ברוטב מייפל ופלאמבה של בורבון אמריקאי
הנתח טובל בתערובת רוטב מייפל שמעניקה לבשר מתיקות עדינה אך מתוחכמת, לפני שהוא זוכה לטבילת אש של בורבון אמריקאי. התוצאה היא קרמליזציה מושלמת של הסוכרים בחלק החיצוני, בעוד שהפנים נשאר עסיסי ורך בדיוק במידה הנכונה. הפלטה החמה שומרת על טמפרטורת המנה לאורך כל הארוחה, מה שמאפשר לכם לחוות את הביס האחרון באותה איכות כמו הראשון.
מחיר – 64 שקל ל-100 גרם

פליים / מלון קרלטון, אליעזר פרי 10, תל אביב
המנה – ספריבס טלה עם בטטה במלח וסילאן
מנה המתובלת בתערובת תבלינים עדינה, נצלית באיטיות עד שהבשר נפרד מהעצם ברכות ומציע מרקם נימוח וטעם עז. לצדן מוגשת בטטה אפויה בשלמותה במלח גס, אשר שומרת על מתיקותה הטבעית ומקבלת גוון קרמלי עם תוספת של סילאן. תוספת של עלים ירוקים רעננים מוסיפים לה קלילות ורעננות.
מחיר – 149 שקל

02 / מלון ענבל, ז'בוטינסקי 3, ירושלים
המנה – ספריבס טלה
הצלעות התחתונות של הטלה עוברות מסע קולינרי בשלושה שלבים: תחילה אפייה קצרה המצליפה בבשר בחום גבוה וסוגרת את הנוזלים בפנים. בתום הבישול הצלעות מפורקות למנות ואחר כך עוברות בישול ארוך ואיטי עם ירקות שורש שמעניקים למרק הבישול עומק ומתיקות טבעית. בשלב האחרון והמכריע, הספריבס עובר טיגון עמוק רגע לפני ההגשה ומקבל הברשה נדיבה של גלייז וויסקי-דבש שיוצר קרום מקורמל ומפתה. המנה מוגשת עם תפוחי אדמה שעוברים בישול, אפייה וטיגון בשמן עמוק.
מחיר – 82 שקל.

וויסקי בר מוזיאון / אלוף דוד אלעזר 27, שרונה, תל אביב
המנה – אנטריקוט מיושן על גריל פחמים
מדובר בנתח אנטריקוט מיושן במשקל 800 גרם, שעובר צריבה על גריל פחמים לקבלת ארומה מעושנת וטעמים מודגשים. הבשר נצרב לדרגת עשייה מדויקת תוך שמירה על עסיסיותו. לצידו מוגש תפוח אדמה בסגנון מדורה – רך מבפנים עם קליפה חרוכה קלות – ורוטב איולי ירוקים המבוסס על עשבי תיבול טריים, המוסיף רעננות שמאזנת את עושר המנה.
מחיר – 380 שקל

וין אנד ויאנדה / השחם 1, פתח תקווה
המנה – פריים ריב על הגריל – עשויה מנתח פריים ריב
הנתח – עסיסי, עשיר בטעמים ובעל מרקם נימוח – נצלה על הגריל לקבלת צריבה חיצונית קלה וקירמול עדין של השומן. המנה מוגשת לצד בטטה צלויה המתאפיינת במתיקות טבעית, שום קונפי רך ובעל עומק טעמים, צ’ימיצ’ורי רענן על בסיס עשבי תיבול, שום ושמן זית, וסלט ירוק קליל שמרענן את הצלחת ומאזן את הטעמים.
מחיר – 64 שקל ל 100 גרם

קומראן / רח' הארבעה 22, תל אביב
המנה – פריים ריב
עשויה מנתח של פריים ריב מיושן. הנתח עובר צלייה איטית על גריל פחמים שמעניקה לו מעטה מקורמל וארומטי, תוך שמירה על מרכז ורדרד ועסיסי. הנתח על שכבות השומן המרובדות שלו, מתמלח בעדינות עם מלח גס וטימין טרי, שמדגישים עוד יותר את הטעמים שלו. המנה מוגשת בליווי תפוחי אדמה צלויים בתנור ורוטב ציר בקר מצומצם שמדגישים חוויית האומאמי העשירה.

פסאדור / יגאל אלון 94, תל אביב
המנה – פיקנייה ברזילאית
מדובר בנתח פיקנייה אחורי עם שכבת שומן עליונה מחורצת – הנצלה באיטיות על ספינר מסתובב מעל גריל פחמים, בהתאם למסורת הברזילאית. השומן נמס אט־אט ומזין את הבשר תוך כדי הצלייה, מה שמבטיח תוצאה עסיסית ובעלת עומק טעמים מעושן ומדויק. זו אחת מתוך עשר מנות בשר המוגשות לשולחן, כשהמוטו מחקה את הקונספט הברזילאי של פיקס מניו פיקס פרייס – תפריט קבוע במחיר אחיד, בו הסועדים נהנים משלל נתחי בשר המוגשים בזה אחר זה, עד שמבקשים לעצור.
מחיר – 280 שקל לאדם (לארוחה הכוללת 10 מנות בשר שונות)

פדריק / הקדר 2 מודיעין
המנה – בו סאאם
עשויה מנתח של אסאדו שעבר בישול ארוך במשך שעות, מכיל את כל הטעמים שאנחנו אוהבים בבשר הזה – שומניות עשירה שהפכה לרכות מטריפה – אבל עם טוויסט אסייתי, שמעניקים לבשר עומק טעם שלא מוצאים בכל מקום. המנה מוגשת בסגנוןDIY , כשהנתח המפורק לפתיתים רכים מגיע יחד עם לחמניות באן רכות ואווריריות, סלטים רעננים ועלים טריים.
מחיר – 44 שקל ל-100 גרם.

אושן גריל / דוד רזיאל 22, תל אביב יפו
המנה – סלט סינטה
נתח הסינטה העסיסי עובר צלייה מדוייקת שמשמרת את טעמו העשיר ונחתך לרצועות דקות שמונחות על מצע ירקות טריים וצבעוניים. השילוב בין הבשר החם והמתובל לבין הירקות הרעננים יוצר ניגודיות מושלמת של טעמים וטמפרטורות. הרוטב הארומטי המלווה את הסלט מתערבב בהרמוניה עם עסיסיות הבשר ורעננות הירקות, ומעניק למנה עומק טעמים מורכב.
מחיר – 129 שקל

ג'ומה / רח' רוטשילד 32, תל אביב
המנה – פילה בקר
הפילה העדין והאיכותי עובר צלייה מדויקת המשמרת את עסיסיותו הטבעית, תוך יצירת קראסט מושלם בחוץ ורכות מפנקת בפנים. המנה מוגשת על מצע קטיפתי של קרם בטטה המוסיף מתיקות עדינה, לצד צ'ימיצ'ורי מרענן של עשבי תיבול טריים ושום קונפי מקורמל שמעניקים עומק טעמים משלים. שילוב הארומות והמרקמים יוצר חוויית טעימה עשירה ומאוזנת.
מחיר – 124 שקל