יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

המהפכה הקולינרית: 11 המסעדות הכשרות המומלצות בתל אביב

בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מעניינת: בעוד תל אביב ממשיכה להיות עיר חילונית הגאה בזהותה, יותר ויותר שפים בוחרים לפתוח בה מסעדות כשרות. אז לפעם הבאה שאתם קופצים לבילוי בעיר הגדולה הכנו לכם רשימה של מסעדות כשרות שהן בגדר חוויה קולינרית

מאת  דורית בן ארי
כ״ח בשבט ה׳תשפ״ה (26/02/2025 10:40)
המהפכה הקולינרית: 11 המסעדות הכשרות המומלצות בתל אביב

פליים. צילום: איתיאל ציון

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

תל אביב עוברת בשנים האחרונות מהפכה קולינרית שקטה. בעיר החילונית למהדרין צצות להן מסעדות כשרות ומפונפנות כמו פטריות אחרי הגשם. השינוי הזה מעניין במיוחד כי הוא לא מגיע בהכרח מלמטה, מדרישת השוק, אלא דווקא מלמעלה – מהשפים עצמם. אותם שפים שפעם נשבעו שאין חיים קולינריים בלי חמאה צרפתית וקרם פרש, מגלים פתאום שאפשר לבשל אוכל מעולה גם בלי לערבב גדי בחלב אימו. אז מה קורה פה בעצם?

ראשית, יש כאן היגיון כלכלי פשוט – השוק הכשר הוא שוק עצום שרק הולך וגדל. בעוד שמסעדה לא כשרה מתחרה עם אלף מסעדות אחרות על אותו קהל, מסעדת גורמה כשרה יכולה למשוך אליה קהל מכל הארץ שמחפש חוויה קולינרית כשרה ברמה גבוהה.

שנית, יש פה התבגרות של השוק. בציבור הדתי והמסורתי כבר לא מוכנים להתפשר על פלאפל וצ'יפס כשהם יוצאים לאכול בחוץ. הם רוצים חוויה קולינרית אמיתית, והם מוכנים לשלם עליה. וכשיש ביקוש – יש היצע.

טברנה דל מאר. צילום יונתן בן חיים

ויש פה עוד משהו עמוק יותר: השפים הישראלים מגלים שהמגבלות של המטבח הכשר הן בעצם הזדמנות ליצירתיות. כמו אמן שעובד במסגרת מוגדרת, המגבלות דווקא מובילות אותו לחשוב מחוץ לקופסא, לאתגרים ולחדשנות קולינרית. ובשורה התחתונה, כמו שאמר פעם בראיון, השף אייל שני: "רוב העם אוכל כשר".

אז איפה כדאי לכם לאכול? נסו את אחת או יותר מתוך 11 מסעדות השף הכשרות והטובות של תל אביב שליקטנו עבורכם, שכל אחת מהן מוכיחה שכשרות היא לא רק חותמת, אלא גישה שמראה שאפשר לשחק במגרש המשחקים הקולינרי של הגדולים גם כשיש כללים והגבלות.

 

המסעדה: אושן גריל

השף: מאור זרגרי

הפתיחה: אפריל 2024

חומרי גלם מקומיים: התפריט מציג מבחר עשיר של מנות המבוססות על תוצרת אזורית עונתית, כולל חומוס הבית, סלטי ירקות טריים, ומנות דגים מהים התיכון. המסעדה מקפידה על שימוש בירקות ופירות שגדלו בסביבה הקרובה, כמו גם תפריט שתייה מקיף הכולל קוקטיילים מקוריים ומבחר יינות.

מן התפריט: סלט פאפייה (פפאיה ירוקה, שרי, שעועית, בזיליקום, ליים, צ'ילי, כוסברה ובוטנים מטוגנים. 78 שקל); קרפאצ'ו פילה בקר קיוטו סטייל (פילה בקר טרי, גלייז יפני מסורתי, סלט עלים קריספי עם צ'ילי, צ'יפס, ארטישוק ירושלמי ופרמזן" טבעוני". 89 שקל); סטייק סלמון טריאקי (קרם בטטה וקארי, אספרגוס, טוויל שומשום וגלייז מירין. 160 שקל) ועוד.

מנת הדגל: יקיטורי פילה בקר וכבד אווז – המנה כוללת יקיטורי פילה בקר עסיסי וכבד אווז עשיר, המוגשים יחד עם קראמבל קדאיף ופיסטוק שמעניקים מרקם פריך וייחודי. היא מעוטרת בסוכריות שיטאקה שמוסיפות מתיקות עדינה, כרמל סאקה שמעניק עומק טעמים, ואיולי כמהין שמעשיר את המנה בניחוח וטעם ייחודיים.

ועוד דבר אחד קטן: המסעדה מציעה חוויה קולינרית ייחודית במיקום מרהיב על מרפסת המלון, המשקיפה לקו החוף של תל אביב, עם תפריט המשלב מטבח ים תיכוני עם השפעות מהמטבח האיטלקי.

Ocean Grill דוד רזיאל 22, מלון סטאי, תל אביב

אושן גריל. צילום סוכנות סינדי לוי

המסעדה: ALALI

השף: דניאל מרציאנו

הפתיחה: נובמבר 2024

חומרי גלם מקומיים: במסעדה מבינים שהשימוש בחומרים איכותיים מהאזור הוא קריטי בעיקר כי מדובר במטבח ים תיכוני מודרני, תוך הקפדה גם על מבחר יינות ישראליים, המהווים תוספת איכותית לחוויית הסעודה.

מן התפריט: שיפוד כרוב בטאבון (קרם קשיו מותסס, סלסלת זעתר ושמן זית. 68 שקל); סלט בישבש ותפוזים (שומר מוחמץ, פילה תפוזים, כוסברה, נענע, בזיליקום, זיתי טאטוס, לימון כבוש, אריסה ופיסטוקים. 78 שקל); פואה גרה (מדליון כבד אווז על כף, קרם בצל מקורמל וגרידת אגוזי לוז. 164 שקל) ועוד.

מנת הדגל: פריים ריב נברסקה – נתח ציר בקר איכותי ורך במיוחד, הכולל סלסה, שמוסיפה חמצמצות וחריפות, ותפוח אדמה שמפצה על טעמים חזקים ומספק איזון מושלם למנה.

ועוד דבר אחד קטן:  המסעדה עוצבה על ידי ארבעת השותפים שלה, חברי ילדות מירושלים בני 26, שתכננו את המקום בעצמם, ללא התערבות של אדריכלים ומעצבי פנים, עם עיצוב המשדר דינמיות, שילוב של צבעים בהירים, חומרים טבעיים ופרטים שנבחרו בקפידה, כדי ליצור סביבה ייחודית ומרשימה.

ALALI, רחוב וולטר מוזס 14, תל אביב

מסעדת אללי. צילום: עוז אוחיון

המסעדה: FLAME

השף: אורן אסידו

הפתיחה: ספטמבר 2023

חומרי גלם מקומיים: פליים שמה דגש על שימוש בחומרי גלם ישראליים איכותיים, בשמן זית מובחר, ירקות מגידול מקומי, עישון בשרים מקומיים ממושב ניר ישראל, שבו הבשרים מתיישנים בין 45 ל-70 יום ותפריט יינות ישראלי מוקפד, הכולל יקבים ישראלים כשרים בלבד, כמו ירדן, ויתקין, הר עמשא, לוריא, כיתור, פסגות, גבעות ועוד.

מן התפריט: פרנה מרוקאית (פסטו שעועית, שום קונפי, זיתים מרוקאים. 32 שקל); קטאייף צוואר טלה (ירקות מוחמצים וטחינה-עמבה. 81 שקל); סיח עוף (שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה. 89 שקל) ועוד.

מנת הדגל: שיפוד דג בגריל – סלסה לימונים ועשבי תיבול וקרם חיז'ו, שמייצג מפגש בין מטבח הגריל העוצמתי למטבח המרוקאי המסורתי מבית ילדותו של השף.

ועוד דבר אחד קטן: מטבח המסעדה הפתוח כולל ג'וספר, שעובד על ידי גחלי עץ אלון ואש חיה, לצד פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי, שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקת ההכנה הכרוכה בהן.

ואגב, אסידו (31) החל את דרכו המקצועית לפני למעלה מעשור כטבח במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, ששכנה באותו חלל. מה שנקרא – סגירת מעגל.

FLAME, מלון קרלטון תל אביב ברחוב אליעזר פרי 10, תל אביב

פליים. צילום: איתיאל ציון

המסעדה: טברנה דל מאר

שף: טום אביב

הפתיחה: שלהי 2024

חומרי גלם מקומיים: 80% מחומרי הגלם שמרכיבים את המנות במסעדה הם מקומיים, בעיקר מספקים מקומיים משוק הכרמל, שם ממוקמת המסעדה. יש גם מגוון גדול של יינות מתוצרת מקומית.

מן התפריט: איקרה לניגוב (בצל סומק ופיסטוק מקליפורניה. 32 שקל); לחם דגים של הקוקו במבינו (יותר טעים מהמקור בלי שום קשר לציפור. 62 שקל); קרפצ'יו טונה תותים (לבאנה בנקודות ושקדים בשורות. 65 שקל) ועוד.

מנת הדגל: מעורב דגים – שילוב של מספר דגים, חלקים וצורות חיתוך שונות בתערובת תבליני מעורב בהכנה ביתית על טחינה צנוברים ודבש עמבה.

ועוד דבר אחד קטן: המסעדה עוצבה ע״י הצוות בציורים על הקירות ובאלמנטים שונים המתקיימים בה, והיא ממוקמת מול דוכן האוכל שאביב התחיל בו את דרכו הקולינארית.

טברנה דל מאר, הכרמל 11, תל אביב

טברנה דל מאר. צילום: יונתן בן חיים

המסעדה: מלכה

שם השף: נועם מויסה (תפריט בהשראת איל שני)

הפתיחה: מרץ 2018

חומרי גלם מקומיים: כל חומרי הגלם מקומיים, הירקות מגודלים ברובם על ידי יוכי אספרגוס במיוחד עבור המקום, שמן הזית הוא קורנייקי של מסיק מגל, הטחינה של הר ברכה מהר גריזים. תפריט היין כולל אך ורק יינות ישראלים, ממיטב היקבים והייננים בארץ.

מן התפריט: פיצה דם (בלי טיפה אחת של דם. 49 שקל); רוסטיף קרפצ'יו סינטה (נוטף מיצים. 79 שקל); קבב טלה אחד (ארוך מאוד, שמן, נוטף, שוכן בפוקצ'ה זרועה בעשבים וירקות שדה. 131 שקל) ועוד.

מנת הדגל: מלכה שניצל – שהוא זהוב ודק, ממולא בפירה בוער המתפרץ במגע להב הסכין.

ועוד דבר אחד קטן: לפני כ-7 שנים המסעדה לקחה תחת חסותה פרוייקט חברתי (שהתחיל במסעדת ליליות בשיתוף על״ם), המשלב נערות ונערים בסיכון שנכנסים ללמוד ולעבוד במטבח, בליווי של טבחיות בוגרות ועובדת סוציאלית.

מלכה, מנחם בגין 146, תל אביב

מלכה. צילום: אריאל עפרון

המסעדה: חנן מרגילן

השפים: זיוה חנימוב וארתור, בנה.

הפתיחה: 2007

חומרי גלם מקומיים: במסעדה מקפידים להשתמש בירקות תוצרת הארץ שמשתלבים עם המנות. אבל הכוכבת, תאמינו או לא, היא הכוסברה, אותה אחת שאין עליה קונצנזוס. אבל כשאוכלים אותה בחנן מרגילן קורה קסם – שוכחים את כל מה שידענו עליה ומבינים, ובעיקר מרגישים, שהטעם שלה אינו כזה דומיננטי.

מן התפריט: סלט בוכרי (עגבנייה ובצל חתוכים לפלחים. 25 שקל); לגמן (מרק איטריות, ירקות ובשר. 50 שקל); מנטי (בצק מאודה ממולא בבשר ובצל. 24 שקל) ואשפלוב (אורז עם בשר וגזר. 55 שקל).

מנת הדגל: מרק דושפרה – כיסונים קטנים העשויים בעבודת יד, ממולאים בבשר בקר ומוגשים עם ציר בקר וכוסברה טרייה.

ועוד דבר אחד קטן: שם המסעדה הבוכרית הטעימה והלא מתיימרת הוא שילוב שמו הפרטי של הסבא של ארתור, חנן, שעלה ממרגילן שבאוזבקיסטן, ואהב מאוד לבשל. למרות שהמסעדה  מקוטלגת כמסעדה בשרית, יש בה גם מנות צמחוניות וסלטים טריים. פתוחה רק 6 שעות ביום, מארחת על בסיס מקום פנוי, ללא משלוחים ורק באיסוף עצמי. תודו, חריגים בנוף הקולינריה המקומית.

חנן מרגילן, מסילת ישרים 15, שכונת שפירא, תל אביב.

חנן מרגילן. צילום יבגניה קוזצ'נקו

המסעדה: דבורה

השף: יוני בן יוסף (תפריט בהשראת איל שני)

הפתיחה: פברואר 2022

חומרי גלם מקומיים: כל חומרי הגלם מקומיים, כולל הטלאים, הפרות והדגים (מהים התיכון). הירקות מגודלים ברובם על ידי יוכי אספרגוס במיוחד עבור המסעדה, שמן הזית הוא קורנייקי של מסיק מגל, הטחינה היא של הר ברכה מהר גריזים והגראפות והליקרים בתפריט האלכוהול ממזקקת יוליוס של יובל ג׳וב הרגיל שבקיבוץ חניתה.

מן התפריט: פסטה (עטופה בדגים חריפים כמעט מרוקאים. 88 שקל); שקית שעועית (ירוקה מיריחו. 48 שקל), המבורגר צלוי על גחלים (עטוף בלחמניה שצלויה בשחלות עגבניות. 72 שקל) ועוד.

מנת הדגל: זעתר בורקעס סטייק – שעשוי מעלים פריכים ומתפצחים וביניהם עלים של זעתר טרי. המנה נאפת על המקום ומוגש עם ביצה חומה, קצף עגבניות, זיתים וסחוג.

ועוד דבר אחד קטן: המסעדה ממוקמת בתוך מלון דברה בראון, שהיה המלון הכשר הראשון בתל אביב. הוא הוקם בשנת 1964 על ידי האחים קנול מוונצואלה, שהחליטו והקימו מלון יוקרתי שישרת את הציבור הדתי עם בית כנסת בתוכו, שפועל עד היום.

דבורה, בן יהודה 87 תל אביב

דבורה. צילום אנטולי מיכאלו

המסעדה: הולה הולה

השף: שקד פחימה

הפתיחה: יוני 2022

חומרי גלם מקומיים: חומרי הגלם של המסעדה מתבססים על השוק הסמוך.

מן התפריט: הבוראטה של שקד (גבינת בוראטה עם עגבניות שרי, בצל סגול, בלסמי מצומצם, בזיליקום ותיבול ים תיכוני. 79 שקל); הפסטה של אשתי (פסטה ברוטב עגבניות טריות, שום, עשבי תיבול ושמן זית. 74 שקל); פילה דניס (על מצע של קרם תפוחי אדמה וחמאה. 145 שקל) ועוד.

מנת הדגל: אסאדו בטטה – מנה המורכבת מבטטה בבישול ארוך, פיסטוקים, אגוזים ומעליה פונדו של תערובת גבינות צרפתית. הטעם האדמתי של המנה אהוב מאוד על הסועדים ולכן היא מככבת בתפריט מעל לשנתיים.

ועוד דבר אחד קטן: מלבד האוכל הטעים והאיכותי, קברניטי המקום משקיעים גם באווירה, הלוא הוא האקס פקטור, שבמקרה הזה כולל די.ג'י ורקדניות בטן שמעניקים שואו בכל יום בשעות הערב לרווחתם של הסועדים.

הולה הולה, יחיא קאפח 3, שוק הכרמל, תל אביב יפו

הולה הולה. צילום איתי כרמוני

המסעדה: מזנון רמת החייל

השף: יונתן מור (תפריט בהשראת איל שני)

הפתיחה: יוני 2014

חומרי גלם מקומיים: כל חומרי הגלם מקומיים, כולל הטלאים, הפרות והדגים (מהים התיכון). הירקות גדלים בחוות שונות באיזור, שמן הזית הוא קורנייקי של מסיק מגל והטחינה היא של הר ברכה מהר גריזים.

מן התפריט: ארוטיסרי (עוף זהוב רוטיסרי צלוי, מסוחרר בחריף ובצל ירוק עם סלט חצילים וסחוג כוסברה. 51 שקל); תפוח אדמה בפיתה (בשר מהביל של תפוח אדמה מלוטש בשמן זית, בתוך פיתה לצד בצל ירוק. 27 שקל); צלחת נתחים אינטימיים (נתחי פרה נסתרים וירקות שורש צלויים לילה שלם בתנור לבנים. 57 שקל) ועוד.

מנת הדגל: קבאב פריז בפיתה – מדובר בקבאבים עגולים של טלה, עטופים בעשבים ומיץ לימונים בתוך פיתה עם טחינה, בצל סגול וחריף.

ועוד דבר אחד קטן: יונתן מור השף, התחיל את דרכו במזנון בפריז כטבח, התקדם והפך לשף של המזנון במָארֶה. כשהחליט לעלות ארצה, המשיך את דרכו במזנון, עד לעמדה הנוכחית שלו כשף של המקום, תוך שהוא עושה עלייה גם לחלק מהמנות המזוהות עם המזנון בפריז – כמו סאק דה קוק, קבאב פריז ועוד.

מזנון רמת החייל, הנחושת 1, רמת החייל, תל אביב

מזנון רמת החייל. צילום אריאל עפרון

המסעדה: sefora סושי בר

השף: ג'ימי עומר

הפתיחה: 2022

חומרי גלם: בספורה, בר יפני מעוצב, שמביא את יפן המסורתית והמודרנית לתל אביב, מקפידים על שילוב יקבים מקומיים, כמו מצפה רמת הגולן, קסטל,יתיר וכו'.

מן התפריט: נאמס ירקות (שתי יחידות נאמס ירקות, מוגשות על חסה לליק עם נענע, בזיליקום, כוסברה וצ‘ילי חריף, לצד רוטב ויאטנמי. 58 שקל); אסאדו קריספי רייס קייק (אסאדו מפורק על קריספי רייס קייק, מוגש על פטריות שימאגי, בצל מוחמץ ושקדים, בסגירה של בצל ירוק ואיולי צ‘יפוטלה. 85 שקל);  סלט שורשים (ז‘וליאנים של כרוב, גזר וסלק, בליווי פקאן מסוכר ופולי סויה, בסגירה של בצל ירוק, דייקון ורוטב ויאטנמי. 86 שקל) ועוד.

מנת הדגל: פופקורן לוקוס – קוביות דג לוקוס מטוגנות בציפוי טמפורה, עם רוטב ספייסי מיונז, יוזו ושמן צ‘ילי, על מצע חסה אייסברג ובסגירה של שבבי טמפורה.

ועוד דבר אחד קטן: המסעדה נקראת על שמה של ציפורה בדוס ז״ל, אשתו של מיקי בדוס, הבעלים של המקום, שנפטרה לפני 7 שנים ממחלת הסרטן לאחר שנלחמה בה בגבורה 20 שנה.

sefora סושי בר, מגדלי עזריאלי קומה 49, דרך מנחם בגין 132, תל אביב

ספורה. צילום: אמיר מנחם

המסעדה: קומראן  

השף: מושיק רוט

הפתיחה: 2022

חומרי גלם מקומיים: השף מושיק רוט, המוביל את הקו הקולינרי, מתבסס על חומרי גלם טריים ומשובחים מהמטבח המקומי, תוך שילוב טכניקות מודרניות ליצירת חוויה קולינרית ייחודית. בנוסף, המסעדה מציעה תפריט אלכוהול ויינות המתאימים למנות השונות.

מן התפריט: פטאייר מנגולד (לבנה, סלט ירוקים, רצועות חציל שרוף, טבעות צ'ילי וזיתי קלמטה); דניס פתוח (צרוב על הפלנצ'ה, סלט ירוקים חם); קוביות לוקוס קריספי (סלט מרענן, סלסה ורדה, איולי טרטר ופלח לימון) ועוד.

מנת הדגל: טורטליני ארטישוק ירושלמי – טורטליני ממולא בקרם עשיר של ארטישוק ירושלמי, מוגש עם רוטב קטיפתי של חמאה ושום קונפי, ציר פטריות כמהין, שמן עשבים ירוק ורסיסי פרמזן מיושן, ומעוטר בעלי מיקרו בזיליקום ושום פריך, שהפכה ללהיט בגלל המרקמים המאוזנים שלה.

ועוד דבר אחד קטן: האווירה הייחודית והדינמית של במסעדה, המשלבת בין קולינריה גבוהה לבין אטמוספירה של מסיבה תוססת. אנשי הצוות במקום לוקחים חלק פעיל בחוויה, עולים על הבר, רוקדים ומשתתפים בקרנבל שבמקום.

קומראן, רחוב הארבעה 21, תל אביב

קומראן. צילום קאבר

תגיות: מסעדות כשרות בתל אביבראשונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "הפשע בחברה הערבית יכול להיעלם בתוך שנה"

    הידיעה הבאה

    "הקול של אבא שלי הופיע לי בראש ואמר לפעמים שלא נוח לו עם הפרק הזה"

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    נעה כ"ץ. צילום: אריק סולטן

    "הקול של אבא שלי הופיע לי בראש ואמר לפעמים שלא נוח לו עם הפרק הזה"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD