יום ראשון, יוני 15, 2025 | י״ט בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

חג הנפנופים: מתכונים וטיפים למנגל לתפארת מדינת ישראל

יום העצמאות השנה מרגיש פחות חגיגי השנה, ובכל זאת משפחות רבות לא יוותרו על מנגל צנוע לציון יום ההולדת ה-76 למדינתנו, כמיטב המסורת. חלי ממן מציעה ארבעה מתכונים ועצות זהב לכל 'מנגליסט' או 'מנגליסטית' מתחילים, כולל הצעות לצמחונים

מאת  דורית בן ארי
ל׳ בניסן ה׳תשפ״ד (08/05/2024 19:29)
חג הנפנופים: מתכונים וטיפים למנגל לתפארת מדינת ישראל

שיפודי עוף. צילום באדיבות חלי ממן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

יום העצמאות הוא בדרך כלל אחד החגים המשמחים והאופטימיים בלוח השנה שלנו. לא השנה. בצל האסון שפקד אותנו בשבעה באוקטובר, נראה שלרבים מאיתנו יהיה חשוב, ובצדק, לתמוך ולהביע סולידריות עם משפחות החטופים ועם מי שאיבדו את יקיריהם בטבח, במלחמה, בקרבות ובפיגועים מאז אותו יום ארור. למי שמתכננים להרים כוסית ליום ההולדת ה-76 של המדינה ולנפנף בצנעה על המנגל הביתי, אנחנו מגישים כאן ארבעה מתכונים באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, פלוס הנחיות מפורטות לבחירת בשר וצלייתו. לטבעונים שבחבורה מוצעות אופציות חלופיות הכוללות ירקות, סייטן, טופו ועדשים. לתפארת, לאיחוי ושיקום מדינת ישראל.

טיפים לבחירת בשר

  • כדאי לבחור בבשר מיושן. בשר שיושן בתנאים הנכונים למשך שבועיים יהיה רך יותר ויתאים לצלייה.
  • בחרו נתחים שמתאימים לצלייה מהירה על האש ולא כאלה שמתאימים לבישול ארוך.
  • התייעצו עם הקצב – בשביל זה הוא שם. קצב טוב ייתן לכם טיפים ויכוון אתכם מבחינת הכמויות והאיכויות.
אילוסטרציה. צילום: יונתן זינדל פלאש 90

טיפים לצליית בשר

  • מומלץ לשמן את הנתח עצמו ובכך למנוע טיגון של הבשר.
  • אפשר לתבל במלח ופלפל לפני הסגירה (למשך כשתי דקות), אבל לא יותר מדי.
  • חשוב שכל נתח יגיע לצלייה כשהוא בטמפרטורת החדר. נתח שיוצא מהמקרר יישאר קר מבפנים במידות עשייה נמוכות (מדיום, מדיום-רייר).
  • עדיף להשתמש במחבת פסים או פלאנצ'ה מחורצת, המאפשרות לשומן שניגר מן הנתח להתנקז, וכך למנוע טיגון של הבשר.
  • כשמדובר בצליית עוף הקפידו על צלייה של 72 מעלות, כדי להשמיד את החיידקים.

טיפים לצליית בשר בתנור

  • נתחים שלמים כמו רוסטביף או שוק טלה סגרו בתנור בחום גבוה מקסימלי לרבע שעה, ואז הנמיכו את הטמפרטורה ל-170-180 מעלות (למשך שעה לנתח במשקל חצי קילו).
  • הניחו את הנתח על רשת בזמן העשייה ולאחר מכן גם בצינון.
  • לפני הפריסה, תנו לנתח לנוח לפחות חצי מהזמן שבושל.

טיפים להשריה ומרינדות

  • כשמשרים בשר במרינדה חשוב לטעום אותה לפני. הטעמים יתחזקו אבל הטעם צריך להיות מאוזן מההתחלה.
  • יש להשרות ל-4 עד 6 שעות בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, לא יותר.

טיפים לתחליפי בשר

  • סייטן – חלבון חיטה, הוא אופציה מצוינת המתאימה לטבעונים ולצמחונים, אומרת, תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף. הוא אינו חלבון מלא, אך יש בו כמות חלבון גבוהה וחומצות אמינו, שבשילוב פחמימה הוא ירכיב חלבון מלא.
  • טופו – עשוי מחלב סויה ומתאים לתבשילים רבים, כי אין לו טעם דומיננטי אבל הוא סופג טעמים בקלות. גם ממנו, אומרת ידין, ניתן להכין שלל מטעמים, לרבות קבבים, נקניקיות טופו, שניצל טופו ועוד.

–    עדשים – קטניה העשירה בחלבון, אם כי, אף היא כמו הסייטן, אינה נחשבת לחלבון מלא.

–    שיפודי ירקות – דוגמת פטריות, בצל, קישוא או עגבנייה יספקו לכם את  הויטמינים, המינרלים והסיבים שנמצאים בירקות, וכך תחסכו את השומן שבבשר או בעוף.

 

טחינה סלק / חלי ממן

מצרכים

  • 2 סלקים בינוניים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • מלח לפי הטעם
טחינה סלק. צילום יחצ

אופן ההכנה

  • מרככים את הסלקים באחת משתי האפשרויות: עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות במשך שעתיים, או מבשלים במים רותחים.
  • לאחר הריכוך מניחים להתקררות ואז מקלפים וקוצצים.
  • מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומפעילים. מומלץ להכניס קודם את הסלקים ואת הטחינה ואז להוסיף את כל השאר.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

קבבים חגיגיים / חלי ממן

מרכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 קישוא בינוני מגורר דק
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק, מאודה בתרסיס שמן
  • מלח, פלפל שחור (אפשר לתבל גם עם כמון/בהרט/ראס אל חנות(
  • אפשר להוסיף כוסברה/פטרוזיליה/נענע, לפי הטעם
קבב חגיגי. צילום באדיבות חלי ממן

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה ומניחים לפחות לחצי שעה בצד.
  • יוצרים קבבים בעזרת ידיים רטובות משפדים על מקלות קינמון.
  • אופים בתנור בחום בינוני במצב גריל או מניחים על פלאנצ'ה חמה, או למשך מספר דקות על המנגל (על האש).

 

שיפודי עוף במחבת / חלי ממן

מצרכים

  • 1 כפית טימין יבש או טרי
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 עגבניות בשלות ללא קליפה, חתוכות לרבעים
  • תרסיס שמן או כפית שמן זית
  • 600 גרם נתחי פרגית משופדים
  • רבע כפית צ'ילי
  • 1 כפית חרדל גריגירים
  • פלפלים בצבעים חתוכים לריבועים
  • להגשה: 1/2 כוס בצל ירוק
שיפודי עוף. צילום באדיבות חלי ממן

אופן ההכנה

  • מחממים את השמן במחבת כבדה על אש גבוהה, מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת וצולים אותם 3-4 דקות מכל צד.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים למחבת את העגבניות והאת התבלינים. מבשלים כ-10 דקות נוספות על אש בינונית.
  • מדי פעם בפעם הופכים את השיפודים.
  • מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.

 

שיפודי טופו / חלי ממן

מצרכים

  • 1 חבילה (250 גרם) של טופו
  • שיפודי עץ מושרים במים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל גדול
  • 1 קישוא
  • 1 זוקיני
  • 1/2 חציל
  • 10 פטריות קטנות
שיפודי ירקות וטופו. צילום יחצ

אופן ההכנה

  • מחממים גריל או תנור בתענית גריל לחום מקסימלי.
  • חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס"מ, חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (חוצים את הפטריות). מוסיפים גם אותם לקערת הרוטב ומערבבים בעדינות.
  • משפדים את הטופו ואת הירקות, כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים.
  • צולים בתנור.

 

 

 

תגיות: יום העצמאות תשפ"דמנגלעל האשראשונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    30 מחבלים נהרגו בפעילות ברפיח, 100 מטרות הותקפו מהאוויר

    הידיעה הבאה

    לידיעת הטסים: תאילנד תפליל מחדש את השימוש בקנאביס

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    כתישת עזה אינה אומרת שאיננו מוסריים עוד. להיפך

    היהודי של תשפ"ד אינו היהודי של תרפ"ט

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD