כשבחוץ יש סערה (אבל לא בהכרח של גשם), ויש לא מעט אנשים שנכפה עליהם שינוי המציאות ומעבר לבית חדש, גדל הצורך בעיצוב מחודש של הבית. אלה הטרנדים הבולטים השנה בגזרת עיצוב הבית, שצפויים להשתלט על עולם העיצוב בשנה הקרובה.
נתחיל ראשית בצבעים ובחומרים: לדברי ניבה יחיאב אלון, ראש תחום העיצוב של טמבור: "כשהצורך בקרקע יציבה ובטוחה פוגש את הרצון להיות אותנטיים, אנחנו מגלים מחדש את החומריות הגולמית. חומריות שיש בה עומק המתבטא בשכבות על גבי שכבות, בהשראת סלעים ואדמה כבדה, מערות ומחילות, לצד פשטות ותכליתיות.
"זהו מפגש עם יופי מסוג חדש, יופי חשוף, שסימני הזמן ניכרים בו. שלמות שיש בה חוסר שלמות. סוג כזה של יופי הוא אבן יסוד בפילוסופיית הוואבי-סאבי היפנית כמו גם ב'הוגה' הסקנדינבית ובגישות העיצוב שנולדו מהן, ואותן נפגוש בשנים הקרובות במה שמכונה הסגנון הג'פנדי (Japandi). זהו סגנון שמחבר בין שני הסגנונות – היפני והסקנדינבי. כל אחד מהם מגיע ממקום שונה, אך יש ביניהם דמיון רב, והחיבור ביניהם שם דגש על פשטות ונאמנות לחומרים בצורתם הגולמית, מתוך כבוד לטבע הסובב אותנו.
"מבחינה עיצובית, נראה בשנים הקרובות שינוי בגיאומטריה של החללים שלנו. שינוי צורני של ממש. חללים בעלי קווים ישרים וקירות לבנים וחלקים – יפנו את מקומם לחללים עם חומריות מודגשת יותר, בעלי צורות אורגניות, מעוגלות ומעוקלות. נדמה לנו כאילו החלל מחבק אותנו, או כאילו עברנו לגור במערה. הטקסטורות של הקירות עשירות, מחוספסות ובעלות גימור מינרלי ולא אחיד – כאילו יד הזמן ויד האומן הותירו בהן את חותמן. החומריות של הרהיטים והטקסטיל גם הן עשירה ומלאת רבדים. יש כאן מעין דבר והיפוכו – אם רוב היום אנחנו נמצאים במרחב דיגיטלי, מציאות שאין בה כמעט מגע, אנחנו חוזרים הביתה אל מרחב שעוטף אותנו ו'נוגע' בנו, תרתי משמע.
"הצבעוניות משתנה מצבעוניות שמבוססת על גוונים ניטראליים וקרירים מעט, לצבעוניות עמוקה וחמה: במקום לבן, אפור ושחור שמשמשים כגווני רקע, נפגוש בעתיד הקרוב גוונים עזים של חמרה, טרקוטה וחום שוקולד לצד גווני פסטל בוורוד פודרה, ירקרק ותכלת. בעקבות השינויים הגלובליים באקלים ובכלכלה העולמית, טרנד שהולך וצובר תאוצה גם החורף הזה הוא הגעגוע לטבע ולמרחבים. השיח הקבוע על קיימות והחיבור מחדש אל הטבע מוביל אותנו להכניס כמה שיותר חומרים טבעיים לבית, שימוש בחומרים ממוחזרים, או במראה הגולמי שלהם ככל שניתן.

עור טבעוני
במהלך 2024 נראה ספות רבות העשויות מעור טבעוני. מגמת השימוש בעורות אמיתיים הולכת ופוחתת ככל שנושא הטבעונות מתפשט ברחבי העולם. יותר ויותר צרכנים נרתעים מרכישת מוצרי עור, מתוך הזדהות עם סבלם של בעלי החיים והקונוטציות המיוחסות לכך. עמירן אלפסי, מעצב מסחרי בקבוצת קאופמן שבה מיוצגים נטוצי, איטלסופה, ד"ר גב, נאפו ואחרים: "בעולם העיצוב והריהוט העולמי הולכים לכיוון של עיצוב בר-קיימא, תוך התחשבות באיכות הסביבה. זה בא לידי ביטוי בעזרת טכנולוגיה חדישה העוסקת במחזור חומרים. ניתן ליצור עור טבעוני המיוצר מחומרים טבעיים כמו סיבי צמחים וצמר ממוחזר, כך מצליחים להגיע באיכות וברמה לרמת עור אמיתי ללא כל פגיעה בבעלי חיים".

ספות רביצה
לאחרונה, ספות הרביצה הפכו לפריט בסיסי ואופנתי בסלון המודרני. אחת מהסיבות לכך היא שהן מעניקות תחושה ביתית ונינוחה כל כך רצויה בסוף יום עמוס. אז אליה וקוץ בה: אצל מותגים רבים, הרביצה באה על חשבון השיק – וחבל. אלפסי מוסיף כי "באמצעות בחירת ריפוד מבד איכותי, ניתן להרגיש בצורה הטובה ביותר את תחושת הרביצה, מבלי לפגוע בערך האופנתי של ריהוט הסלון. יתרון נוסף של ספות הרביצה זה שהן בדרך כלל מודולאריות, וכך מתאפשר לעצב את החלל בצורה פרקטית יותר".

שימוש בחומרים מנוגדים באותו מרחב
שילובים בין פריטים מעץ, פליז, ברזל לבין קטיפה, בדים טבעיים ועור – יוצרים את השלם. העיצובים המינימליסטיים ביותר הופכים למורכבים ועשירים ואחת הדרכים ליצור את אותו מראה מכונן היא על ידי עבודה בשכבות, שכל אחת מהן תורמת בדרכה ליצירת השלם והמינונים הם שם המשחק.
גם שטיחים ארוגים בעבודת יד עוזרים ליצירת הניגודיות. כך למשל שטיחים בשיטת קשרים פרסים 100% צמר טהור + 100% משי טהור, אשר נחשב לאיכותי יותר מהבמבוק סילק. השטיחים מעוצבים בברלין ונעשים בעבודת יד בהרי ההימלאיה, במדבריות של רג'סטאן ובעמקי אפגניסטן ומיוצרים בטכניקות ייצור מסורתיות.

טרנד הצבעוניות הטבעית
שלושה טרנדים בעיצוב הבית עומדים להפוך את החורף הקרוב למרגש במיוחד. הראשון הוא טרנד ה"חמים ונעים" – הטרנד הנורדי המאופיין בקווים פשוטים, נקיים ופונקציונאליים, שייגרמו לכם לרצות להתמסר לשקט, להתכרבל עם שמיכה מפנקת ולשתות משקה חם. מדובר בטרנד דומה לזה שציין יחיאב אלון מטמבור בתחילת הכתבה. ייחודיותו טמונה בשילוב המיוחד שבו, המציע פשטות טבעית, מוארת וחמימה, המנוגדת למראה הקריר ולעיתים מנוכר שאופייני לעיצוב המודרני העירוני. הפריטים בטרנד זה צבועים בקשת צבעונית טבעית המזכירה צבעי עצים, לרבות ירוק זית, בז' טבעי, חום על גווניו השונים, חמרה ואפור כהה. הפריטים בסגנון מעוצבים תוך מתן דגש על עבודת יד, חומרים טבעיים, גימורים גסים וגולמיים, וצורות אורגניות, כגון אריגים משובצים או כלים במראה לא מלוטש. הפריטים בקולקציה עשויים בעיקר מכותנה אורגנית, פשתן, צמר, במבוק, ראטן, דמוי עץ וקרמיקה.

טרנד הפונקציונליות
והטרנד השני שאי אפשר להתעלם ממנו – טרנד הפריטים הפונקציונליים, אלו שתופסים כמה שפחות מקום בבית.
או בשמו המוכר יותר של הטרנד: "פונקציונליות מירבית", כמו שולחן פינת אוכל שמשנה צורה לפי הצורך של בעלי הבית, שולחנות מודולריים חכמים המהווים פתרון נהדר בעיקר לחללים קטנים, ועוד.

טרנד אביב ופריחה
ועוד טרנד אחד ששווה להתייחס אליו הוא דווקא צבעי הפריחה. האביב שעוד שנייה מגיע ומסמן זמן של צמיחה, לבלוב וטבע מגיע גם לעיצוב הבית, עם צבעוניות של טבע הנעה בין גווני ירוק: ירוק ליים, ירוק דשא, ירוק עמוק כהה, וצהובים קצת זרחניים, וכל זה בשילוב עם הצבעים הקלאסים של שחור ולבן.
חלק מהטרנד כולל גם פריטי קישוט בקווים עגולים ורכים, צורות אמורפיות עם אוירה של קצת שנות ה-70 וקריצה מצד אחד לוינטג' ומצד שני למודרניות.
המטרה הפעם היא גם לתת אוירה של טבע בתוך הבית אבל גם לתת נגיעת צבע חזקה כדי לעורר את האנרגיה בבית ולצאת מאוירת הסתיו – חורף הקודרת.
