עור הפנים שלנו הוא טיפוס שתלטן וחסר התחשבות באופן כללי. הוא זה שמחליט עבורנו כמה זמן ניראה צעירות, ובאיזה שלב בחיינו נתחיל להראות סימני הזדקנות. נכון, גם לגיל יש חלק בזה, אבל גם למזון שאנחנו מכניסות לגופנו. כן, שמעתן נכון. לאוכל ישנה השפעה ישירה על מצב העור, וזו דווקא בשורה מעודדת, כי זה אומר שבכל זאת יש לנו רמה מסוימת של שליטה והשפעה עליו.
"קרמים וטיפולים עוזרים, אך לא יכולים להחליף את הטיפוח הפנימי, את מה שאנחנו מכניסות לגוף", אומרת תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף. תמר מפרטת לטובתנו מה עושה לעור טוב, כמה ולמה.
- נוגדי חמצון – אנטי אוקסידנטים, חומרים אורגניים שאמונים על נטרול ומניעת הנזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. הם מסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות, שמירה על מראה צעיר ובריא, מניעת מחלות ועידוד פעילות מערכת החיסון. מומלץ לצרוך על בסיס יומיומי מאכלים ומשקאות המכילים נוגדי חמצון, כמו:
דובדבנים – עשירים בנוגדי חמצון, בויטמינים A, C, מגנזיום, אשלגן ובטא קרוטן. בגלל שהם מכילים סוכר, מומלץ לא להפריז באכילתם ולצרוך כ-8-10 יחידות ביום.
פטריות – מכילות ויטמינים, המסייעים בשיקום ובהתחדשות העור ועשירות בחומרים מזינים ובעיקר בסלניום, הנחשב לנוגד חמצון חזק.
תה ירוק – סופר-פוד המכיל נוגדי חמצון. מחקרים הוכיחו כי שתיית תה ירוק במשך 12 שבועות על בסיס יומיומי, תורמת לשיפור אלסטיות ומראה העור.

- מים – עוזרים בתהליכי חילוף החומרים בגוף, מובילים חומרים חיוניים לתאים ומפנים פסולת מהגוף. שתייה מרובה של מים מטהרת את הגוף ומאפשרת ללחלח את העור ולמנוע יובש. ההמלצה היא לשתות לפחות 1.5-2 ליטר ביום. יש להגדיל את כמות המים שאתן מכניסות לגוף במידה ואתן עוסקות בפעילות גופנית.
- סיבים תזונתיים – חשיבותם בגוף גדולה, כי הם אלו שמסדירים את פעולת המעיים, מסלקים רעלים מהגוף ומתפקדים כפרוביוטיקה ועוזרים לחיידקים ידידותיים המשמשים בין היתר כמחסום מפני פלישת חיידקים, וירוסים ומזיקים לגוף. את הסיבים התזונתיים, הקיימים בעיקר בפירות ובירקות, כדאי לשלב על בסיס קבוע, עם 25-30 גרם ביום. קחו בחשבון שהם נחשבים לסופחי מים ולכן חשוב להקפיד על שתיית מים מספקת.
- שומנים – בניגוד לסברה הרווחת, שומן בריא אינו גורם להשמנה. נהפוך הוא. צריכה שלו עוזרת לנו להוריד את הסוכרים מהתפריט ומספקת את האנרגיה הנחוצה לגוף, כדי להשיל את הקילוגרמים המיותרים. שמנים חשובים לעור הפנים, ללחות ולמאזן ההורמונאלי. אגוזים, שקדים טבעיים, אבוקדו, זיתים, צנוברים ושמן זית נחשבים לשמנים בריאים שאכילה מהם בכל יום יכולה לשפר את מראה עור הפנים. לכן כדאי להוסיף אותם לתפריט, בלי להגזים, כמובן.
- אוכל מעובד – מי שמרבה באכילת מזונות מעובדים ומשומרים, עלולה לסבול מעור פנים בעייתי. כל מה שהגוף לא מזהה, מקוטלג על ידו כפסולת ומופרש החוצה על ידי האיבר הגדול ביותר בגוף, קרי, העור.
- ירוקים – מזונות ירוקים עשירים בויטמינים, מינרלים וכלורופיל המיטיבים עם עור הפנים. לכן מומלץ לצרוך אותם מדי יום, בפרט את העליים שבהם, כמו תרד, מנגולד, קייל, מלפפון, תפוח עץ ירוק ועוד.
- ויטמין E – נוגד חמצון חזק, המגן על העור ושומר עליו מנזקי השמש והזיהום. אבוקדו, למשל, פרי נוגד חמצון המכיל שומן בריא, יכול לסגור לכן את הפינה הזו. חצי אבוקדו ביום, ואתן מסודרות.
- ויטמין A – מכיל נוגדי חמצון שמעכבים את תהליך הזדקנות העור ועוזרים לשמור על עור אחיד, מוצק וגמיש. הוא נמצא במזון, בירקות ופירות המכילים בטא קרוטן, כמו בטטה, גזר, דלעת, משמש, מנגו, אפרסמון, דגים, חלב, ביצים ועוד.
- חומצות שומן חיוניות – מדובר בשתי קבוצות של חומצות שומן, החשובות לאלסטיות וללחות של עור הפנים, שהגוף אינו מסוגל לייצר והוא חייב לקבלן מן המזון: אומגה 3 ואומגה 6. הם נמצאים בדג סלמון, סרדינים, מקרל, שמן תירס, שמן חריע, שמן חמניות, אגוזי מלך, שמן פשתן ועוד.
- אבץ – על פי ההערכות, כ-20% ממאגרי האבץ מאוחסנים בעורנו. האבץ מסייע בתהליך החלמת העור מנזקי השמש וקרינת UV ולכן הוא חיוני יותר בעונת הקיץ. מחסור בו עלול לגרום נזק לעור. את האבץ ניתן לצרוך על ידי אכילת קטניות, אגוזים וגרעיני דלעת.