יום רביעי, יולי 16, 2025 | כ׳ בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

מתכונים לחג השבועות

מתכוני חג של קרני אלדד, תום פרנץ ויערה קלמנוביץ'

מאת  מערכת מקור ראשון
ב׳ בסיון ה׳תשפ״א (13/05/2021 14:58)
שוקוליטרית, גבנית ושף נכנסו לחווה: הפקת אופנה באווירת חג
שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

סלמון צלוי לצד קרם שורשים לבן וקראסט עשבי תיבול של תום פרנץ
מנה חגיגית ומיוחדת לחג, ובעיקר טעימה מאוד. אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ורק לחמם לפני ההגשה, מה שמאוד מקל על ההתארגנות הכללית לחג. קראסט עשבי התיבול הוא נגיעה פריכה שמוסיפה המון למנה, מדובר על פירורי לחם יפניים (פנקו) שמקפיצים במחבת עם שמן זית ועשבי תיבול מיובשים.

מצרכים לשש מנות:
6 פילטים של סלמון (150-200 גרם כל אחד)
שמן זית להכנת הדגים
מלח ופלפל לפי הטעם

לקרם שורשים לבן:
2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
שורש סלרי גדול, קלוף וחתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
עלים משני ענפי טימין טריים או רבע כפית טימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי מיכל שמנת לבישול (או שמנת פרווה לסעודה בשרית)
לקראסט עשבי תיבול:
3 כפות פנקו
5  כפיות שמן
כפית טימין יבש
כפית פטרוזיליה יבשה
)אפשר להחליף את עשבי התבלין באחרים שאוהבים(
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים פנימה את הבצל. מטגנים עד כדי רכות ושקיפות ללא הזהבה והשחמה. זהו תהליך ארוך על אש נמוכה והמון סבלנות, אבל זה יאפשר לשמור את הצבע הלבן המושלם למרק ומוסיף טעם עשיר של בצל.
מוסיפים פנימה את שאר הירקות, מטגנים כ 5 דקות. מוסיפים כ- 2 כוסות מים (לכיסוי הירקות) ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף העכור תוך כדי הרתיחה.
מנמיכים את האש, מוסיפים הטימין, מתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומבשלים כ 40 דקות.
טוחנים את המרק במעבד מזון או בלנדר מוט בזהירות ומחזירים לאש. אני ממליץ להוציא חלק מכמות הנוזלים לכלי ולהתחיל לטחון עם מעט נוזלים ולאט לאט להוסיף עד להגעה למרקם הקרם הרצוי לכם.
מחזירים לאש, מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.

צולים את הדגים: מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. כשהיא מאוד חמה, מפזרים מעט מלח ומניחים את הדגים עם העור כלפי מטה. צורבים את הדגים עד אשר רואים את הצבע של הדג מתחיל להיאטם ולהשתנות. כשרואים שהצבע השתנה עד למחצית גובה הדג הופכים לצד השני וממשיכים בצד השני עד שהדגים מוכנים.

להכנת הקראסט: בקערה מערבבים את כל המצרכים היטב. מחממים מחבת על אש בינונית ומעבירים לשם את תערבות הפנקו. מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומצננים שומרים בקופסא אטומה.

להגשה: יוצקים מהקרם לצלחת הגשה, ומסדרים לצידו פילה דק. מפזרים את הקראסט ומגישים.

 

עוגת טריקולד של יערה קלמנוביץ'

לשכבת מוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 כף חלב

1.5 כוסות שמנת מתוקה (375 מ"ל)

לשכבת מוס קפה:

200  גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

1  כף חלב

2  כפות אבקת קפה נמס

1.5 כוסות שמנת מתוקה (375 מ"ל)

לשכבת מוס השוקולד לבן:

200  גרם שוקולד לבן שבור לקוביות

1 כף חלב

1.5 כוסות שמנת מתוקה (375 מ"ל)

הכנת מוס השוקולד מריר:

מניחים את השוקולד והחלב ביחד במיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים, וחוזרים על הפעולה תוך כדי בחישה עד שזה נמס לגמרי, ומניחים בצד להתקררות.

מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה לקצף חזק ויציב, ושופכים על השוקולד בתנועות קיפול ומערבבים היטב לקבלת מוס אחיד.

משמנים את תבנית העוגה ויוצקים לתוכה את המוס, משטחים היטב עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לצורך התייצבות.

הכנת מוס המוקה:

מכינים את מוס המוקה כמו  המריר (ממיסים את השוקולד עם החלב והקפה, מקררים ומקפלים את הקצף).

יוצקים את מוס המוקה מעל שכבת מוס השוקולד מריר, משטחים ומחזירים למקפיא לשעתיים התייצבות.

הכנת מוס השוקולד לבן:

מכינים את המוס כמו הקודמים, ויוצקים את המוס הלבן על שכבת מוס המוקה, משטחים היטב, ומחזירים למקפיא לשעתיים.

 

גבינה צ'רקסית ביתית שעושה רושם על אורחים של קרני אלדד

מצרכים:

ליטר חלב

50 מ"ל יוגורט

1/8 כוס חומץ

כף וחצי מלח שולחן

מחממים ליטר חלב (הכי טוב שקית של תנובה. לא שקית של טרה, לא תנובה בקרטון. שקית של תנובה) לסף רתיחה. מכבים את האש.

מוסיפים 50 מ"ל יוגורט (לא, לא זה עם התותים. יוגורט לבן), מערבבים.

ועכשיו הקטע המפתיע: מוסיפים בערך שמינית כוס חומץ רגיל ומערבבים הכי בעדינות בעולם. פתאום תראו איך החלב מתחלק לשניים: נוזל צהבהב ומשחה לבנה הנקראת גבן (על משקל תבן). אם יצא מעט מידי גבן לטעמכם, הוסיפו בזהירות עוד כף חומץ, אבל אל תגזימו, כי אם כן – תקבלו גבינת מסטיק.

מפזרים מעל כף וחצי מלח. ושוב, מערבבים בשיא העדינות.

את הגבן מעבירים לסלסלה ששמרתם מקופסת גבינה בולגרית או לחיתול בד (מכובס. ברור שמכובס)  למשך שעה. ככל שתשאירו אותה יותר זמן לטפטף, היא תהיה מרוכזת יותר.

מכניסים למקרר. הגבינה מחזיקה מעמד כשבוע.

תגיות: אוכלגבינותדגיםחג השבועותמתכוניםעוגותראשונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לא החלטי: מה גורם לעבאס לשנות את דעתו בכל פעם?

    הידיעה הבאה

    "כשמישהו מאתנו מעז לצאת, הערבים מתקהלים סביבו בצרחות"

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    "כשמישהו מאתנו מעז לצאת, הערבים מתקהלים סביבו בצרחות"

    "כשמישהו מאתנו מעז לצאת, הערבים מתקהלים סביבו בצרחות"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD