צה"ל יצא אתמול בהכרזה גרנדיוזית של תוכנית אחת גדולה לשיפור השירות ללובשי המדים. זה לא אירוע קטן וקוסמטי שמסתכם בלהביא צלם כדי לצלם מקררים מלאי אוכל או לובשי מדים מאופרים, כשהם נהנים מיוגורט מעושר בחלבון וחטיף אנרגיה.
אט"ל שמע בשנה האחרונה ביקורת נוקבת על התנהלות הארגון ומערכים בתחומו, הפנים והוציא לדרך תוכנית אחת גדולה שכוללת שורה של שיפורים שיגיעו לחייל בקצה.
הבשורה האמיתית היא שהצבא למד להקשיב לתקשורת, לרשתות החברתיות ולחיילים עצמם שמוצאים את המקום להתבטא דרך הרשתות ולא דרך המפקדים. הצבא עוד צריך לבצע מקצה שיפור אחד וזה להביא את המפקדים למקום שהם יהיו אלו שיעלו את הבעיות לפני שהן מגיעות לחיילים שלהם אבל הדרך לשם עוד ארוכה ומפותלת. גם החיילים וגם המפקדים יודעים שסרטון אחד בטיקטוק או בעמוד הטוויטר של כתב צבאי, יניב אפקט טוב יותר ממפקד שהופך שולחן על רס"ר מטבח ומבהיר לו שאת האוכל הזה החיילים שלו לא יאכלו.
לצד השידרוג במטבחים, באוכל המגוון שיוגש לחיילים, הטרקלינים המפוארים ללוחמים ברפורמה של אט"ל מסתתרות עוד כמה בשורות. התמונות של חיילים נכנסים לתא מטען של אוטובוס כדי להגיע לבסיס בזמן בגלל מצוקת מקום בתחבורה הציבורית זעזעו מפקדים רבים בצבא. אט"ל הבהירו כי לא עוד והצהירו כי בתחום ההיסעים, צה"ל אחראי להעניק חוויית נסיעה רציפה ואיכותית למשרתים, אל הבסיסים ומהם, ביעילות ובבטחה תוך הסרת צווארי בקבוק בתחבורה הציבורית (ימים א' ו-ה'). כחלק מהסדרת התהליכים מינה ראש אט"ל את מפקד מרכז הובלה למפקד מערך ההיסעים הצה"לי.
במסגרת הרפורמה, גובשה על ידי מרכז ההובלה תוכנית 'נסיעה טובה', שיצאה לדרך בדצמבר האחרון, ומהווה את הסנונית הראשונה לשיפור המענה, עם עלייה קבועה בסקרי שביעות רצון המשרתים, כאשר האחרון מצביע על %85 משתמשים מרוצים. לצד תכנית זו, צה"ל ימשיך להטמיע את אפליקציות ZUZU ושאט"ל לשליטה בהיסעים ושיפור המענה לחיילים תוך הקלה על מערך התחבורה הציבורית. כ- 200 יחידות בכלל צה״ל לוקחות חלק בתוכניות ההיסעים השונות, מה שהביא להפחתה של 24% מכמות המשרתים שנוסעים בימי א' ברכבות והפחתה של 12% מכמות המשרתים שנוסעים באוטובוסים בימי א'.
התכנית של אט"ל רחבה והיא עוד רחוקה ממושלמות וספק אם תגיע לשם. אבל הדרך למקום שבו לא רואים את החיילים רק כצעירים שיש חובה לגייסם, מתחילה בתפיסה שנדרש שינוי והשינוי הגיע. הוא נוגע בכלל תחומי הליבה של חוויית השירות בצה"ל. מתקיימות פעולות גם לשיפור המענה בתחום רפואת השגרה, בתחום התשתיות ובתחום הציוד וההלבשה.
בעולמות הרפואה, בחודשים הקרובים תצא לדרך תכנית ייעודית בנושא, שתעסוק בקיצור זמני ההמתנה, שיפוץ תשתיות הרפואה והרחבת הנגישות לשירותי הרפואה. בתחום התשתיות, מתבצעות פעולות לשיפור תשתיות הקצה המבצעי, חוויית השירות וסביבת העבודה. בתחום הציוד וההלבשה, מתבצעות פעולות על מנת להעניק מענה מותאם ללוחם וליחידות הקצה המבצעי. התוכנית בתחומים אלו יוצגו בהמשך הדרך, לאחר קידומן ואישורן.
זו בשורה גדולה. אומנם מוקדם לברך על המוגמר, אך במקרה הזה יש לברך: צאו לדרך והלוואי שתצליחו להפוך את חווית השירות לטובה יותר.