אריאל שנבל

פרשן לענייני ארה"ב, כתב מגזין בכיר ובעל טור אישי במקור ראשון. בין השאר, מסקר מקרוב את המערכת הפוליטית האמריקנית מאז 2010

לא במגרש ביתי: פיני גרשון, תלמד לראיין

תוכנית אינטרנטית חדשה בהנחייתו של המאמן הוותיק אמורה להיות חושפנית ופרובוקטיבית, אבל היא הכול מלבד זה

כותרת תוכנית הראיונות האינטרנטית החדשה של פיני גרשון היא "מחליטים מהבטן – שאלות שלא נשאלו". כלומר, קחו אישיות מפורסמת שידועה במחסומים הרופפים שהיא שמה לפיה, הוסיפו את המדיום נטול הצנזורה, וקבלו אש ותימרות עשן שישאירו את הגולשים דבוקים למסך הפייסבוק או היוטיוב.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– קירוב חברתי: הצעירים שנאלצו לנהל דייטים תחת הגבלות הקורונה
– בלדה לעוזב: פרידה מהקריירה הפוליטית של עמיר פרץ
– "אמא שלי אחראית על קילומטרז׳ הצחוק הגדול ביותר בחיי"

בפרק השני – שבו כבר צפו כ-200 אלף איש – רואיין חבר הכנסת אלי אבידר מישראל ביתנו, שידוע כאחד מהקולניים וה"לא דופקים חשבון" מבין 120 חברי המשכן. התמהיל הכולל, אם כן, היה אמור ליצור את אחד המחזות המרהיבים הגדולים שראתה ישראל. מה צריך יותר מזה. ובכן, התשובה המצערת אחרי חצי שעה של ריאיון: הריסה ובנייה מחדש.

פיני גרשון מראיין את אלי אבידר. צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של התוכנית מחליטים מהבטן

הבעיה הגדולה ביותר היא שגרשון מגיע לריאיון לא מוכן. והוא לא מראיין טוב, בלשון המעטה. אייל ברקוביץ' אמנם בונה קריירה על הקונספט המקצועי המפוקפק הזה בתוכנית הראיונות שהוא חולק עם אופירה אסייג ב"קשת", אבל שם יש לו שותפה מקצועית שמצליחה לא פעם לחפות על הפדיחות של זה שלצידה. נוסף לכך יש לברקוביץ' קסם וחן שלגרשון פשוט אין. הנה דוגמה לדיאלוג בין אבידר לגרשון:

גרשון: "איזה שר אתה רוצה להיות?"

אבידר: "זה התפרסם"

גרשון: "זה?"

אבידר: "התפרסם כבר"

גרשון: "זה יראו יותר מ-80 אלף המעריצים שלך".

אבידר: "אני אומר לך התפרסם".

גרשון: "אה התפרסם כבר, מה זה?"

אבידר התכוון שתפקיד השר שבו הוא חושק כבר התפרסם ולא מדובר בסקופ. גרשון, מצידו, חשב שאבידר שואל האם הריאיון שהם מקיימים כרגע יתפרסם, ומיד הודיע לאבידר שיצפו בריאיון הזה יותר מ-80 אלף העוקבים שלו בטוויטר – עוד פרט מידע לא נכון שגרשון אסף על אבידר (יש לו פחות מ-14 אלף). במקום אחר בריאיון גרשון מייחס לאבידר חברות עבר במרכז הליכוד – עוד פרט ביוגרפי לא נכון.

אוקיי, טעות, טועים, טעינו. למה לא לערוך החוצה? אולי זהו חלק מהניסיון לבנות איזו תדמית מסוימת, לא יודע. טוב במיוחד זה לא נראה. דוגמה נוספת:

אבידר: "אני טבעוני, מה אני אוכל, אורז ועדשים"

גרשון: "טוב שהזכרת לי. ארבעה חודשים אני לא אוכל בשר, אני אראה כמוך אחרי שש שנים?"

אבידר: "מה זאת אומרת תיראה כמוני? אני מקרר. אתה נראה יותר טוב"

גרשון: "זה מה שאני שואל אותך, אם אני אראה מקרר. עכשיו אני נראה כמו רק הפריזר"

הפעם אבידר הוא זה שלא הבין את שאלתו של גרשון. קורה ולגיטימי, אבל למה לא לחתוך את הטעות החוצה. מה זה נותן בדיוק מלבד מבוכה?

יכול להיות שעתיד הטלוויזיה נמצא באינטרנט. לפחות בכל הקשור לתוכנית החדשה של פיני גרשון ברשת, מנהלי ערוצי הטלוויזיה יכולים להמשיך לישון בשקט.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.