יום רביעי, אפריל 30, 2025 | ב׳ באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אריאל שנבל

פרשן לענייני ארה"ב, כתב מגזין בכיר ובעל טור אישי במקור ראשון. בין השאר, מסקר מקרוב את המערכת הפוליטית האמריקנית מאז 2010

לא רק באזז: קלמן-סגל מביאה למסך ערך מוסף

דיון שהיה נגמר אחרי כמה דקות במעבר לאייטם הבא, הפך אצל קלמן וסג"ל לדיון עירני, מעניין שהוציא מהמרואיינים יותר

ד"ר אלה סקעת, מנהלת המחלקה המשפטית בעמותת "עתים", הגיעה אמש לאולפן "'קלמן-סגל" בכאן 11, לדיון שעסק בהכרזת הרבנות הראשית כי היא מתנגדת להוראת היועמ"ש לאפשר לנשים לגשת למבחני הלכה שמקיימת הרבנות הראשית.

מאמרים נוספים באתר מקור ראשון:
מההתנתקות ועד עמונה: הקצינים ששכחו מהי אלימות
תקרית דיפלומטית: השגרירה מול חיזבאללה ובית המשפט
קהילת הממתינים באתיופיה לנתניהו: קיים את שהבטחת

אתמול הודיע היועמ"ש במסגרת תשובת המדינה לעתירה של מספר נשות הלכה, עתירה שהוגשה בין השאר על-ידי עמותת "עתים", כי אי היכולת של נשים לגשת לבחינות אלו מעורר קשיים חוקיים. הטענה של סקעת הייתה כי מטרת העתירה הינה כלכלית, כלומר לאפשר לנשים לגשת למכרזים שונים שייפתחו בפניהן לו יעברו את הבחינה, וזאת כיוון שהמדינה מכירה בבחינה זו כתואר ראשון אקדמי.

מול ד"ר סקעת הובא לאולפן אורן הניג ממרכז "ליבה", ארגון שמרני שמטרתו "חיזוק זהותה היהודית של מדינת ישראל", שבגדול טען כי מדובר בעתירה שמטרתה להביא בסופו של דבר למינוי נשים כרבניות עיר. הוא חזר וטען את הטענה הזו, ד"ר סקעת חזרה ודחתה אותה, ובכך כנראה היה נגמר הדיון בתוכנית אולפן טלוויזיונית ממוצעת על המסך שלכם.

אבל לא אצל "קלמן-סגל". כי בעבור השניים האלה, הסוגיות הללו הן לא רק אייטם משעמם שצריך לסיים כמה שיותר מהר ולעבור הלאה, אלא עניינים שבאמת מעניינים אותם. ובגלל זה, קרה דבר מעניין: במקום לומר תודה לכולם ושלום, קלמן ליבסקינד שאל את ד"ר סקעת מה יקרה אם אחת מהנשים הללו שתעבור את הבחינה, תעתור לאחר מכן לבג"צ בדרישה להתמנות לתפקיד רב עיר, האם היא תתמוך בעתירה שכזו אם לאו. סקעת נדחקה לפינה; אם תשיב בשלילה, הרי שתהיה זו עדות כי היא לא תומכת בשוויון מלא של גברים ונשים. אם תשיב בחיוב, הרי שייחשף כי מדובר באג'נדה ברורה של העתירה, שהמטרה בסופו של דבר למנות נשים כרבניות עיר. אז כמו פוליטיקאית מיומנת היא השיבה כי זו לא השאלה שעומדת כרגע על הפרק, וחזרה ואמרה זאת במילים אחרות אחרי שליבסקינד לא ויתר, וגם סג"ל תרם את שלו כשאחרי כמה פעמים ללא מענה אמר לקלמן – אתה יכול לשאול את זה בעוד כמה נוסחים ולא תקבל תשובה, אנחנו יכולים להיות כאן עד הבוקר.

תוכניתם של אראל סג"ל וקלמן ליבסקינד בכאן 11. צילום מסך

מעבר לוויכוח הספציפי על נשים ומבחני הלכה ברבנות כן או לא, ברור לגמרי שמדובר בעוד זירה במאבק הגדול שבין ליברליות לשמרנות, מאבק שלא מתרחש רק בישראל אלא בעולם כולו. המדיה נוטה מאוד לשמאל הליברלי, ולכן דיון כמו שנערך אמש באולפן "כאן 11" – שבו הצד הליברלי היה במיעוט מספרי, נתקל בשאלות קשות, התחמק שוב ושוב ועוד זכה לעקיצה בסוף – הוא כל כך נדיר וכל כך נצרך במדינה שבה יש שמרנים לא פחות מאשר ליברלים.

תאגיד השידור הציבורי החליט לא מזמן להסיר את "קלמן סגל" משידור, כשאחת הטענות הייתה שהיא "אינה מעוררת מספיק באזז". אז קודם כל, ודאי בימים האחרונים, היא כן – יותר מכל תכנית אחרת של התאגיד מלבד "טהרן". ושנית, באזז זה לא הכל. גם לאיזון שמרני מול רוב ליברלי מובהק בתקשורת יש ערך. עוד לא מאוחר, אלדד קובלנץ, השאר את "קלמן סגל" באוויר.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.