צילום: אריק סולטן

שלום ירושלמי

פרשן פוליטי, בוגר האוניברסיטה העברית במדע המדינה ויחסים בינלאומיים. מרצה על פוליטיקה ישראלית בארץ ובחו"ל. תושב ירושלים. אוהד חסר פשרות של הפועל ירושלים בכדורסל

מתחת לפאה: איך מזהים מצביעים שמגיעים לקלפי בזהות מזויפת?

החלטתו של יו"ר ועדת הבחירות חנן מלצר לשגר אלפי פקחים ביום הבחירות היא צעד בכיוון הנכון, אבל אולי עדיף כבר לעבור להצבעה ממוחשבת?

עסקן חרדי מוכר ישב איתי לא מזמן לשיחה ולימד אותי את שיטות הזיוף הנהוגות במגזר בימי בחירות. הלוגיסטיקה הדהימה אותי. אחת הדרכים, סיפר לי, היא הפאות הנוכריות. נשים חרדיות רבות לא רוצות או לא יכולות להגיע לקלפי. החבר'ה לוקחים מהן את תעודות הזהות, יושבים בדירה שהוכנה מראש עם שלל פאות נוכריות, ונשים באות והולכות לקלפי אחרי שענדו את התחפושת המתאימה. התרגיל יפה גם לגברים שנסעו לחו"ל או שלא בא להם להגיע.

בבחירות המקומיות בערים החרדיות יש מקרים משעשעים. כולם מכירים את כולם, ועושים את אותם תרגילים. בבחירות לראשות ביתר־עילית ארבו פעם עסקנים מתחת לדירת התחפושות של המתחרים. ברגע האמת הם פרצו פנימה ועשו במקום שמות. מגבות, פאות, ז'קטים ותעודות זהות הושלכו, והעסקנים היריבים עזבו בבהלה.

צילום: הדס פרוש, פלאש 90
השופט חנן מלצר. צילום: הדס פרוש, פלאש 90

החלטת יו"ר ועדת הבחירות חנן מלצר לשגר אלפי פקחים ביום הבחירות נכונה. הפקחים אמורים להסתובב בקלפיות בכל המגזרים, ולבדוק אם הכול מתנהל כשורה ושאין איומים על מזכירי הקלפיות. הם רשאים גם לתעד את ספירת הקולות בסוף היום. עד כאן זה בסדר, אבל החוכמה היא לעלות על המצביעים שמגיעים בזהות מזויפת, ולא רק החרדים כמובן. מי יעשה את זה?

ואולי בכלל הגיע הזמן לבטל את הקלפיות, את המזכירים, את הוועדות ואת הקלפיות ולעבור להצבעה ממוחשבת בלי לבטל ימי עבודה ולימודים בעלות של מיליארדים. אנחנו הרי אומת הסייבר של המאה ה־21, לא? 

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.