שוקולד מנטה טוסיק
קרן צור יצאה עם שוקולטייר לחפש את נקודת הג'י של הפרלין
קרן צור
18/03/04
כשרואי גרשון, ,32 שוקולטייר צעיר ומבטיח, פותח את קופסת הפרלינים שלו מתפשט על פניו חיוך של גאוות יחידה. מתוך קופסה מהודרת הוא מציע לי לנסות את השילוב בין שוקולד לבן לקרם לימון ונענע, לבחון את השילוב בין שוקולד מריר לצ'ילי, או פשוט לנגוס בציצים ­ פרלין מעוצב בצורת החזה הנשי, שמבין פטמותיו הזקורות מאיים לפרוץ קרם עשיר של שוקולד חלב. עד לפני שנה ומשהו דגדגנים משוקולד נראו לו כמו חלום רחוק. גרשון התפרנס ממשכורת הייטק יפה, קיבל תלושים לארוחות צהריים ולחג והעדיף לסבול בשקט מבעיות התוכנה ואור הפלורסנטים. אבל בוקר אחד הוא החליט שנשבר לו, ובלי לדעת לאן תוביל הדרך, החליט לכבות את המחשב.גרשון: "למדתי מינהל עסקים ומחשבים ועבדתי בהייטק תשע שנים, בעיקר בחברות סטארט אפ. התחלתי לעבוד בזמן הלימודים כתוכניתן, ועם השנים התקדמתי לתפקידים בכירים של ניהול ופיתוח. החברה האחרונה שבה עבדתי היא אקסיס מובייל, שבונה קהילות של תקשורת סלולרית. אבל זה ממש לא מעניין, זה חלק מההיסטוריה שלי". בגלגולו הנוכחי גרשון הוא מפעל קטן לשוקולד ומוצריו. הוא רוקח פרלינים מושקעים, מעביר סדנאות במרכז לבישול ואפייה "גרובשטיין ­ הקומה מעל החנות", מארגן מסיבות רווקות שעיקרן פיסול ארוטי בשוקולד ונותן גם שיעורים פרטיים. מעין בן דמותה של ג'ולייט בינוש בסרט "שוקולד", רק עם טוויסט ארוטי קטן. תמורת 690 שקל הוא מוכן להתייצב בכל מטבח כולל חומרים, ולהרביץ בכם את תורת הפרלינים, כולל טעימות.
התברר שהשוקולד זה המהות
ביום שלישי הקרוב תיפתח בגלריית רימון ברח' מונטיפיורי תערוכת פיסול ארוטי המוקדשת לגרשון ולגחמותיו בפולי הקקאו. לא תמצאו כאן לבבות או ארנב בנאלי משוקולד. גרשון מעדיף פסלים עם אמירות מיניות מרומזות, או לחלופין אמירות ברורות, רצוי על מין אנאלי. דוגמאות תמצאו באתר שלו: li.oc.midalokohs.www.­ מקריירה בהייטק לפיסול וגינות בשוקולד זה בהחלט מהפך."הייטק זה כלוב של זהב. מאוד נוח להתמכר למשכורת, לאוטו, לסטטוס ולכל ההטבות. יש הרבה אנשים בהייטק שמרגישים חוסר עניין וסיפוק, אבל תנאים טובים מאוד קשה לעזוב. רובם התחילו בהייטק בגיל צעיר, יש להם משכנתה על הראש, ואין להם בררה. אני החלטתי לעזוב, כי נמאס לי מקרינת המחשבים ומכל העבודה שעשיתי. חיפשתי לעשות משהו שיהיה לי כיף ורציתי להיות מאושר. אני חושב שזאת זכות בסיסית שיש לכל אדם, רק לא כולם טורחים לממש אותה".­ מה היו תגובות הסביבה להחלטה שלך?"להפתעתי הרבה, אנשים פרגנו לי ואמרו לי שהם מקנאים בי. היו לי הרבה שיחות נפש עם אנשים שסיפרו לי שהם לא מרוצים במקום העבודה, אבל אין להם אפשרות לקום ולעזוב. זה צעד שבהחלט דורש אומץ, אבל זה עניין של החלטה. שרון אשתי, שהיא הבנאדם שמשפיע עליי ביותר, הייתה שותפה לחששות וללבטים שלי. היא עמוק בהייטק, עובדת כמנהלת תחום מולטימדיה בפלאפון ומאוד אוהבת את מה שהיא עושה, אבל היא הבינה את מה שמתחולל בתוכי ותמכה בי. היום היא גאה בי, וטוב לה עם זה שתמיד יש בבית שוקולד לחלק במתנה".­ ולמה דווקא שוקולד?"תמיד אהבתי שוקולד, אבל אף פעם לא חשבתי שאני אעשה משהו שקשור לזה. הפנטזיות המקצועיות שלי היו להצליח בתחום המחשבים, אבל היום אני מבין שאלה היו פנטזיות שהתמקדו בקליפה ולא במהות. כשעזבתי את ההייטק הייתי פתוח לרעיונות ולתחומי עניין חדשים והתחלתי ללכת לסדנאות פסיפסים ואמנות, כי כנראה הצורך שלי לעשות משהו קריאטיבי פרץ החוצה אחרי הרבה שנים שהוא היה קבור. נרשמתי לקורס בסיסי להכנת פרלינים, וכבר באותו הלילה עמדתי במטבח והתחלתי לעשות ניסויים. טסתי לקורס של עבודה מעשית עם פרלינים במוסד בעל שם בבלגיה, וכשחזרתי לארץ חברים שלי, שטעמו ואהבו את מה שעשיתי, שכנעו אותי להתחיל למכור, והתחילו לפנות אליי עם הזמנות. העסק התחיל להתגלגל מפה לאוזן וצמח במהירות שהפתיעה אותי. היום אני יודע שאם טוב לך ואתה מאושר בעבודתך, זה משפיע עליך בכל התחומים. הביטחון העצמי שלך עולה, אתה משדר אנרגיה טובה, ואנשים נמשכים אליך. אין כאן שום דבר ברמה המיסטית, אבל זה משהו שלמדתי מניסיוני האישי. כשאתה עושה משהו שאתה אוהב לעשות, זאת אופרה אחרת".­ בקיצור, שדרגת את עצמך?"ללא ספק. אני לא מרוויח היום כמו שהרווחתי בהייטק, כי אני עדיין יצרן קטן ולא אימפריית שוקולד, אבל אני שמח לקום בבוקר ולצאת לעבודה. החיים שלי השתנו לחלוטין, ואני יכול לתת דוגמה קטנה שממחישה את זה: אני מוכר פרלינים וטראפלסים בדוכני אוכל בקניונים, והרבה פעמים לקוחות מרוצים מתקשרים אליי או שולחים לי הודעות אס­אם­אס. אני מקבל הרבה פרגון ותגובות טובות מאנשים, וזה הבדל מהותי מהטלפונים של 'מה קורה עם החוזה?', או 'למה המערכת נפלה', שהייתי רגיל אליהם".­ יש תופעה כזאת, שהרבה פליטי הייטק תולים חיתולים בסלון ומתחילים לייצר גבינות צאן ביתיות, או סתם מוכרים עוגות לשכנים. איך אתה מסביר את זה?"הקשר בין הייטק לגורמה ברור. הרבה אנשי הייטק מסתובבים בעולם במסגרת העבודה ונחשפים לאוכל טוב. גם המשכורות הגבוהות מאפשרות אורח חיים מ סוים וארוחות גורמה. בתקופה שעבדתי בהייטק ביליתי המון. היום אני חושב שבגלל ריקנות פנימית כל הזמן הרגשתי צורך לפצות את עצמי, אז נסעתי להרבה חופשות בחו"ל ויצאתי כל הזמן למסעדות ולמועדונים. מאז שעזבתי את ההייטק איבדתי כמה קילוגרמים טובים, היום אני אוכל הרבה פחות".­ גם כשכל הזמן אופפים אותך פרלינים?"אני אוכל שוקולד, אבל אני לא טוחן כל היום. אני טועם את מה שאני מכין, כי אני מקפיד שייצא לי בדיוק מה שרציתי וחשוב לי לבדוק את האיכות. אני כל היום עומד על הרגליים ועובד, ומדובר בעבודה מאוד פיזית: אני פורק ומעמיס סחורה, מקים דוכנים בקניונים ובאירועים, וגם העבודה על הפרלינים כרוכה במאמץ. את יודעת מה זה לערבב עשרה ק"ג של שוקולד?".אני אומרת לגרשון שעוד אף פעם לא היה לי העונג, והוא בתגובה מציע לי להתנסות בחוויות הפיסול הארוטי במלואה, כולל הנצחת הפנטזיות המיניות שלי בשוקולד בלגי משובח.גרשון: "הקשר בין שוקולד לארוטיקה ברור, ויש לזה הסבר כימי פשוט. בשוקולד יש חומר שנקרא פנילטילמין, וזה החומר שמופרש במוח בזמן התאהבות. שוקולד נחשב לממריץ, מעורר ומעלה את רמת האנרגיה, ואני חושב שזה מ סביר את הכל".­ מספרים שג'אקומו קזנובה, המאהב האיטלקי הידוע, נהג לשתות שוקולד כדי לשפר את ביצועיו במיטה."יש עדויות שכבר בשנת 600 לספירה נהגו בני שבט המאיה מדרום מקסיקו לשתות משקה חום ומר שהופק מפולי קקאו כדי לשמור ולחזק את אונם. שוקולד נחשב מאז ומתמיד למעורר תאווה ולאמצעי פיתוי. שוקולד איכותי שנמס לך בפה גורם לתחושה של אופוריה".
הדגדגן היה אחד הראשונים
גרשון דוחף לי לידיים בנקודה זו גוש גדול ונעים למגע, והשוקולד כבר מדבר בעצמו. אפשר להסניף, לטעום, לגעת ולדחוף אצבעות. גרשון: "זה חומר שפיתחתי בעצמי, שמתאים במיוחד לפיסול. הוא מורכב משוקולד מריר איכותי, 73 אחוזי קקאו, ומקרמל, שנותן לחומר אלסטיות וגמישות. אפשר לחמם אותו כמה שניות במיקרו, אבל גם אם שמים אותו ביד הוא מתרכך מהטמפרטורה של הגוף. זה חומר מאוד נוח לעבודה, לא דביק, אלסטי וגם מאוד טעים".בסדנאות השוקולד שלו גרשון מלמד טכניקות עבודה שונות, אבל עליו חביבה השיטה הספונטנית. "אני אוהב לעבוד מתי שבא לי, לקחת חומר לידיים ולראות מה ייצא", הוא אומר, ולעתים מעדיף גם לא לראות, "יש טכניקה של עבודה בעיניים סגורות, ומכיוון שקשה לי להשאיר את העיניים עצומות כל הזמן, אני קושר בנדנה. זאת שיטה שמתאימה כמובן לפיסול אבסטרקטי ולא לפרלינים".גרשון מציע לי לעצום עיניים ולהטיח בשוקולד תשוקות אפלות ורגשות סוערים. אני נזכרת בכדורי השוקולד שעשיתי לחניכות שלי בצופים, ומנסה לחשוב על משהו יותר סקסי מעוגה בחושה.­ מה מפסלות רוב הבנות בסדנאות שאתה מעביר?"זין. הן מפסלות זין לחבר או לבעל, ואחר כך מביאות לו את זה הביתה שיטעם. זה קטע כזה שהן מאוד אוהבות, זה כמו להגיד לו: 'שים את הזין הזה בפה, תרגיש מה שאני עוברת'".­ אף אחת לא מפסלת את הדגדגן?"לא, אני מגיע עם דוגמאות של איבר מין גברי ואיבר מין נשי, אבל כולן בוחרות אותו הדבר".­ טוב, האמת שהרבה יותר קל לפסל זין."כן, זין זה בסך הכל גליל, לפסל את הדגדגן זה הרבה יותר מורכב".­ איך הגעת למסיבות רווקות?"מישהי פנתה אליי בהצעה לארגן לה מסיבה כזאת, ואחרי המסיבה הראשונה שעשיתי הגיעו הזמנות נוספות. אני מגיע למסיבה עם כל החומרים והציוד ומכין משקאות אלכוהוליים על בסיס שוקולד לחימום האווירה. הבנות משתפות פעולה, ואני מאוד נהנה לעשות את זה". גרשון מדבר איתי על שחלות וחצוצרות משוקולד, אבל רק כשהוא מציג בפניי את הפסלים שלו, הרושם החנוני של "עבדתי בהייטק ועכשיו אני עושה פרלינים עם ג'ינג'ר" נשבר לרסיסים. הפסל הראשון שהוא מראה לי הוא דמותה של אישה שפופה הנשענת על הקיר בייאוש ומגישה את ישבנה לאחור. הפיתולים והקימורים ביצירת השוקולד מאוד מרשימים, אבל בא לי להקיא ולא לנגוס.­ מה זה? אפילו בקקאו רואים שהיא זועקת "לא בא לי מין אנאלי"."בפסל אין מין. זאת אישה עירומה שאפשר לראות עליה שהיא מחכה למשהו. זאת אמנות ארוטית, אמנות עם אמירה מינית מרומזת. משמח אותי שאת מסתכלת על הפסל ואומרת 'היא מחכה לדפיקה', זה אומר שהצלחתי להגיע למשהו עם הפסל. פסל טוב הוא כזה שמצליח לעצבן, להכעיס או לעורר כל סוג אחר של רגשות".יגאל תומרקין של השוקולד לא עוצר באישה כנועה, ומבטיח לי שהפסל הבא יעצבן אותי יותר. מדובר בדגדגן הנשי, כולו עשוי משוקולד מריר, בשפתיים פשוקות לרווחה. לגרשון זה הזכיר מאפרה, אז הוא החליט לצרף ליצירה גליל שוקולד דמוי סיגריה. גרשון: "מאז שהגעתי לתחום השוקולד מגיעות אליי הצעות ודברים טובים, ואני זורם עם זה. כשפנו אליי מהגלריה לאמנות ארוטית בבקשה לשיתוף פעולה, ישנתי על זה לילה וחזרתי אליהם עם כמה יצירות. הם מאוד התלהבו ממה שעשיתי, וכך בעצם נולד הרעיון לעשות תערוכה, שתוצג בגלריה מיום ג' הקרוב ועד לערב פסח. הדגדגן הוא אחד הפסלים הראשונים שעשיתי, ולמישהי שראתה את הפסל זה הזכיר מאפרה. החלטתי להדגיש את הקונוטציה והוספתי סיגריה עם פירורי אפר".­ ואיפה נקודת הג'י?גרשון: "עמוק בפ נים. זאת ארוטיקה".
גם הציצים זה מוצלח
גרשון לא מסתפק בפיסול אימפולסיבי, ובימים אלה הוא שוקד על האוטוביוגרפיה האישית, שכולה שזורה בשוקולד.גרשון: "אני כותב ספר על שוקולד ופרלינים שילמד טכניקות עבודה שונות וילמד בדיוק מה צריך לעשות, כי בפרלינים יש המון מקום לטעויות. בספר הרוב יהיה מתכונים, וחלק נרחב יוקדש לנושא הפיסול ועבודה נכונה עם השוקולד. אני מתכוון להכניס בספר גם חלק אוטוביוגרפי שיביא את הסיפור שלי ואת הקשר המיוחד שיש לי לשוקולד. עברתי תהליך בחיים שאני מאוד שמח לעודד אותו אצל אנשים אחרים. אני בנאדם פשוט, ואני יכול לתת את עצמי כדוגמה למי שמצא עשייה שהוא נהנה ממנה והכניס אושר לחיים שלו, וזה לא בשמים. צריך רק קצת אומץ וקצת אמונה עצמית".בימים אלה הוא שוקד בסטודיו שלו בגבעתיים על הפסלים הארוטיים שיוצגו בתערוכת היחיד הראשונה שלו, וגם מי שלא חושק בנרתיקים משוקולד יוכל ליהנות מפרלינים משובחים פרי ידו שיוצעו למכירה במקום. הכל עניין של טעם אישי, אבל שימו לב לשוקולד הלבן עם הבייליס ולפרלין שנקרא וניל צרפתי.גרשון: "אני מכין הכל לבד ומשתדל לא להשתמש בחומרי טעם, אלא במרכיבים טבעיים. אם אני מכין פרלין קר ם וניל, אז אני משתמש במקל וניל טבעי ודואג שיראו את הנקודות השחורות, כמו בקרם ברולה. הרבה שוקולטיירים ואנשי מקצוע אומרים ששוקולד זה כמו מדע מדויק, אבל אני מההתחלה נמשכתי לניסיונות ולפיתוח טעמים חדשים משלי".­ איזה פרלין הכי קרוב ללבך?"פחדתי מאוד מהשאלה הזאת, זה כל הזמן משתנה, ויש לי חיבה עמוקה להמון טעמים. שוקולד עם מילוי בטעם צ'ילי זה טעם מאוד מעניין, מכיוון שזה טעם מורכב. חלל הפה מתמלא בטעם של שוקולד ופתאום מורגש עקצוץ של חריפות עדינה בקצה הלשון. אני עושה פרלינים עם אספרסו, אמרטו וז'אדויה, שזה מחית אגוזים שמשתלבת נהדר עם שוקולד. גם הציצים זה פרלין מאוד מוצלח, של קרם שוקולד נטו". גרשון מקפיד לשמור על מחירים שפויים של שני שקלים וחצי לפרלין, כדי שלכל אחד תהיה הזדמנות "להכניס משהו מתוק לפה". הוא מעדיף את זה עם קונוטציות מיניות.