 | |  | אז תנו לעצמכם סעודה לחג |  |
|  |  | חברות הסעדה רבות מוכרות לליל הסדר מזון שטעמו כבר לא סינתטי ומחירו כבר לא בשמים |  |
|  |  | |  |  | אפשר, ניתן, ולעתים אף רצוי לא לכרוע תחת עומס הסירים כדי להקנות לאורחים ארוחות דהלוקס. לא אחת משמיעים המארחים, בשלהי הארוחה, עד כמה הם "הרוגים מעייפות", לאחר שעמדו שעות על גבי שעות במטבח וטרחו רבות כדי שהסעודה תצא טעימה, עשירה ו"מכובדת". ובכן, לא חייבים ליהרג למען אורחינו. לא לכל התבשילים הקנויים יש טעם סינתטי כפי שהסטראוטיפ מחייב. לעתים סליחה על החוצפה השפים שמכינים את אותן ארוחות מוכנות מצליחים לעורר את בלוטות הטעם קצת יותר מאשר שפים ביתיים ולא מקצועיים. תשאלו את שרית וינואלעד.אם ביום רביעי הקרוב יגיע תורכם לארח את המשפחה לליל סדר מסורתי, ואם עדיין לא קניתם בשר, ירקות, קמח מצה ופפסי קולה כשר לפסח, הנה כמה תפריטים של חברות קייטרינג בשרון שישמחו לעשות את העבודה עבורכם. התפריט, כפי שביקשנו, כולל ארוחה מלאה לעשרה סועדים. המחירים נעים בין 435 ל1,206 שקלים. לתשומת לב הציבור הדתי: חלק מהקייטרינגים כשרים, אך לא עברו הכשרה מיוחדת לפסח. יש לבדוק זאת מראש.יוני גבירץ, בעלת קייטרינג "הום סרוויס דלי" ברעננה, אומרת שבליל הסדר קיים ביקוש גבוה יותר מהנורמל להזמנת ס עודות מוכנות. על פי ניסיונה משנים קודמות (הקייטרינג פועל מזה חמש שנים), יש אנשים שמשלבים בארוחת החג בפסח תבשילים בהכנה ביתית, ורק חלק מהארוחה נקנה מוכן בהזמנה. כך, כנראה, יש תחושה רבה יותר של "ארוחה ביתית". את פריטי התפריט האותנטיים, דהיינו מצות, מרור, ביצה, היא לא מוסיפה לתפריט. את המזון ניתן לקבל בכלי אלומיניום חדפעמיים, לא כולל סכו"ם.התפריט: גבירץ מציעה ארוחה לעשרה סועדים בעלות של 435 שקלים, שתכלול כמנה ראשונה דג בתנור עם ירקות בטעם פיקנטי, סלט גזר מרוקאי חריף, סלט סלק וסלט פטריות בתחמיץ, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות. למנה עיקרית צלי בקר ברוטב פטריות מפילה עגל, תפוחי אדמה אפויים בתנור עם שמן זית, פפריקה ורוזמרין, ואורז עם שקדים וצימוקים. התפריט לא כולל מנות אחרונות. טלפון להזמנות: 740891009.יונתן קוזליק, בעל "הקייטרינג של יונתן" בכפר סבא, הפועל כבר 33 שנה, מספר על ביקוש רב יותר בארוחת ליל הסדר מאשר בסעודת ראש השנה, מכיוון שלדבריו הציבור מעדיף בפסח אוכל מסורתי המצריך ידע מוקדם, דבר שאין לדור הנוכחי. קוזליק מספר, שקורה לא אחת שמשפחות שלמות מזמינות ארוחות במשותף, ומתחלקות בשלל ובעלות. השנה, הוא אומר, קיים אף ביקוש גדול מבשנים קודמות כיוון ש"לאנשים אין חשק לבשל בגלל כל המצב הביטחוני הזה". הארוחות ניתנות בכלים חדפעמיים ובתבניות אלומיניום לתנור.התפריט: המוצע של קוזליק כולל מספר מנות. למנת פתיחה (אחת מהבאות): סלט כבד קצוץ, סלט וולדורף, סלט תפוחי אדמה, סלט עגבניות שרי או סלט סלק. למנה ראשונה (אחת מהבאות): גפילטע פיש, דג קרפיון פיקנטי עם ירקות, רגל קרושה או דג נסיכת הנילוס בירקות. בנוסף, מנה של מרק עוף עם כופתאות או מרק בטטה. למנה עיקרית אחת הבאות: שוקיים בשום ודבש, סטייק פרגיות ברוטב ברביקיו, רוסטביף ברוטב פלפלת, לשון ברוטב פטריות או בשר בקר בפירות יבשים, יין ופטריות. תוספות (אחת מהבאות): צימעס, תפוחי אדמה בשמן זית ורוזמרין, ברוקולי ברוטב יין, חרדל ושקדים, פטריות מטוגנות עם בצל ויין, פטריות ממולאות בכבד או בטטות בטימין ובצל בשום. למנות אחרונות מבחר עוגות של מוס שוקולד, מרנג טופי או פאי מקמח של פסח. עלות הארוחה: 600 שקלים. טלפון להזמנות: 742000109.רבקה רוזנבלט, בעלת המסעדה היהודית והקייטרינג "צימעס" בהרצליה, אומרת כי לאורך שב ע שנות קיום המסעדה, קיים ביקוש מוגבר בליל הסדר, במיוחד לאור העובדה כי הכשרות במקום היא ללא חשש קטניות (דבר אקוטי עבור הציבור האשכנזי) ולאור העובדה כי מדובר בתופעה מדאיגה של מטבח אשכנזי הולך ונעלם. היום, היא אומרת, קיימים פחות ופחות אנשים שיודעים לעשות גפילטע פיש. עוד מציינת רוזנבלט, כי הביקוש באזור השרון רב, בין היתר בגלל תודעת אירוח גבוהה. בין המזמינים מ"צימעס" ארוחות לליל הסדר בשנים עברו נמנה קהל גדול של משפחות יהודיות שמגיעות מחו"ל ומתגוררות בדירות בהרצליה וברעננה, אלא שהשנה פחת מספרן בשל המצב הביטחוני. לאלו שהגיעו, כמו גם לישראלים שמזמינים אצלה סעודה, נותנת רוזנבלט זרוע, כרפס ושאר ירקות אם כי ללא מצות. כלים לא מסופקים. את האוכל ניתן לקבל בכלים חדפעמיים שמותאמים בהתאם לבקשת הלקוח, על פלטה או לחימום במיקרוגל.התפריט: ניתן לבחור אחת מארבע מנות. למנה ראשונה גפילטע פיש, כבד קצוץ, דג ממולא או מנה צמחונית. למנת ביניים מרק עוף עם קניידלך הכוללת לא יותר משני קניידלך לאדם. למנה עיקרית צלי בקר ברוטב שזיפים, בשר או מנה עיקרית של עוף שלם ללא עצמות ממולא בפירות יבשים, צנוברים ו בשר. תוספות: צימעס או פרוסות תפוח אדמה בתנור, וסלט חסה ברוטב קל. מנה אחרונה: לפתן פירות יבשים. כל זאת בעלות כוללת לעשרה סועדים של 700650 שקלים. טלפון להזמנות: 099561144.שאול ואודי היימן, אב ובנו, מפעילים את קייטרינג "פלאנט" בהוד השרון מזה עשר שנים. לטענתם, הציבור בשרון לא מפונק אך נוטה יותר לפרגן לעצמו, ולכן כשהוא ניגש לקייטרינג הוא מחפש בעיקר אחר מאכלים מיוחדים שלא נהוג להכינם בבית ושהיו נהוגים בבית ההורים. שאול היימן מספר, כי השנה התקבלו עד כה לליל הסדר הזמנות רבות ממקומות עבודה עבור התורנים, אבל גם משפחות רבות כבר הזמינו סעודות חג מוכנות ומדוגמות. בקייטרינג של משפחת היימן ניתן גם לשכור כלים מיוחדים לסעודה, אך על פי רוב האוכל ניתן במגשי אלומיניום הניתנים לחימום מהיר.התפריט: ההיימנים מציעים ארוחה בעלות כוללת של 700 שקלים, כשהתפריט כולל כמה מנות. מנת פתיחה (אחת מארבע): מרק עוף צח עם קניידלך, מרק קונסומה עם אטריות ביצים, מנה של גפילטע פיש או דג דניס בגלימה. מנה עיקרית: שוק אווז בתפוזים, צלעות כבש ברוזמרין, לשון ברוטב סלרי, צלי עגל ברוטב ירקות או כרעיים ברוטב דבש בסויה. תוספות (אחת מארבע): אורז מאודה בצימוקים ואגוזים, תפוחי אדמה אפויים בשמן זית, ברוקולי מאודה בשום או שעועית ירוקה. בין הסלטים ניתן לבחור באחד מהבאים: סלט אביבי, סלט מזרחי, ארטישוק בתחמיץ, מלפפונים בשמיר ובצל, או כרוב לבן בנוסח סיני. כמנה אחרונה: סלט פירות עשיר או תפוח עץ במילוי אגוזים אפוי בתנור. טלפון להזמנות: 746611109.יגאל יצקן, בעל הקייטרינג "יגאל דליקטס" בהרצליה פיתוח, מספר שאצלו דווקא מורגשת ירידה בביקוש לסעודות ליל הסדר, כיוון שלהשערתו הלקוחות השנה, פחות מבעבר, נוטים לצאת לחו"ל ופחות מתחשבים במשפחות הגרעיניות. יצקן אומר, כי בציבור השנה קיימת נטייה להזמין דברים מיוחדים, יותר כמו עופיונים מיוחדים, ולא לקחת הביתה את המאכלים הקלים והפשוטים יחסית להכנה. את התבשילים ניתן לקחת בקונטניירים הניתנים לחימום במיקרוגל, או במגשיות אלומיניום לחימום בתנור. כצ'ופר למזמינים ניתנות חרוסת או זרוע של עוף. במקרי דרישה מיוחדים, ניתן להשכיר את הסכו"ם ולהשיבו כמות שהוא, ללא שטיפה.התפריט: מנה ראשונה של גפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת ומרק עוף בתוספת 30 יחידות קניידעלך (שלוש יחידות לאדם). שלושה סוגי סלטים כדוגמת חציל טבעי, מלפפון, שמיר, סלק ועוד. מנה עיקרית (אחת מהבאות): עופיונים אפויים ברוטב שום ודבש, רוסטביף ברוטב פטריות ויין או פילה סלמון בשמן זית ויין אפוי בתנור. תוספות: תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב טריאקי וג'ינג'ר, אנטי פסטי ירקות בשמן זית ברוטב בלסמי. קינוח: עוגת מוס או פאי. את הסעודה מציע יצקן במחיר של 1,206 שקלים. יצקן מציין כי מדובר, להערכתו, בתפריט עשיר יחסית משאר חברות הקייטרינג ובכמויות גדולות יותר. טלפון להזמנות: 9555187.09 |  |  |  |  |
|
|  | |