כמה אתה עושה בלילה
יש חבר'ה שהפכו את הבילויים למקצוע לחיים וגם מרוויחים מהג'וב ג'ובות לא רעות בכלל
מיכל דנציגר
21/03/02
די.ג'יי
תומאס, בן ,20 רזידנט קבוע בבלקוני בהרצליה פיתוח, היה בעבר טכנאי סאונד עד שנפל לו האסימון לפני שנתיים והוא הפך לדי.ג'יי. כשהתחיל לעבוד, הוא מספר, הוא גבה רק 200 דולר. במסיבת פורים האחרונה הוא כבר גבה 800 דולר. תומאס: "משכורת תלויה בגודל המסיבה ובטיבה. אם היא גדולה, מיוחצנת ומפורסמת, אדרוש יותר כסף. גם בחגים אותו דבר. אבל כשאין אירוע גדול, אי אפשר לדרוש מחיר גבוה, ואם המקום קטן אני מעדיף בכלל לא לעבוד שם, כי אין להם מספיק כסף לשלם לי". תומאס לא דואג, כבר בגילו, לפנסיה. "פנסיה?!", הוא תוהה, "אני בכלל לא חושב על זה. אני פשוט זורם עם החיים ובסוף אברח לאיביזה".
יחצן
איתי לשץ, בן ,26 עבד במלצרות עד לפני שנה וחצי, אז החליט לעשות הסבה מקצועית לייחצון. מבחינתו, אין לתפקיד היחצן גבולות זמן ­ הוא יכול להיות יחצן במשך שנים. במסיבות קטנות יחסית הוא מרוויח 500 שקלים, ובגדולות עד 2,500 שקלים. לשץ: "המחיר תלוי עד כמה מכירים אותך, כמה אתה מסוגל להביא לאירועים של מפיק. הוא תלוי גם באיכות הקהל שאתה מביא, בגילאים, בכבוד שנותנים לך ­ זה המון גורמים יחד. אפשר לדרוש יותר כשאתה באמת מבוקש. באירועים גדולים ובחגים אפשר לדרוש הרבה יותר כסף". לשץ, בניגוד לקודמו, חושב שצריך לדאוג, כבר בגילו הצעיר, לפנסיה. חושב, אבל לא מבצע בפועל. "מגיל צעיר מאוד צריך לדאוג לעתיד, וכל אחד צריך גם לעשות ביטוח חיים, בעיקר במצב של היום ­ אבל ביחצנות אנשים לא מחזיקים הרבה זמן במקצוע כדי שיהנו מזה בסוף גם בפנסיה, ולכן זה לא קיים במקצוע הזה".
ברמן
יובל בראשי, בן ,26 כיום ברמן בתאמארס לאונג' תל אביב, הוא ברמן כבר תשע שנים, מתוכן שלוש שנים וחצי בניו יורק. כמי שראה את טום קרוז ב"קוקטייל", גם בראשי ראה בראשו הרבה אקשן והרבה כסף. פעם אחת הוא הרוויח 850 דולר ­ אבל זה היה בניו יורק. פה, בארץ, הוא יכול להרוויח לעתים רק 200 שקלים לערב. בראשי: "משכורת של ברמנים תלויה בסוג המקום בו עובדים ­ אם זה בר קטן שכונתי, יותר גדול, או בר מסעדה או מועדון ­ ועד כמה הם עובדים. חוץ מהתנאים של המקום, אם הברמן טוב, יתנו לו טיפים על מה שהוא נותן לבר וכמה הוא מושך את האנשים. גם החיוך שנותנים לאנשים מאחורי הבר גורם לתת יותר כסף. הברמנים בתל אביב, בעיקר הברמניות, חיים בפוזה נוראית בהקשר הזה". גם בראשי לא דואג לפנסיה. "מה לפנסיה ולחיי לילה?", הוא תמה, "עבור הברמנים זו לא עבודה קבועה. אנחנו מתחילים לדאוג רק לקראת סוף שנות השלושים. ברמנים מתקדמים בחיים, פותחים לעצמם מקומות וככה דואגים לתחליף לפנסיה".
רקדנית
אלונה טופולניצקי, בת ,24 רקדנית במועדונים הגדולים, הייתה בעבר מדריכה במכוני כושר עד שהחליטה, לפני שלוש שנים, להיות רקדנית במועדונים. היא מרוויחה 600 שקלים לערב בסילווסטרים, "עבור ארבע עליות לבמה, כל עלייה נמשכת 20 דקות", ובערבים רגילים הרווח נע בין 300 ל­350 שקלים. רקדנים מקצועיים, היא אומרת, מרוויחים גם 450 שקלים: "במצב שבו אני נמצאת, אני לא חושבת על פנסיה. אולי זה לא טוב, אבל ככה זה".
מפיק
אורן קרוג, בן ,24 מפיק אירועים כבר ארבע שנים, לאחר שנואש מהעבודה כמאבטח. הוא סירב לשתף אותנו כמה הוא מרוויח, אבל הסכומים נעים בהתאם להצלחת המסיבות. קרוג: "זה תלוי באיכות האנשים ובהצלחת האירוע, שנמדדת בכמות האנשים ובהנאת הקהל. הזיכרון של הקהל מאוד קצר, וצריך להשקיע כדי שיזכרו את הטעם הטוב ויבואו שוב". קרוג, ככל הנראה לשמחת הוריו, דואג כבר בגילו לתנאים הסוציאליים שלו: "אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו כבר בגיל צעיר. לי יש ביטוח חיים, תוכניות חיסכון וניירות ערך".
בעל מועדון
אביב זימרמן, בן ,27 פתח לפני שמונה שנים דיסקוטק, עבר לבתי קפה (שלושה), וכיום הוא מבעלי מועדון אליבי ברעננה. בעבר הרחוק יותר הוא גם היה תקליטן ובעל משרד להפקות אירועים ("מגיל 17 אני בעסקי חיי הלילה"). בעבר, הוא מעיד, הרוויח סכום של 30 אלף שקלים בערב אחד ("ברור שערב כזה לא שוכחים, זה היה בפורים"), אבל הוא טוען שיש ערבים שבהם גם מפסידים. זימרמן: "בדרך כלל, כל מה שמדובר בחיי הלילה ­ יחסי ציבור, יחסי אנוש, ברמן ­ נמדד ביחסיו עם הלקוח, עם המלצריות ובעיקר עם בעל הבית. זה, לדעתי, קובע מה שאתה שווה בשוק. ככל שתהיה יותר נחמד וסימפטי ובעל יחסי אנוש גבוהים, תהיה שווה יותר בחיי הלילה". גם הוא דואג לפנסיה "מהרגע הראשון". הוא גם קורא לכל אנשי הלילה להתעורר: "כשאפשר להפריש בצד לביטוח מנהלים או לכל דבר שקשור לעתיד ­ חשוב לעשות את זה. אני משקיע בביטוח מנהלים וגם המדינה מעודדת את זה".
צלם הבית
גלעד לנגר, בן ,21 הוא צלם אתר האינטרנט "לילה" וצלם הבית במועדון דום בשנתיים האחרונות. במסיבת הסילבסטר הוא הרוויח 600 שקלים, ובערבים חלשים יחסית הוא מרוויח 150 שקלים מינימום. לפנסיה, הוא אומר, צריך לדאוג מגיל 24 וצפונה.
מאבטח
זוהר ארבל, בן ,34 בעלים של חברת שמירה ושומר בעצמו, כבר 12 שנים בתחום. בזמן הראיון, הוא מעיד שלא ישן כבר ארבעה לילות. הוא לא רוצה לספר כמה הוא מרוויח (אולי כי הוא היה עייף מדיי), אבל מגלה שהעבודה הקשה משתלמת, אחרת לא היה עובד במקצוע הזה. ויש לו גם טענות: "אנשים רק מדברים על אבטחה רצינית, אבל אף אחד לא מייחס לזה חשיבות ­ בייחוד לא בעלי המועדונים. ברגע שקורה משהו, כולם שוכרים אבטחה, אבל לפני כן, כשבאים ומתריעים להם, בתור בעל מקצוע, הם חושבים שאנחנו באים לשווק להם את השירות ולא לתת אותו". גם ארבל, כמובן, בגילו המופלג, דואג לפנסיה "מהיום הראשון שלי".
סלקטור
מיקי לוגסי, בן ,25 משמש כסלקטור וכמארח בפאב כאוס בהרצליה פיתוח בשנה האחרונה. הוא מרוויח 450 שקלים ללילה, ובחגים הסכום מגיע גם ל­600 שקלים: "אם זה קטע שחל בו אירוע גדול, הסכומים ממש עולים. אם זה קבוע, כמו בסוף שבוע, זה סכום רגיל". באשר לפנסיה, הוא לא מודאג, מה פתאום. "אין לי מושג בקטע הזה, אני לא חושב על זה כרגע".
מסאז'יסט
גיל פאר, בן ,26 מסאז'יסט במועדונים ובאירועים ומורה לעיסוי ולשיאצו כבר חמש שנים. למקצוע הגיע לאחר עיסוק באתלטיקה קלה, "אם למישהו מהקבוצה היה 'מתקלקל' משהו בגוף, המעסה היה מתקן אותו, והייתי מסתכל עליו ­ והחלטתי שגם אני יכול. כבר אז גיליתי שיש לי את המשיכה לעבוד עם גוף האדם". פאר מרוויח בין 200 ל­800 שקלים בערב, "אבל זה משתנה". לפנסיה הוא דאג "ממש מהתחלה. מהרגע שאנחנו משתחררים מהצבא, דאגתי להכל. אני בעל קרנות פנסיה, נאמנות וחסכונות. זה הביטחון שלנו".
מסיבה 1 בשבוע
העמק 51 יעלה במוצ"ש מסיבת רטרו מטורפת, עם די.ג'יי לירון פיקר, שינגן סבנטיז, אייטיז ושחורה. המסיבה מיועדת לגילאי 20 פלוס, והיא תתחיל ב­22:30 ותסתיים כשאחרון הרוקדים יתעייף.