מצב רוח של עוף
במול ים פתחנו בקרפצ'יו לוקוס ופירות ים * במולדן בחרנו בחזה עוף ממולא באווז מעושן
הדס ריבק
24/05/01
במול ים שבנמל ת"א, אחת מהמסעדות הנחשבות בארץ, לא ממש רואים את הים. המקום משדר מכובדות סולידית מהסוג שהיה אופנתי במקומותינו לפני כ­20 שנה, והמסר הוא שכאן מתרכזים בעיקר, כלומר באוכל. היות ומדובר במסעדה שמחיר ארוחת ערב בה עשוי להעפיל עד ל­800 שקל לזוג (אם כי אפשר, כמובן, גם בפחות) החלטנו, לאור משבר ההייטק בכלל ומצבנו בפרט, ללכת על האופציה העסקית השפויה יותר ­ 105 שקל לעסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, ו­125 שקל אם רוצים גם קינוח. המסעדה, בצהרי סתם יום של חול, היתה מלאה למדי בסועדים מכל גווני הקשת, כמו למשל אותן שתי עלמות חן שבשלב מסוים לא יכלה אחת מהן להתאפק וחייגה בסלולרי שלה למי שחייגה, תוך שהיא צווחת בהתרגשות לבן שיחה ש"אתה לא תאמין איפה אני יושבת עכשיו עם סימי".האמין או לא האמין, אנחנו פתחנו בקרפצ'יו לוקוס ופירות ים ­ סלט של שרימפס, קלמארי ופלפלים עטוף בקרפצ'יו לוקוס, כאילו מדובר ברביולי, ומונח על ארוגולה וגזירי תפוחי עץ, שהיה בגדר מצוינות צרופה באיכות ובטריות חומרי הגלם, בטיפול העדין והמינימליסטי בהם וביצירתיות. בראבו מאסטרו. ראשונה נוספת, בנאלית יותר אך עדיין עשויה בשלמות, היתה מנת פלפלים שעטפו גבינת צאן ומוצרלה, הפעם בסגנון הקנלוני, עם קרם חצילים בעל מרקם חמאתי. לראשונות התלוותה סלסלה עמוסה בלחם טוב מסוגים שונים וחמאה.לעיקריות הזמנו את דג היום, שהיה פרידה, עשוי בגריל עם חמאת עגבניות, פטריות שמפיניון, זיתים שחורים ועגבניות מיובשות. שוב שלמות של חומרי הגלם ואופן ההכנה על אף העדר אותו ניצוץ יצירתי. לעומת זאת, מנה של סקלופ מסומנות בגריל, אותן צדפות שמנמנות ובשרניות משהו, שהונחו על ירקות ירוקים ­ אספרגוס, קישואים, כרישה ושעועית ירוקה, המריאה לגבהים שהצדיקו, שוב, מחיאות כפיים בניסיון לקבל הדרן.המנות האחרונות, קרם לימון עם גאנאש שוקולד וסורבה פסיפלורה וטרטלט פטל וקרם שוקולד היו טובות, פחות או יותר (קרם הלימון יותר), אולם לא הגביהו לרמת הארוחה, מה שמעמיד את הממוצע על עסקית מצוינת.מול ים. נמל ת"א, טל': .5469920 א'­ו' 15:30­,12:30 שבת 16:00­,13:00 כל השבוע 23:00­19:30.***קשה לחשוב על ניגוד חד יותר מזה שבין מול ים למולדן שברחוב הירקון, שממנה רואים את מלון דן בלי שום בעיה. מכאן שרצים ומיני תועבה אחרים ומכאן מסעדה ל א סתם כשרה אלא גלאט כושר. מולדן היתה מלאה בקהל שומרי מצוות בערב שבו ביקרנו בה, וכמוה גם הסינית הכשרה הסמוכה אליה. בין אם מדובר בטרנד חדש ובין אם במחסור במסעדות כשרות, ברור שזוהי נישה שיש בה מקום לשחקנים נוספים. היות ומגבלות הכשרות כשלעצמן אינן מהוות תירוץ או בעיה בידיים הנכונות (עיין ערך לה רג'אנס בקינג דיוויד, שזכתה בתואר מסעדת השנה 2001 של גומיו, אם כי יש לציין שהשף רפי כהן עזב לפני מספר שבועות את המסעדה), הגענו למולדן נטולי דעות קדומות ביחס לעניין הכשרות.מולדן אינה מכוונת לרף הגבוה של לה רג'אנס וגם לא לסגנון הסלטים­שיפודים, ומגישה אוכל ביתי בתמחור שפוי. אנחנו, שהיינו במצב רוח של עוף, הזמנו לראשונות פטה כבד עוף עם ריבת בצל (20 שקל) וסלט פילה עוף בצ'ילי, כוסברה, שום ובצל (28 שקל), שהיו שתיהן נחמדות ונדיבות. לעיקריות בחרנו בחזה עוף במרינדה, יין ורוזמרין (52 שקל), שהיה טוב, ובסלטימבוקה של חזה עוף ממולא באווז מעושן (54 שקל), שטוגן בפירורי לחם והגיע עם רוטב מיותר של פטריות ותחליף שמנת ולא הלהיב. המנות העיקריות הגיעו עם תוספות טובות של תפוח אדמה, ירקות מבושלים וסלט ירוק. ק ינחנו בעוגת אגסים (26 שקל) סבירה ובליפתן פירות יבשים (20 שקל) מסורתי. אופציה נעימה לחפצים בהכשר.מולדן. הירקון ,98 טל': .5278418 פתוח א'­ה' 1:00­,12:00 מוצ"ש משעה אחרי צאת השבת עד 1:00.
הר החומוס
בשעה שחובבי החומוס במרכז התחילו לעשות חישובים ולאמוד את היחס בין השפעת אינתיפאדת אל­אקצה לגודל מנת החומוס שמחכה להם ביפו, ובכלל, כמה שווה נסיעה לשם לנוכח המצב הקיים, החליט דורון מרי, יפואי מלידה, לעשות מעשה. אם מוחמד לא יכול להגיע אל ההר, יבנו הר חדש ליד מוחמד, כדי שזה לא יצטרך להתאמץ. ואכן כך היה, ולפני חודש פתחו מרי ואחיו בת"א את פלפלה, חומוסיה ביתית נוסח יפו.המקום גדל על מסורת ברכי החומוסיה היפואית הממוצעת: שני שולחנות בחוץ, שמונה בפנים, וגרגירי חומוס ופול מתבשלים ומעלים אדים בסירים גדולים על פתיליה ביתית. הודות למיקום הסמי­ברנז'אי (מול עיתון "הארץ"), ברי המזל יוכלו אולי להעביר ניגוב עם איזה מבקר טלוויזיה נחשב או אולי אפילו, מי יודע, עם מבקר האוכל של המערכת ממול, זה שיודע להרטיט את החושים והלשון גם כשהוא מתאר ביס אחד של טרטר כתום.ומה בתפריט של פלפלה: מנה של פלפלה קומפלט כוללת חומוס, פול, צ'יפס, פלאפל ירוק, חמוצים וסלטים (12 סוגים) ועולה 15 שקל. מי שירצה להוסיף לתענוג הזה גם שניצל ישלם 20 שקל. סביח או פלאפל בפיתה עולים שמונה שקלים, ואפשר לקחת חומוס במשקל הביתה, בשישה שקלים ל­250 גרם.כל האוכל במקום הוא תוצרת בית. המנות מעוצבות, והמיזוג, לא פחות חשוב, עובד לעילא ולעילא.פלפלה. שוקן ,14 כרגע אין טלפון. פתוח א'­ה' 18:00­,9:00 ו' עד 16:00.
סוהו הרצליה
לפני כשבועיים הגיעה עוד בשורה קולינרית אל מתחם המסעדות של הרצליה פיתוח, אבל לא סתם בשורה, אלא כזו שמביאה לבנות נחמה. אז נכון שמשבר ההייטק צמצם לנו את האופציה לחתן, אבל למי אכפת חתן כשאפשר לרדת על סלמון ברוטב בשמל?ארוחת צהריים קוסמופוליטית אפשר לאכול מעכשיו בסניף ההרצלייני החדש של פיצה אקספרס, רשת שנוסדה בשנת 65' בסוהו של לונדון ומאז ועד היום מציעה את אותו תפריט. נשמע יציב, ובכל זאת, לא משעמם: התפריט כולל 20 סוגים של פיצות, ביניהן: פיצה קפיריניה עם גבינת עזים ועגבניות מיובשות, פיצה פרינס קרלו עם פראסה, פרמזן ומוצרלה, ופיצה סוהו עם עלי רוקט, פרמזן, זיתים שחורים, שום ומוצרלה. מחירי הפיצות נעים בין 28 ל­38 שקל.חוץ מהבצקים מוצגים לראווה גם ארבעה סוגי סלטים: קיסר, עגבניות ומוצרלה, ניסואז וסלט סלמון, במחירים שנעים בין 30 ל­38 שקל. יש גם מגוון פסטות, למשל עם סלמון ורוטב בשמל, פטריות או ירקות, ומחירי הפסטה נעים בין 32 ל­39 שקל.בפיצה אקספרס יש מבחר מנות של אנטיפיצה, הגירסה הבריטית לאנטיפסטי: לחם שום, כדורי בצק אפויים, סלט אישי, ברוסקטה, וסלט עגבניות ומוצרלה, 16­1 0 שקל. בין המתוקים לקינוח אפשר למצוא עוגת שוקולד פאדג', עוגת גבינה, טירמיסו, מעדן סהרה, מה שאומר קסטה בטעמי שוקולד­תפוז, וניל וקפה­קוניאק, במחירים שנעים בין 12 ל­18 שקל. כמו בכל סניפי הרשת בעולם, גם כאן מושמעת במהלך היום מוזיקת ג'אז, ומדי פעם יש גם הופעות חיות של אמנים מובילים.פיצה אקספרס. שנקר 14 הרצליה פיתוח, טל': 09­.9712680 פתוח א'­ה' 24:00­,11:30 ו' עד כניסת השבת, ושבת ממוצ"ש עד 1:00.
תפריט
* לא רק פסטה. לקראת יום העצמאות האיטלקי: שבועיים איטליה ברשת מעדניות מזרע. 15 אחוז הנחה על מוצרי הבשר של מעדני מזרע מהקו האיטלקי, וגם מבחר יינות וגבינות לחג השבועות.* חלב על הזמן. מיוחדים לשבועות ברשת קונדיטוריות רימון: עוגת גבינת שמנת ותותים, עוגת מוס גבינה קרה, גבינה אפויה עם צימוקים, עוגות שמרים במילוי גבינה וצימוקים, קישים של גבינות ועוד. טאגור 30 רמת­אביב.* שוחים בים. מנה חדשה במסעדת פלאמידה: זוג שיפודי שרימפס על הגריל עם עגבניות שרי, בצלי שאלוט, וגמבה אדומה, 76 שקל. היצירה 3 רמת­גן.* פותחים את הקיץ ברמה. חג הדובדבן בגולן, חג של קטיף דובדבנים מתקיים החל מהיום ובמהלך השבוע הקרוב ברמת הגולן עם קטיפים עצמיים ומגוון אטרקציות קולינריות.* תקופת הקיץ הכחולה. מנות חדשות לקיץ במסעדת פיקאסו: טופו ברוטב אויסטר, 39 שקל, ירקות מוקפצים באורז לבן, 40 שקל, לזניה חצילים, 46 שקל. הירקון 88.* מושבה של יסמין. חגיגת גורמה של גבינות צאן איכותיות תתקיים השבוע במושבה בנימינה. במקום ייערכו טעימות של גבינות ויין, והחוגגים ייהנו מהנחה של עשרה אחוזים על המוצרים שיימכרו במקום.* תפריט חדש בלוטוס: 32 מנות אוריינטליות חדשות, ביניהן: ברווז פקין ­ ברווז שלם המושרה בסויה וחמשת התבלינים ומוגש לשולחן עם בצקיות, ירקות ורוטב, 150 שקל, עוף ממולא ערמונים ואורז, 130 שקל, ואוכף טלה צלוי ברוטב אינדונזי, 80 שקל. קהילת ונציה 12.