 | |  | סירים ודיבורים |  |
|  |  | מדמשק לבואנוס איירס לירושלים |  |
|  |  | |  |  | כל בוקר יוצא דניאל כהן סבן ממושב מבוא בית"ר לבתיספר בירושלים להדגים משחק רוגבי בשעורי הספורט, במסגרת הפרוייקטים המיוחדים של עיריית ירושלים. חמש פעמים בשבוע, בשעות אחרי הצהרים, הוא מאמן קבוצות בוגרים בירושלים, ברעות ונוער ערבי בבית צפפה. כי זאת לדעת: בשקט בשקט קיימת נבחרת רוגבי בישראל עוד משנות ה70', בהשראת העלייה הדרום אפריקנית לארץ.לרוגבי הגיע כהן בעיר הולדתו, ג'נרל רוקה, בחבל ריו נגרו בארגנטינה. "ומאז 33 שנה אני במשחק הזה". סביו וסבותיו היגרו לארגנטינה מדמשק. כשנפטרה אמו והוא בן שש, נשלחו הוא ואחיו לבואנוס איירס לגדול אצל סבתו ודודותיו. כך עקב אחרי בישוליהן הנהדרים. כשחזר כעבור ארבע שנים לאביו, שהיה טרוד בחנותו, תיחזק את בישולי הבית. אחרי התיכון, המשיך בלימוד מחשבים באוניברסיטה, מאס בשפה החדשה ויצא עם קרוב משפחה לאזור האמזונאס בברזיל לחפש זהב. משלא מצאו זהב, הקימו השניים חברה לכריתת עצים. הפסד כספי החזיר אותו לבואנוס איירס ללמוד שוב מחשבים, לעבוד בבנק, להתמנות למנהל הסניף ולהרגיש שנמאס לו שוב.לפני 15 שנה, כשהיה באירופה, טילפן לדודו השוהה בישראל, בא לביקור , נשבה ונשאר. את אשתו, רבקה, הכיר במבוא בית"ר, מגוריו של הדוד. מיד נרשם לאולפן, עבד בפיצריה והמשיך לעבוד בחפירות ארכיאולוגיות למשך שלוש שנים. מהן התגלגל לחברה לגילוי סמים וחומרי נפץ והיה אחראי על המעבדה. כך שש שנים. יום אחד החליט ליישם קורס בישול במלון "המלך דויד" במשך שנה. "אבל כל הזמן ניקר בי הרוגבי. כך התחברתי לקבוצת רוגבי בירושלים, ועכשיו אני משחק איתם בקיבוץ צרעה". לפני שנה וחצי ביקשו ממנו לאמן בני נוער, וזה הג'וב האחרון שלו.בשישישבת הוא מיישם על שלושה ילדיו את הידע הקולינרי שלו, "והם אוכלים יומיום אוכל גורמה". הצעתו: לשדרג את המאכל הלאומי שלנו, השניצל, עם מילוי טעים, הצורך מנה גדולה יותר ליחיד, וזה כבר בונוס לאכלנים. |  |  |  |  |
|  |  |  |  | שניצל ממולא לשישה
|  |  |  |  | חצי חזה עוף לכל סועד, שפותחים לו כיס למילוי; סלסילת פיטריות שמפיניון; 50 גרם חמאה; מלח ופלפל. קצת קמח, ביצה טרופה ופירורי לחם מתובלים במלח ופלפל.מקפיצים את הפיטריות החתוכות בחמאה ותבלינים לזמן קצר. פותחים את הכיס וממלאים קצת, מהדקים ביד, טובלים בקמח ובביצה טרופה ומגלגלים בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד זהוב ומגישים עם פרוסות לימון וברוקולי, ששהה במים רותחים שלוש דקות והוקפץ בקצת חמאה ומלח. |  |  |  |  |
|
|  | |