 | |  | בחזרה ליפו |  |
|  |  | אצל אבו מרואן, חומוסיה גורמה, יש מסבחה חמימה שהיא יצירת אמנות |  |
|  |  | |  |  | מעת לעת נתקל מבקר המסעדות הממוצע, שמלאכתו מסתכמת פחות או יותר בהנאה ממנעמי החיך (ואל תאמינו לאותם מבקרים מהזן היבבני שמספרים לכם, תוך שימוש בתיאורים פלסטיים מתחום האורולוגיה, על הסבל הרב הנופל בחלקם של בני מעיהם בארבע מתוך כל חמש מסעדות), בדילמות אתיות כבדות משקל. הדילמה האתית הקשה ביותר בה נתקל אותו מבקר מסעדות ממוצע היא, לטעמנו, לספר או לא לספר. אם יספר (על אותו מקום מופלא שהוא אוכל בו כבר שנים) סביר להניח שבפעם הבאה שינסה להשיג שולחן באותו מקום ייתקל בתור מתפתל, רשימת המתנה ומרעין בישין אחרים המאפיינים מקומות נחשקים. לא יספר נמצא חוטא פעמיים. האחת, לקוראיו הנאמנים, והשנייה לבעל הבית המצטיין במלאכתו. מעת לעת מסתיימת אצלנו דילמה כזו באופן אלטרואיסטי, עיין ערך מאמאיה, המסעדה הרומנית המצוינת ברחוב בןיהודה.היות שעבר זמן מה מאז התקפת האלטרואיזם האחרונה שלנו, החלטנו לשחרר מידע פנים יקר ערך נוסף. יפו. סעו על רחוב יפת, לכיוון בתים. תיקחו ימינה לרחוב מנדס פרנס (איפה שיש שלט "המרכז היהודי ערבי"), ובצד הימני של הרחוב, ליד המכולת, תפנו ימינה (הפעם בלי האוטו) לאבו מ רואן.מדובר בחומוסיה גורמה, עם חומוס מצוין, מסבחה חמימה כמעט נוזלית, עם המון גרגרי חומוס נימוחים שהיא יצירת אמנות, סלט ירקות עם רוטב חמוץחריף נפלא, פלאפלים ירקרקי תוכן נהדרים, ויש גם חומוספול ולבנה מצוינים, ואפילו בשר הוסיפו פה בזמן האחרון לתפריט קבבים עגולים עשויים מדיום ומתובלים היטב ושיפודי פרגיות שמנמנות ועסיסיות המצטיינות גם הם בתיבולן הייחודי, והכל הכל בטעם של מחלבה קטנה ונטול קריצה לקהל הארבע על ארבע של מדרכות בזל. ובקשיש הדא? קומפלט, כלומר מנה של חומוס או מסבחה או חומוס פול עם פלאפלים, צ'יפס, סלט ושתייה תעלה 20 שקל. מנת קבב או שיפוד פרגיות 10 שקל. שימו לב לשעות הפעילות ורוצו.אבו מרואן. מנדלסון 31 יפו, טל': .5189677 פתוח כל השבוע 17:006:00.***ועדיין ביפו, כי מזמן הגיע הזמן לחזור ליפו ונראה שכולם כבר חזרו אליה ושוב לא קל, ובצדק, למצוא במסעדותיה מקום פנוי בשבת קצת מערבה מאבו מרואן, נמצאת מסעדת הדגים של ראוף ואתינה. ראוף ואתינה הם אח ואחות שאוהבים ויודעים לארח אנשים, ככה שתמיד יש אצלם אווירה של שמח, במיוחד בערב, כשהמקום נראה כמו עץ חג מ ולד אחד גדול, ועוד יותר כשלאחד מהסועדים יש יום הולדת, מה שאוטומטית מזכה את החוגג בר המזל בגירסת הקאבר הערבית להפי בירסדיי. שם המשחק פה הוא פשטות, טריות והקפדה על חומרי הגלם. לפתיחה נוחתות על השולחן צלחות עמוסות כל טוב; טבולה חמצמצה, סלט עגבניות חריף עם פטרוזיליה קצוצה דקדק, סלט עגבניות בטחינה, סלט חצילים בטחינה וחומוסטחינה, כולם מיוחדים ומצוינים, מטבוחה, סלט ירקות, סלט חצילים ועגבניות וסלט כרוב ירוק טובים, פלאפלים קריספיים ופרוסות חצילים מטוגנות מצוינות, פיתות עם שמן זית וזעתר, וסליחה אם שכחנו עוד משהו.לעיקריות הלכנו על מנה של שרימפסקלמארי שהיתה נדיבה בממדיה, עם ג'מבו שרימפס על הגריל שהיו מהטובים שטעמנו בזמן האחרון וקלמארי פריכים, ועל דניס בגריל שהגיע גם הוא בממדים נדיבים והיה טעים ועסיסי. לקינוח קיבלנו גלידת תפוז וגלידת קוקוס, שהגיעו מספרד בתוך קליפות הפרי והיו מוצלחות ומרעננות. סגרנו עניין בתה עם נענע וצלחת בקלאוות על חשבון הבית. סלטים, מנה עיקרית של דג או פירות ים ותה או קפה יעלו כמאה שקל לאדם. צלחת הבקלאוות על חשבון הבית. אם תרצו קינוח נוסף, כמו מוס, בו ואריה, פנקוטה או גלידה, יעלה לכם התענוג עוד משהו שבין 10 ל28 שקל. אז בחזרה ליפו, כי יש טעמים שיש רק ביפו.מסעדת הדגים של ראוף ואתינה. קדם 81 יפו, טל': .6818793 פתוח כל השבוע 24:0012:00.*** |  |  |  |  |
|  |  |  |  | זה מסתובב
|  |  |  |  | המון זמן תלוי לו ברחוב קרליבך שלט המבשר על פתיחתה בקרוב של מסעדת פרגיות. כבר שנים שבמערכות העיתונים הסמוכות חולמים על היום שבו יוכלו להפסיק לכרסם בייגל עם גבינה ולהתחיל לנעוץ שיניים בלאפה עסיסית מלאה בכל טוב הארץ (חומוס, צ'יפס, סלט), והנה הגיע היום הגדול, וביום הבחירות עם או בלי קשר נפתחה לנו סוף סוף מסעדת פרגיות הנוצצת, ואצלנו בשכונה אומרים כן ללאפה.יוסי סעדון, בעל המסעדה והבעלים של מועדון הפלאקה (הנוצץ לא פחות), מסביר את העיכוב בפתיחה: "כבר די הרבה זמן המקום מוכן להיפתח, ובכל הימים האחרונים עסקנו פה בטעימות כדי להגיע לשלמות גם בבשר וגם בסלטים". אפרופו סלטים, לפתיחה אפשר לבחור בין 22 סוגים, 18 מתוכם סלטים קרים, מעדות החומוס, החצילים וכו', והאחרים חמים: פטריות, ושלושה אחרים, די יוצאי דופן בטעמם המתקתק: כרובית, קישואים וחצילים. את הסלטים מקבלים חופשי, ללא הגבלה, במחיר של עשרה שקלים לסועד.השף, אמנון קשי, שברזומה שלו כמה מן השיפודיות היותר מפורסמות בארצנו, מעניק מנסיונו לפרגיות שמתגלגלות על האש, אבל לא רק להן: על השיפוד מסתובב גם בשר כבש, כבד אווז וכבד עוף . המחיר לשיפוד נע בין 2915 שקל. חוץ מאלה מכינים בפרגיות גם דגים: דניס בטאבון, 49 שקל, ומושט מטוגן, 45 שקל.הפיתות והלאפות נאפות במקום, בתנור מיוחד, וכל סועד מקבל גם פיתת שום עם שמן זית וזעתר, שיוצאת קריספית מהטאבון. לקינוח יש מלבי, בוואריה ופנקוטה (119 שקל), האספרסו הוא של לוואצה ומחירו שישה שקלים.בצהריים בין 17:0011:00 יש עסקית. תמורת 39 שקל אפשר לקבל סלטים, חומוס, שני שיפודים לבחירה ותוספת: צ'יפס, פירה, מג'דרה, ספגטי או ירקות מבושלים. בעלי הטעם המעודן יוכלו להוסיף חמישה שקלים ולקבל בעסקית שיפוד כבש, פילה אווז, שקדים או פילה אדום.מסעדת פרגיות. קרליבך ,23 טל': .5621007 פתוח כל השבוע 1:00,10:30 ו' עד .3:00 פקס להזמנת משלוחים: 5621008. |  |  |  |  |
|  |  |  |  | מול הכיכר
|  |  |  |  | כאילו מתחם גן העיר לא שבע סנדוויצ'יות, צצה לה בשבועות האחרונים סנדוויצ'יה נוספת ברחוב בלוך 1 פינת אבן גבירול, העונה לשם היצירתי בלוך .1 את המקום מנהלים שני האחים שניהלו בעבר את הקיוסק שעל חורבותיו נולדה הסנדוויצ'יה. המקום צר אך חמים למראה. יש בו שני ברים, אחד שמשקיף לרחוב בלוך ולדרום אבן גבירול, ובר פנימי שמשקיף לדוכן הסנדוויצ'ים. בחוץ יש שני שולחנות, למי שהנוף המועדף עליו הוא כיכר רבין והמזרקה המבעבעת שבו.הסנדוויצ'ים מגיעים בלחם בריאות, לחמניות או ג'בטות, במחירים רגועים יחסית. סנדוויץ' עם נקניק סלמי, רוסטביף, פסטרמה גחלים או חזה בדבש יעלה בין 1814 שקל. סנדוויץ' עם סלט טונה או ביצים מחירו 14 שקל, וסנדוויצ'ים עם גבינות מכל טוב הארץ עולים בין 14 ל17 שקל. יש גם טוסטים, צהובה או בולגרית, ומחירם 14 שקל. האספרסו הוא של רומבטס, שמונה עד עשרה שקלים להפוך, ושישה לאספרסו קצר. יחד עם הקפה אפשר להזמין גם קרואסונים ועוגות שמרים, אופציה לא רעה לפתוח איתה את הבוקר.בלוך .1 בלוך 1 פינת אבן גבירול ,80 טל': .5243245 פתוח א'ה' 19:00,8:00 ו' עד כניסת השבת. |  |  |  |  |
|  |  |  |  | תפריט
|  |  |  |  | * בהודו יש גם דרום. רינה פושקרנה מכינה במסעדת טנדורי מגוון מטעמי דוסה, מאכל פופולרי מהמטבח של דרום הודו. בתפריט: דוסה גבינה, פאלק דוסה ומסאלה דוסה צמחוני, 23 שקל. הברזל 2 רמתהחייל.* הצ'ולנט שהתחפש. בסביח מגישים מדי יום שישי תבית, שזה, למי שלא יודע, חמין עיראקי תבשיל של אורז ועוף שמתבשל לילה שלם על פלטת שבת, 36 שקל. אחד העם 3.* יום הולדת לדג. מסעדת פורל חוגגת שבע שנים, ולכבוד האירוע יוגשו בשבוע הקרוב מאכלי התפריט הראשוני במחירים של שנת 94'. מנת פורל, 55 שקל, קינוח, 10 שקלים, וכוס יין, 12 שקל. פרישמן 10.* הבדלה אלטרנטיבית. החל מהשבוע תיערך במסעדת טורנדוט מדי מוצ"ש ארוחת טעימות בת שמונה מנות, לפי בחירת הסועדים, במחיר של 160 שקל. פיג'וטו 17.* מקדימים את זמנם. לרגל חג פורים המתרגש עלינו מציגה רשת מסעדות אפרופו את עוגת פרג הבית החדשה. העוגה אוורירית, מועשרת באגוזים ומצופה בשוקולד מריר. 24 שקל למנה או 165 לעוגה שלמה בהזמנה מראש.* שלא יהיה קר. לרגל החורף מגוון מרקים חדשים בקפה ג'יליו: ברוקולי עם ריקוטה, עדשים בכרוב, אפונה עם קרוטונים ומרק כרישה, 18 שקל לקערה. קינג ג'ורג' 74 ת"א. |  |  |  |  |
|
|  | |