מקום
מרק, זה כל הסיפור
טל לאור
10/01/01
בלב לבה של ירושלים חבויה לה פינת פלא מרנינה, מרקיה בשם "ברברג" (מרק בשפה הארמנית). את הרעיון הגו והוציאו אל הפועל שתי חברות ירושלמיות בשנות העשרים לחייהן, עלמה ואורית. השתיים עיצבו לבדן את המקום (שהיה פעם בית מלאכה לפסנתרים), על פי טעמן האישי, בסגנון ביתי, חם ועתיק. הן מנהלות אותו באהבה גדולה שנשקפת לכל נכנס, והן כמובן אלו שמבשלות. המרקיה הנפלאה הזו מציעה שישה סוגי מרקים המשתנים מדי יום, ועשויים כולם מירקות טריים וחומרים טבעיים הנקנים בשוק (מה שמכיל אבקת מרק פשוט לא נכנס למטבח). סירי המרקים ניצבים במרכז החדר על גבי פתיליות נפט ומפיצים ניחוחות ביתיים. לצד המרקים ה"סטנדרטיים" (מרק בצל ויין מתקתק, מרק כרובית וברוקולי וכו') ניתן ליהנות ממגוון מרשים של מרקים ייחודיים: מרק עגבניות עם פרנו ושמנת (מומלץ), מרק לימון, מרק כובעים (מרק חמוץ עם כופתאות בצק במילוי סודי), מרק טוטמאז' (מרק יוגורט ארמני חם), מרק פלפלים צהובים, מרק ירקות עם כדורי גבינה ועוד. כל מרק מוגש עם תוספת של לחם לבן או שחור, חמאה, ממרח פסטו תוצרת עצמית, זיתים סוריים ושקדי מרק. מחיר המרק: 24 שקל. בנוסף למרקים ניתן להזמין תבשיל יומי, לדוגמה: ארטישוק ירושלמי עם עשבי תיבול, עלי גפן ממולאים, גרטה (תבשיל תפוחי אדמה עם בטטה בתנור, מוקרם בשמנת ומוגש עם שמנת חמוצה), פלפלים עם גבינת פטה ועוד. מחיר תבשיל בין 25 ל­30 שקל. לקינוח ישנו צי מרשים מנות אחרונות, רובן קפואות, משקאות וליקרים חמים. כל הכלים במרקיה הם פרטי אוסף ביתיים אותנטיים "של פעם" (כאלו שמוצאים בביקור אצל הסבתא). במבט שני יבחינו חלק מהמתארחים כי הם סועדים על גבי מכונת תפירה עתיקה שהוסבה לשולחן. בנוסף לפסנתר העתיק ומכונת הכתיבה הקדומה, ישנם גם תקליטים ישנים משנות השישים והשבעים, וכל המעוניין יכול להחליף לעצמו תקליט בפטיפון הישן שמתנגן ברקע. פעם בחודש מתארחות תערוכות של אמנים מקומיים. חוויה מושלמת לערב ירושלמי קר וגשום, ובכלל. והבונוס: מי שמעוניין להכין "מרק אורח" יתקבל בברכה (כל עוד המרק אינו מכיל בשר או אבקת מרק). את החומרים תרכושנה עלמה ואורית והוא/היא יוזמנו לבשל במקום. "ברברג", כורש 4 ירושלים, טל': 6257797­02. לא ניתן להזמין מקום מראש.