
החל מאותה זכייה ראשונה באליפות הדברים השתנו לחלוטין. האימפריה הירוקה החלה במסע מופלא בו הפכה לזוללת תארים ויחד עם זאת העבירה את ההגמוניה התל אביבית בגזרת הכדורגל לכרמל הירוק. 12 אליפויות חמישה גביעים וכן כמה הופעות בלתי נשכחות במפעלים האירופאים, הציבו סטנדרט חדש של יכולת גם כמו הישגיות חסרת פשרות. איך אומר גידי גוב בפרסומת – אצלנו זה סטנדרט.
על הכביש המהיר להצלחה, כמו בכל מסלול, ישנן מן הסתם עצירות ביניים. חלקן עצירות קטנות לתדלוק, חלקן לא נעים, התהפכויות של ממש על הדרך. נפילה אמיתית שכזו מוצגת לפניכם ממש בימים אלו. אם זה ניראה לא טוב ומרגיש לכם עמוק בפנים לא טוב, כנראה שזה ממש רע, אפילו גרוע.
בדיקה בגזרת הארכיון של העונות הכואבות ביותר עד עתה, מאז תחילתו של תור הזהב החיפאי ב-84, מציבה את העונה הזו נכון למחזור הנוכחי, בצמרת העונות הגרועות ביותר בעידן הזה. הקלישאה המוכרת "הטבלה לא משקרת", עובדת גם הפעם. בדיקה של קצב צבירת הנקודות ואחוזי ההצלחה, ממקמת באופן לא מפתיע את העונה הזו כרביעית בטבלת העונות החלשות ביותר בעידן.
תשעה הפסדים זה הוא מספר הסף לכניסה לרשימה הממש לא מכובדת, כרגע מאזנה של הקבוצה עומד על שמונה כאלה, כשנותרו עוד 11 משחקים לסיום העונה. היא יכולה אם ממש תתאמץ לחמוק מלהיות חברה במועדון חמש העונות הגרועות ביותר. מספר ההפסדים האלה אינו כלל ברזל, אולם כל שאר העונות ברשימה סוחבות עימן בין 12-9 הפסדים.
סטטסיקה כידוע נוהגת להתיישר בסופו של דבר, אם יש משהו מנחם בבדיקה הזו, הרי שקצב צבירת ההישגים בעשורים האחרונים מנבא על כך שהדבר הגדול הבא נמצא ממש מעבר לפינה, אחרי הנפילה מגיעה כמו תמיד החזרה לראש הטבלה. עד שזה יקרה הרשו לנו להציג בפניכם את חמשת הקבוצות הגרועות ביותר מאז תחילת שלטון האימפריה החיפאית בכדורגל הישראלי.

מאמן: שלמה שרף
מיקום בטבלה: 9
אחוזי הצלחה: 43.3
על העונה: במפתיע, שלמה שרף, מי שהזניק למעשה את מכבי חיפה לעידן החדש ונחשב מוביל הדרך, מופיע ברשימה הלא מחמיאה שלנו בשתי עונות שונות, זה קורה לו בשני המקרים לאחר הצלחות גדולות. אחת הנפילות שלו היא עונת 86/87, העונה האחרונה לשושלת האליפויות הראשונות.
ההסבר לנפילה די פשוט במקרה הזה, לאחר שתי אליפויות הגיע שערו הזכור לשמצה של גילי לנדאו במחזור האחרון ונתן לקבוצה סטירה מצלצלת. בעונה שלאחריה הדברים כבר ניראו אחרת לחלוטין. לקבוצה היה קשה להתאושש מאובדן האליפות הפתאומי והיא מייצרת את העונה הגרועה ביותר מאז ועד היום. שלישיית
במקומו הצטרף לקבוצה דניאל בריילובסקי, שהגיע על תקן "הכדורגלן היהודי הטוב בעולם" וזכור יותר בשל משחקו האטרקטיבי מבלי שזכה בתואר עם הקבוצה. תשעה הפסדים רשמה הקבוצה בעונה הזו יחד עם מספר תוצאות התיקו הרב ביותר, העומד על 12, במה שכונה עונת "אליפות התיקו". כתוספת למפח הנפש, הסתיימה העונה הזו בהפסד דרמטי בגמר הגביע למכבי תל אביב, לאחר עוד דו קרב פנדלים כושל עבור הצד הירוק. בעונה שאחרי חווה הקבוצה והכדורגל הישראלי את טרגדיית אבי רן ז"ל וממשיכה ביכולת החלשה.

מאמן: רוני לוי
מיקום בטבלה: 5
אחוזי הצלחה: 47.4
העונה הזו לא יותר גרועה מהבאה בתור במצעד שלנו מבחינת אחוזי הצלחה, אך זוכה בסגנות בשל מספר ההפסדים הגבוה. 12. זהו מספר ההפסדים הגבוה ביותר שנחלה הקבוצה עד כה ורק בעונה נוספת, הנמצאת במקום החמישי שלנו, הושג נתון זהה. זוהי עונת סיומה הכאוב של תקופת רוני לוי בקבוצה.
בדומה לעונת 86/87, גם העונה הזו מגיעה אחרי שרשרת הצלחות בדמות שלוש אליפויות ברציפות. העונה שקדמה לזו, גם כן לא הניבה הצלחה יתרה בליגה והייתה בעלת אחוזי הצלחה נמוכים, אך לפחות הביאה עימה הצלחה מרשימה בגיזרה האירופית, שכללה הגעה עד לשלב שמינית גמר גביע אופ"א.
אחרי ההצלחה באירופה הגיעה ההתרסקות הטוטאלית בעונה שאחרי. לקבוצה הובא רכש דרום אמריקאי כושל במיוחד, רק ארבע שנים חלפו וממש קשה להיזכר בשמות האלה, דייגו קרוסה, רנה לימה, פאוליניו ואחד יחיד ומיוחד בשם רנאטו, שניראה במבט לאחור כגרסת האסטרו (והאפרו) לברייאלובסקי.
טיפול מלהיב בכדור, יחד עם חיבה יתרה לפאסט פוד וראש בעולם אחר. העונה הזו מסתמנת לאחרונה, כאחות החורגת של העונה הנוכחית. החיבור שאבד בין מאמן, שחקנים והכי חשוב קהל, מותיר את התחושה כי גם כעת אנחנו קרבים לסוף עידן והתחלתו של אחד חדש. אם לא די בהישגים הכושלים בליגה, באה גם הדחה בשלב שמינית הגמר המוקדם בגביע, מול מכבי נתניה, כחותמת אחרונה לעונה שעדיף היה ותישכח.

מאמן: גיורא שפיגל
מיקום בטבלה: 5
אחוזי הצלחה: 47.4
על העונה: המקום השלישי, בהפרש של שני הפסדים בלבד, מייצג את תחילת עידן גיורא שפיגל בקבוצה. לעונה הזו חשיבות מיוחדת, הרבה מעבר לדברים שקרו בה על כר הדשא. בקיץ אותה עונה עברה הקבוצה באופן רשמי לידיו של בעלי הקבוצה כיום יעקב שחר, במה שיתברר כבר בעונה שלאחריה כקפיצת המדרגה החשובה ביותר בהיסטוריה של הקבוצה והפיכתה לאימפריה.
בינתיים, על כר הדשא הדברים התנהלו בצורה כושלת, סגל הקבוצה בעונתו הראשונה של שפיגל כלל שחקנים בולטים ששרדו מעונת הדאבל של שלמה שרף, כשלצדם רכש בינוני, שהתקשה לספק את הסחורה, בדמותם של תמיר דניאל ואלעד קורן שלא שרדו והמשיכו לעונת הקסם שהגיע לאחריה.
למרות שסגל הקבוצה כלל שמות כמו אייל ברקוביץ, ראובן עטר, עופר מזרחי ואלון חזן בעונתו הראשונה בקבוצה, התקשתה הקבוצה לייצר יכולת טובה וייצרה עונה מהחלשות שניראו. נקודת האור היחידה בעונה הזו היא הזכייה בגביע המדינה והשגת כרטיס ראשון להשתתפות במפעל אירופאי.
מסירה בין שני שחקנים מהסוג שרק ברקוביץ יודע איך עושים, מצאה את ראובן עטר שהדביק כדור מתחת למשקוף השער של אובארוב בדרך לניצחון 0:1 על היריבה השנואה מכבי ת"א. ניתן להתייחס לעונה הזו בסלחנות ולראות בה כשנת בנייה, למה שחיכה לנו ממש לעבר לפינה. שרידי העונה הזו, בתוספת לחיזוק משמעותי, הביאו לעונת הקסם ולקבוצה הטובה ביותר שנראתה במגרשי הכדורגל בישראל.

מאמן: אלישע לוי
מיקום בטבלה (נכון להיום): 6
אחוזי הצלחה (נכון להיום): 48
על העונה: ברוכים הבאים למציאות. את העונה הזו אתם מכירים. בניתוח והסקת לקחים מן החברות לרשימה הלא המחמיאה, דומה שלא היה ניתן למנוע את המצב כיום. רבותי ההיסטוריה חוזרת. סינדרום סיומה של תקופה וניהול הקבוצה על ידי אותו המאמן, לאחר תקופה מרובה בהצלחות. טלפון אחד של אלישע לרוני לוי ושלמה שרף, היה חוסך לו הרבה מאוד כאבי לב בעונה הזו.
הם יכלו לתאר בפרטי פרטים איך נראית עונה אחרונה במכבי חיפה. הדברים חוזרים על עצמם בבחינת מה שהיה הוא שיהיה, קבוצה שבעה שזקוקה להתרעננות מבצעת רכש כושל ומשלמת את המחיר. דמיינו על המגרש את תמיר דניאל, אלעד קורן, רנאטו, פאוליניו, לימה, תמיר כהן וססארץ' בחוד ותקבלו הרכב בלהות ירוק מפחיד במיוחד.
הוא מספר למעשה את סיפור עונות הנפל בכלל ואת זו בפרט. נכון עוד מוקדם להספיד את הקבוצה הזו ויש לה מספיק משחקים ונקודות בקופה על מנת להיחלץ מ"היכל הנפילה", אבל דומה שכולם למעשה יסכימו שזה ממש לא זה. אם נסתמך על ההיסטוריה, דומה ששני הפסדים נוספים עד תום העונה יותירו אותה במיקומה הנוכחי, גם אם יהיה שינוי חיובי ביכולת, היא תמוקם איפה שהוא בעשיריה הפותחת.
הזוית החיובית כאמור, טמונה בעתיד לבוא. רגע לפני שאתם רצים בראשון בבוקר לרכוש מנוי לעונה הבאה, שימו לב כי שתי קבוצות ברשימה הזדקקו לעונה בנייה נוספת וההצלחה התעכבה במעט. נתון נוסף שניתן להיאחז בו העונה מראה כי שלוש מהקבוצות ברשימה, למרות היכולת הדלה בליגה, הגיעו לשלבי חצי הגמר והגמר בגביע, ככה שיש עוד למה לצפות.

מאמן: שלמה שרף
מיקום בטבלה: 3
אחוזי הצלחה: 50
על העונה: מפגש נוסף עם מיודענו שלמה שרף, שחוזר לקדנציה נוספת בקבוצה. עונה קודם לכן מציגה מכבי חיפה תחת שלמה שרף, כדורגל סוחף וזוכה לראשונה בתולדותיה בדאבל. במרכז המגרש שלישיית צעירים כשרונית הכוללת את טל בנין, אייל ברקוביץ' וראובן עטר.
בשער ניצב אולי השוער הטוב ביותר ששיחק בישראל, ויקטור צ'אנוב. שוב חוזר הניגון, כגובה ההצלחה והישגים בעונה הראשונה מגיעה לאחר מכן הנפילה הכואבת. למרות שסגל הקבוצה נשאר כשהיה, התקשתה הקבוצה לשחזר את היכולת מן העונה הקודמת. לקבוצה חוליה אחורית בעייתית שהרבתה לספוג.
בניסיון כושל להציל את המצב, מובא במהלך העונה בלם רכש חיוור בשם ואסילי יבסייב, שממש לא מציל את המצב. הגנה בעייתית, יכולת חלשה ומכבי מגיעה שוב ל-12 הפסדים, מספר השיא בעידן הזה, בדומה לקבוצתו של רוני לוי.
חמור אולי מהעונה הכושלת של חיפה בעונה הזו, היה זכייתה באליפות ראשונה לאחר שנים של מכבי תל אביב בראשותו של אברהם גרנט. זו תהפוך בשנים שלאחר מכן ליריבה המרה והשנואה עוד יותר, המשחקים בין השתיים בתקופה ההיא הם משהו שייזכר לשנים רבות.
מפגש דרמטי שכזה, הביא להדחת חיפה של אותה עונה בשלב חצי הגמר של גביע המדינה. פעמיים עלתה מכבי חיפה ליתרון משערים של איתי מרדכי, אולם ירדה לבסוף מובסת בתוצאה 4:2 על ידי אבי נמני וחבריו. התבוסה בגביע הביאה לסיומו של הרומן בהמשכים עם שלמה שרף, שעוזב את הקבוצה לטובת נבחרת ישראל.
