
לא רק שאלרואי לא הצליח לקחת על עצמו את ניהול המשחק של הפועל ת"א, כפי שנדרש ממחליפו של ורמוט, הוא אפילו התקשה להשתלב במשחק הנגיעה של הקבוצה של אלי גוטמן. מהמשחק הזה זוכרים האוהדים בעיקר את המשחק המביך של ביבאן פרנסמן ובן סהר, אולי כיוון שכהן לא נספר עדיין כשחקן לגיטימי.
בסוף ינואר האחרון עבר כהן מקרית שמונה להפועל ת"א תמורת 800 אלף יורו כתשלום ראשון, ו-20 אחוזים ממכירתו העתידית של איתי שכטר - שעומדת להתבצע בקרוב תמורת סכום שינוע בין 2.5 ל-3 מיליון יורו. עם מעמסה כבדה של העברה פנימית, בינואר, בגובה של כ-1.3 מיליון יורו, לא פלא שסימן השאלה גודל מדי שבוע, בפרט כאשר הפועל ת"א תכניס ממכירתו של גילי ורמוט בקיץ מינימום של 750 אלף יורו: נפילה? תהליך? עיכוב בהטמעה? הערכה מוגזמת?
בהפועל ת"א אומרים מיד שסכום ההעברה לא מדאיג אותם: "סיימנו את ליגת האלופות, היה כסף, היינו צריכים להתחיל ולבנות אלטרנטיבות לקיץ, וגוטמן רצה את השחקן. הכל היה מתוכנן".

האופציה הראשונה של גוטמן היתה עומר דמארי. אלרואי היה אופציה שנייה. כשהיה ברור שעמוס לוזון מגבש עסקה שתשאיר בידיו את גורלו של דמארי, החליטו בהפועל ללכת על כהן. גוטמן שכב בבית אחרי התקף לב, אלי טביב היה במיאמי, מוני הראל בבית ואת מלאכת הסגירה הותירה הפועל בידיהם של משה הראל ודורון אוסידון, אחד על הסוכנים והשני על איזי שרצקי.
קשה להאמין, אבל הכותרות לפני ארבעה חודשים דיברו על עסקה מצוינת להפועל ת"א. כהן, שנזרק למדי הנבחרת, כמגן, אצל לואיס פרננדס, סומן כדבר הבא.
מאז שיחק אלרואי 13 משחקים (כולל שניים בגביע), שלושה מהם בהרכב הראשון, ובסך הכל צבר 414 דקות. ב-18 משחקיה של קרית-שמונה העונה, לפני שעבר להפועל, הוא כבש שבעה שערים ובישל שישה. בהפועל ת"א הוא אפילו לא בישל שער, קל וחומר לא כבש.
קשה לבוא בטענות לשחקן שחגג בינואר 22 ש-15 משחקיו בקרית-שמונה היו המשחקים הראשונים שלו בליגת העל. מצד שני, עושה רושם שיש פה בעיות הסתגלות גדולות. רק לשם דוגמה, בהפועל משחקים שני חלוצים בעונתם הראשונה בקבוצה, אחד מבוגר מכהן במספר חודשים, השני צעיר ממנו בחצי שנה, שימו לב להבדלים: טוטו תמוז כבש שבעה שערים ב-13 משחקיו הראשונים באדום, סהר כבש רק אחד (לא כולל באירופה).

כהן אינו חלוץ. הוא שחקן כנף, בשמאל או בימין. בהפועל חושבים שהוא גם יכול לשחק מגן ימני, אבל גם יודעים שלא מביאים שחקן ב-1.3 מיליון יורו כדי לשחק מגן. "אחת הבעיות היא שכהן שעדיין לא מוגדר אצלנו", אומר גורם במועדון. "יצטרכו להגדיר לו תפקיד. הוא לא עבר מחנה אימונים בקבוצה, וכשהוא יעבור בקיץ, זה ישנה לגמרי את התמונה".
אלרואי הוא ילד-טוב-קצרין, עם דגש על ילד. המעבר החד הזה - מהצפון לת"א - הוא משמעותי. אוהדי הפועל נוהגים לגחך על יובל אבידור שאותו רצתה הפועל לפני איתי שכטר, ואשר כבש בעונה שעברה במכבי ת"א פחות שערים מווינסנט אניימה בהפועל. גם אבידור הגיע כטאלנט מקרית שמונה, אבל הוא הגיע למקום שמוגדר כ"קבוצה אוכלת חלוציה".
בהפועל ת"א המרקם החברתי מעולה. למרות זאת, דואגים שם לציין, שמי שלא דואג להשתלב בחברה - היא לא קיימת מבחינתו. וואליד באדיר הוא דוגמא מובהקת לכך. סלים טועמה כמעט נשאר מחוץ למעגל החברתי עד שהבין שגם בגיל 31 הוא צריך להיות אחד
לאלרואי כהן זה אפילו לא קרה. הוא גר בשכנות לשכטר, אבל קשה למצוא אותו מחובר לצעירים בחבורה. הוא מעדיף לבלות עם חברתו הדוגמנית שיר אלמליח ולא להתערות בכור ההיתוך שהופך שחקנים בהפועל למותגים בתעשייה.
גם בהפועל וגם בקרית-שמונה טוענים שזה עניין של אופי. בחור יותר מופנם, מאוד מקצוען, מאוד מוכשר. לעומת זאת, שחקנים ששיחקו איתו בקרית-שמונה וכבר לא שם גם אומרים דברים אחרים: "הוא רץ המון, עובד במגרש אבל נראה שהפועל גדולה עליו. לא יותר משחקן נחמד".
יש מי שמשווה אותו ליניב עזרן, שהגיע למכבי ת"א אחרי שנת מלכות שערים במ.ס. אשדוד, אבל בהפועל גם שומעים דברים אחרים, בעיקר מרן בן-שמעון, שטוען שקצת סבלנות לא תזיק. הוא אמר לגורמים במועדון שמאז המעבר כהן עדיין לא גילה אפילו חמישה אחוז מהיכולת שלו. שיש לשחקן מהירות, שהוא אוהב לעבוד על המגרש, שהוא מוכשר מאוד, שיש לו אופי, ושמדובר בווינר.
בקרית-שמונה אמרו בימים האחרונים, בזהירות המתחייבת מקבוצה שתפגוש הערב את הפועל ת"א: "כל הביקורות צודקות כרגע, וזה שם עליו עוד משקולת של 15 קילו על כל כתף. זה יכול להשתנות בקרוב מאוד ויכול להיות שלא. הוא בלחץ, אבל אם הוא רצה להרוויח את הסכומים שהוא מרוויח, שיסתגל ללחץ.
"כרגע הוא לא מוצא את עצמו בסביבה שאליה הוא הגיע. מה לעשות שיש שחקנים שרגילים ל-15 אלף איש כל שבת, ויש כאלה שלא. הוא צריך רוח גבית ראשונית. הוא לא חשב שההתאקלמות תהיה קשה כמו שאמרו לו. אין ספק שמשהו משפיע עליו, זה לא אלרואי שהלך מפה".

הבעלים של קרית שמונה, איזי שירצקי, שעליו אומרים שעשה את עסקת חייו, לא מתרגש: "לוקח זמן לעבור מקרית שמונה להפועל ת"א. הכל נפל עליו מהר מאוד. בסופו של דבר הוא אישיות חזקה מאוד. כדורגל זה עניין של פסיכולוגיה וביטחון. לא נתנו לו לשחק והוא איבד את הביטחון. הם עוד יהנו ממנו".
לשירצקי יש דוגמאות דווקא מהיריבה העירונית: "כשהייתי במכבי ת"א רצינו להעיף בהתחלה את אובארוב ופולוקארוב. כשג'קי פורטוגז ושלום שיקווה הגיעו למכבי ת"א הם לא נגעו בכדור בחודש הראשון. גם לויקי פרץ, כשהגיע מרמת-עמידר, לקח חודשיים עד שהוא התפוצץ. אני יכול להגיד שמכבי חיפה, מכבי ת"א והפועל ת"א רצו את אלרואי, והוא הגיע בטיימינג לחוץ להפועל ת"א. כשהוא הגיע, גוטמן לא היה וגם זה השפיע".
אנשים סביב הפועל טוענים: "הם מנסים להצדיק את המיליון וחצי יורו שהם קיבלו ויקבלו עליו. מה לעשות שחיממו את המוח של ההנהלה. מי? הקהל והסביבה".
גורם אחר: "דווקא בגלל הטררם שעושים סביבו, זה עוד יותר מקשה עליו. הוא עבר למועדון גדול, לשיטת משחק של הנעת כדור, כשהוא דריבליסט". ושירצקי מסכם: "בסופו של דבר הוא יהיה אחד השחקנים הטובים בהפועל ת"א. דבר איתי בעוד שנה ותראה אם צדקתי או לא".