
מתקן האימונים של בית"ר בבית וגן לא היה אז יעד מבוצר כפי שהוא היום, והעיתונאים היו נכנסים ויוצאים ממנו כמעט כמו ממערכות התקשורת שלהם. הרבה אורחים היו אז במסדרונות. באחד הבקרים סיפר מישהו שביקר במקום כי הוא די הופתע מהשיחה שניהל עידן טל עם כמה אנשים שהגיעו לחלק משהו לשחקנים. טל לא היה מרוצה מתפקודה של בית"ר, ואמר את הדברים בקול רם.
זה לא היה בעת משבר, זה לא היה בפתיחת העונה, כשעושים צעדים ראשונים, זה היה בחודש הכי טוב בתולדות המועדון. בזמן שכולם חיו בהנאה את הרגעים הנשגבים, לטל הייתה הרבה ביקורת על הצורה שהקבוצה משחקת בה ועל הניצחונות הלא משכנעים. גורם במועדון ששמע את ההתבטאויות שלו אז אמר: "כנראה הוא לא יכול להתנתק משלוש השנים שהיו לו במכבי חיפה תחת רוני לוי. הוא כל הזמן משווה בין התקופות".

בשבת שעברה ירה עידן טל טיל לרשת של אוהד כהן, וסידר לבית"ר שוויון זמני בבאר שבע. הוא היה שם על הדשא באצטדיון וסרמיל, כשבית"ר גם הפכה את התוצאה. את הדקות האחרונות כבר בילה על הספסל, כנראה משום שהתעייף. "עידן תמיד היה מעורב כשהיה על הספסל", סיפר השבוע שחקן בבית"ר. "אבל כמו שהוא היה בעשר הדקות האחרונות בבאר שבע בשבת, הוא לא היה מעולם. הוא עמד על הקווים לא רחוק מרוני לוי, ודרבן את השחקנים כמו מטורף. ראית שהחשק לכדורגל שוב חזר אליו".
בפעם הקודמת שאוזכרה נוכחותו של טל על הספסל, זה היה במשחק נגד הפועל פ"ת בטדי. במשחק שלאחריו התבטא אורי מלמיליאן בחריפות רבה על שחקנים שלדעתו מכרו אותו ואת הקבוצה. גם בדקות האחרונות של אותו משחק טל היה על הספסל, אבל אז הוא בעיקר ירה מלים חריפות לעבר דריו פרננדס, שלטענתו עשה שביתה איטלקית במגרש. גורמים בבית"ר סיפרו אז שבעקבות התגובה של טל למהלכים על הדשא, מלמיליאן חש שתחושותיו נכונות ויש שחקנים שעשו לו סבוטאז'.

אחרי אותו משחק מול פ"ת, שבית"ר הפסידה בו, ביקש מלמיליאן ללכת הביתה. הוא גלגל את ההחלטה שלו לאורך כל השבוע, וגם הניצחון המוחץ על מ.ס. אשדוד בגביע הטוטו, שהגיע באמצע השבוע, לא גרם למאמן לשנות את החלטתו. אלא שאז, בניגוד לשבוע שעבר, איציק קורנפיין לא רצה לשמוע על עזיבתו. הוא ביקש ממנו להישאר, ואמר לו שהמועדון יעשה חריש עמוק בסגל. דובר אז על שחרורם של דריו פרננדז, כרסיטיאן גונזאלס, סרג' איילי ועידן טל. למעשה, טל היה השחקן הישראלי היחיד ששמו עלה בהקשר של עזיבה.
יום חמישי של אותו שבוע היה יום שייזכר ודאי עוד הרבה זמן אצל הכתבים שמסקרים את בית"ר עבור אתרי האינטרנט. במשך למעלה משמונה שעות הם ישבו מחוץ לבית וגן, כי בפנים לא ידעו לקבל החלטה. מלמיליאן רצה באותן שעות לעזוב, התחרט ושוב ביקש לעזוב. הוכנה עבורו אפילו טיוטת פיצויים, אבל
במשך ארבע פעמים ניסו בבית"ר ליצור איתו קשר במכשיר הסלולרי, כדי להודיע לו שיגיע למקום. הכוונה הייתה לבשר לו שהוחלט לשחרר אותו ולבקש ממנו לעזוב בצורה מסודרת. ארבע פעמים ניסו לתפוס אותו ולא הצליחו. מי שניסה להשיג פעם את טל בטלפון יודע שזה לא מהלך כל כך פשוט, ושהאיש פשוט לא מחובר למכשיר.
בפעם החמישית שהתכוונו בקבוצה לחייג אליו, מלמיליאן כבר היה בפאזה אחרת. הוא החליט שהוא נשאר, וביקש מאיציק קורנפיין להשאיר את כל השחקנים לפחות עד חודש ינואר. טל, שהגיע בשעות אחר הצהריים המאוחרות לבית וגן כדי ללוות את בנו לאימון קבוצת הילדים, לא ידע שבאותם רגעים חרצו באחד החדרים הפנימיים את גורלו, אבל כאמור גם שינו את אותו כמה פעמים.
טל נשאר בבית"ר, אבל לא חזר למערכת יחסים תקינה עם מלמיליאן. תקופה קצרה אחרי אותו משבר גדול הוא דווקא אמר בריאיון שהבעיה של הקבוצה היא לא במאמן, אלא בגישה של השחקנים, אבל גם האמירה הזו לא הביאה לשינוי ביחסיו עם מלמיליאן.
בקבוצה סיפרו שהמאמן יודע שטל מעביר ביקורת גדולה על אימוניו. דיברו אז על זה שטל, אשר עבר המון בקריירה (בחודש ספטמבר הוא יהיה בן 36), משוכנע שהאימונים מתקיימים בקצב נמוך מאוד ושהתכנים המועברים אל השחקנים אינם ברמה גבוהה. שחקנים סיפרו שהקשר הוותיק אינו מרוצה גם מהיעדר עבודה אמיתית על טקטיקה באימונים.
אחד מרגעי השפל ביחסים שבין מלמיליאן לטל היה באחד האימונים אז כשהאחרון והשחקנים האחרים ערכו משחקון פנימי בין ההרכב הראשון לשני. טל התנהל עם הכדור, וחיפש למי למסור. כשראה שאין שחקנים פנויים, הוא ירה: "מה זה? אין למי למסור. למה אף אחד לא עושה תנועה?". מלמיליאן, שעמד בצד והשקיף על המתנהל על כר הדשא, היה עצבני מאוד. הוא ראה בהערה של טל סוג של ביקורת עליו ומיד באה התגובה שלו: "מה אמרת? צא מהאימון".

טל ניסה להסביר ושאל מה הוא כבר אמר, אבל מלמיליאן היה נחוש: "עוף מהאימון. צא החוצה". טל לא הרגיש שאמר דברים חריפים עד כדי כך, וישב בצד עד שהוחזר מאוחר יותר לאימון. גם שחקנים שלא ממש נופלים לרגליו של השחקן הוותיק סיפרו בערב כי ההתנהגות של המאמן הייתה משפילה. "אורי התייחס לעידן כאילו הוא שחקן שעלה מהנוער. זה היה מאוד מכוער", אמרו אז.
אף שלא שררה אידיליה בין טל למלמיליאן, ועל אף שגם מערכת היחסים שלו עם היו"ר איציק קורנפיין הייתה קורקטית במקרה הטוב, המשיך טל להתנהג כמקצוען. בניגוד לדריו פרננדס, שהסתבך שוב ושוב בעבירות משמעת, טל התנהג למופת בבית וגן. הציניקנים יאמרו שזה בגלל החשש מקנסות ועונשים אחרים, אבל האמת היא שזו הייתה תמיד דרכו כשחקן.
"עידן היה בא לכל אימון ומשקיע מאה אחוז, אבל עדיין אפשר היה לראות שהבחור כבוי", סיפר השבוע שחקן בבית"ר על התקופה של לפני חודשיים. "בכל זאת אתה מצפה משחקן כל כך ותיק, שיש לו ניסיון ואיכות להיות הרבה יותר דומיננטי, אבל הוא כנראה חש אי נוחות בגלל כל מה שהיה לו עם מלמיליאן, ולכן הוא היה מאופק מאוד".
בשבוע שעבר הלך מלמיליאן הביתה. דריו פרננדס סיפר בשבוע שעבר ל"זמן ירושלים" שהמהלך היה צריך לקרות הרבה קודם, ושאם השינוי היה נערך קצת לפני, הוא היה נשאר בקבוצה. לטל דווקא שיחק הקלף כי הוא נשאר בבית"ר למרות יחסיו הקרים עם המאמן, וקיבל במקום מלמיליאן את רוני לוי.

הרומן בין המאמן החדש לטל התחיל בקיץ 2003. טל חזר כמה חודשים קודם לארץ אחרי קריירה קצרה באירופה. הוא נחת במכבי חיפה של יצחק שום. אף שהייתה הכי טובה בליגה, חיפה הפסידה את האליפות בפוטו פיניש למכבי ת"א של ניר קלינגר. שום עזב לפנאתינייקוס, ויעקב שחר מינה במקומו מי שהיה מאמן קבוצת הנוער של מכבי חיפה.
על אף גילו הצעיר וחוסר ניסיונו, האמין שחר שהוא יוכל להוביל את המועדון לתארים. בכל זאת, לוי היה שחקן במכבי חיפה במשך שנים, הכיר את המועדון לעומק ונחשב לפיגורה בעיני רבים. כשהחל לעבוד בבוגרים, ספק אם לוי חלם שבתוך שלוש שנים יזכה בשלוש אליפויות ברציפות. במקביל לתקופת השיא שלו כמאמן, גם טל עלה כמה שלבים והגיע לשיא הקריירה שלו כשחקן.
"לעידן טל היו חבלי קליטה קשים במכבי חיפה", נזכר השבוע גורם בחיפה. "שמע, הקבוצה שהוא הגיע אליה הייתה משופעת בכוכבים, וזה לא היה פשוט להתברג שם ולהיות דמות מרכזית. אבל רוני לוי עשה אותו לאיש שלו במגרש. הם לקחו יחד שלוש אליפויות, ועידן תמיד היה בהן מועמד לשחקן העונה והוא גם זכה בתואר הזה פעם אחת".
"רוני תמיד אמר שהוא הכינור הראשון שלו בקבוצה וזו הייתה קבוצה עם תותחים. היו ג'ובאני רוסו, מיכאל זנדברג, יניב קטן, גוסטבו בוקולי, רוברטו קולואוטי, אריק בנאדו ואדורם קייסי. לצד כל אלה, עידן טל היה כל הזמן הכינור הראשון של רוני לוי".

בחיפה סיפרו בזמנו שלוי נדלק על עידן טל, מאחר שהוא הזכיר לו את עצמו כשחקן אבל באיכות טובה יותר. "רוני אהב את זה שהוא שילב גם תכונות התקפיות וגם הגנתיות", סיפר השבוע מקורב למאמן בית"ר. "יש הרבה שחקנים טכניים ומוכשרים, אבל הם פחות אוהבים להשקיע ולעבוד. עידן היה שונה, כי הוא גם היה שחקן מאוד מבריק וגם עבד, השקיע, ירד לגליצ'ים וחילץ כדורים".
"לוי השחקן הקדים את זמנו, כי הוא היה קשר הגנתי שידע גם לייצר התקפות. עידן היה קשר התקפי, שידע גם לעשות הגנה. עידן היה כל הזמן בהרכב אצל רוני. הוא כל הזמן פתח, אף פעם לא הוחלף. הוא תמיד קיבל את הביטחון מרוני. גם במשחקים פחות טובים, רוני היה מאחוריו".
בין השניים לא הייתה מערכת יחסים מיוחדת מחוץ למגרש, אבל בין כותלי מתחם האימונים של חיפה בכפר גלים, טל היה קרוב מאוד למאמן שלו. "עידן היה האיש של רוני בין השחקנים", סיפר השבוע גורם בחיפה. "הוא קיבל את המפתחות מרוני לאורך כל הדרך במכבי חיפה. היו מעט מאוד רגעים שליליים ביניהם".
"רוני היה מדבר כל הזמן על המקצוענות של עידן, על זה שהוא תמיד מגיע ראשון לכל אימון והולך אחרון. הוא אהב את זה שהוא איש משפחה וקנאי לפרטיות שלו, זה שיש לו גם את הזמן מחוץ למגרש למשפחה שלו אבל הוא מתאבד על המגרש. הוא תמיד אמר שכולם צריכים לאהוב את המשחק כמו עידן טל". באחת ההתייחסויות של רוני לוי לטל באותה תקופה אמר עליו המאמן לכמה עיתונאים: "הוא נכס לכל מאמן. הוא ספורטאי, הוא חי חיים ספורטיביים, הוא חולה על כדורגל והוא שחקן מוכשר מאוד".

מי שהיה מאוד קרוב ללוי והיום לא נמצא איתו בקשר טוב, אמר השבוע על מערכת היחסים בין המאמן לשחקן: "גם אם עידן היה מקבל נזיפה או הערה מרוני, הוא לא היה בא חמוץ למחרת. היה ביניהם איזשהו סיפור לפני משחק אימון של מכבי חיפה. זו הייתה הפעם הראשונה שרוני מאוד כעס על עידן וגם לא נתן לו לשחק, אבל זה נגמר ביניהם מהר מאוד. מעבר לזה התקופה שלהם הייתה בעיקר תקופה של ורדים ושושנים".
לאחר שלוש שנים מוצלחות מאוד טל עזב את הכרמל. זו הייתה תחילת ההתפרקות של מכבי חיפה. זנדברג ובנאדו פשטו את המדים הירוקים של חיפה ולבשו את הצהוב-שחור של בית"ר. טל עזב לבולטון האנגלית, לוי נשאר בקריית אליעזר וניסה להתמודד עם גל העזיבה. אף שקיבל מחליפים טובים, ההגמוניה עברה לירושלים. במשך שנתיים הוא קרטע עם חיפה, ועזב אחרי תקופה של יחסים מאוד לא פשוטה עם חלק מהאוהדים.
ביום ראשון השבוע עמד טל מול מסך הטלוויזיה בבית וגן. על המרקע רץ בשידור חוזר הניצחון על באר שבע מהיום שעבר. "תראו איזו עמידה נכונה על המגרש", אמר הקשר והחמיא בעקיפין למאמן החדש. "תראו איזה יופי אנחנו משחקים", אמר לשחקנים שסיימו את האימון והצטרפו אליו לצפייה במסך.
ביום ראשון תגיע מכבי חיפה לטדי. עבור רוני לוי זו תהיה סגירת מעגל. גם הוא וגם עידן טל ירצו ודאי להשאיר את שלוש הנקודות בבית, ולרשום עוד עמוד בספר היחסים המיוחדים כל כך ביניהם. אליפות נוספת הם כבר לא ייקחו יחד, אבל אולי יוכלו לחוות שוב רגעי אושר שליוו אותם בתדירות כל כך גדולה בקדנציה הקודמת, כששיתפו פעולה כמאמן ושחקנו.