שמעון וסוניה: המשבר הגדול
אחרי שישים ושתיים שנה ביחד, טוענים מקורבי הזוג: הם נקלעו למשבר קשה מאוד. הנשיא מבלה את רוב לילותיו לבד במשכן. בית הנשיא: הם מנהלים חיי משפחה רגילים
מאז שהפך לנשיא התשיעי של מדינת ישראל מבלה שמעון פרס את רוב זמנו במשכן, בעוד רעייתו נשארה לגור בדירתם ברמת-אביב. פרס ממעט מאוד לבקר בביתו, והוא בוחר להישאר כמעט את כל לילותיו במשכן הנשיא בירושלים. למרות מצבה הבריאותי הרעוע של רעייתו גם את סופי השבוע מעביר פרס בירושלים.
שמעון וסוניה פרס חיים יחד עוד מתקופת לימודיהם בכפר הנוער בן-שמן. כאשר סיימה סוניה את לימודיה היא התגייסה לחיל העזר של הנשים הארץ ישראליות בצבא הבריטי ונשלחה לאירופה כנהגת משאית. כשחזרה ארצה הצטרפה לשמעון בקיבוץ אלומות והשניים החליטו להתחתן. ב-1 במאי 1945 נערכה החתונה בכפר הנוער בן-שמן. בשנות נישואיהם הראשונות חי הזוג פרס באלומות ולאחר שנתיים נולדה שם בתם צביה, המכונה בפי כל ציקי. בתחילת שנות ה-50 כאשר פרס הצעיר מונה למנכ"ל משרד הביטחון, עברה המשפחה להתגורר ביד-אליהו. רק בתחילת שנות ה-70 הם עברו לדירתם הנוכחית ברמת-אביב.
עוד במהלך השנים נולדו לסוניה ושמעון גם שני בנים: יוני וחמי.
בספרו "טיוטת נעורים" כתב פרס על אהבתו לסוניה: "התאהבתי בקלות. כל ימיי הייתי איש מאוהב. אהבתי היתה שלמה, מלאה, טבועה בדמיון עשיר. הנערה שאהבתי בכל תקופה - ומעולם לא אהבתי אלא נערה אחת - נראתה לי כליל השלמות. המסקנה הבלתי נמנעת - שאיני ראוי לה. ככל שנמנעתי מלגלות את אהבתי, הייתי מתייסר איתה בסתר. בקושי התגברתי, פעם אחת, על מעצורי והיא היתה לאהבתי הגדולה והנמשכת. הנערה שאהבתי היתה לבתבריתי לאורך חיי."
במשך השנים נהגה סוניה פרס בדיסקרטיות והסתגרה בביתה בשעה שבעלה נכח בכנסים פוליטיים וציבוריים. לא חשוב באיזה תפקיד שימש בעלה, היא הקפידה תמיד להתעטף באלמוניות ולברוח מעין התקשורת. מספרים ששמעון פרס אמר פעם כי הוא גאה על כך שיש לו אישה שהפרוטוקול מתנהג על פיה ולא היא על פיו. שמירה זו על פרטיות הולידה לא פעם ניחושים רכילותיים על סכסוכים ביניהם. כששאלו אותה למה אינה מתראיינת נהגה סוניה להשיב: "המצאתי תגלית מדעית חשובה? על מה צריך לראיין אותי."?
תגובת בית הנשיא:
“שמעון פרס הקפיד כל חייו הציבוריים להרחיק את ענייניו הפרטיים מהציבור. כך הוא ממשיך בהיותו נשיא המדינה. משפחת פרס מנהלת חיי משפחה רגילים.”

בזמנים טובים: אולי לא תגלית מדעית אבל כימיה הייתה שם פעם. צילום: גרי אברמוביץ' גרי אברמוביץ