הסוד של ויקטוריה
בצה"ל הופתעו מאוד לראות את ויקטוריה כצמן משתתפת בתוכנית הטלוויזיה "הדוגמניות" ומדגמנת הלבשה תחתונה, למרות שהצהירה על עצמה כדתייה וקיבלה פטור משירות. בתגובה הוחלט שם להגיש נגדה תלונה במשטרה. הדוברת של כצמן: "נגיב אם וכאשר נקבל כתב תביעה"
בשבועיים האחרונים הגיש צה"ל, באמצעות מנהל הגיוס, תלונה במשטרה נגד כצמן בת ה-18 המתגוררת בנהריה. הסיבה: הזוכה הגדולה של "הדוגמניות" שהגיעה לאחרונה לגיל גיוס, הצהירה על עצמה לדברי רשויות הצבא כדתייה ועל כן גם זכתה בפטור מגיוס.
אלא שזמן קצר לאחר מכן נדהמו אנשי מנהל הגיוס לגלות אותה מככבת בטלוויזיה בלבוש חושפני ומאוחר יותר גם מדגמנת במסגרת קמפיין לחברת הלבשה תחתונה. אם לא די בכך, כשנשאלה על אי גיוסה לצה"ל במהלך התוכנית סירבה כצמן להשיב על השאלה ורק אישרה למול המצלמות כי לא התגייסה "מסיבות אישיות".

לנוכח כל אלה, החליטו בצה"ל שלא לעבור על הנושא בשתיקה ולהגיש תלונה במשטרה נגד הדוגמנית כחלק ממאבק כולל שהכריז הצבא לאחרונה נגד התופעה הנרחבת של בנות המשתחררות משירות באמצעות הצהרה לא נכונה על היותן דתיות.
מדובר, אגב, במקרה חריג יחסית שכן בדרך כלל לצה"ל אין שום יכולת לבדוק האם ההצהרה של הבנות הדתיות כביכול היא נכונה או שקרית. הצבא אמנם מעסיק חוקר פרטי או שניים כדי לנסות להתחקות אחר אלה שחשודות כדתיות מתחזות, אבל מרבית הבנות שחתמו על הצהרה כוזבת ואינן מופיעות בלבוש חושפני בעיתונים או בטלוויזיה יכולות כנראה להיות רגועות: הסיכוי שייתפסו הוא אפסי. כדי להעמיד אותן לדין צריך להביא הוכחה חותכת להפרת דתיות, כמו למשל נסיעה בשבת, וגם אז צה"ל לא יכול לחייב אותן להתגייס לשירות אלא צריך להגיש תלונה במשטרה.
במקרה של זוכת הדוגמניות לא היתה אמנם הפרה חד משמעית כזו, אבל בכל מקרה ינסה צה"ל להוכיח כי עצם היותה משתתפת בתוכנית טלוויזיה פרובוקטיבית ובקמפיין לחברת הלבשה תחתונה מהווה הוכחה לכך
דוברת סוכנות "לוק" בת כהן מסרה אתמול בשמה של כצמן: "לא הגיע לידינו כל כתב תביעה. אם וכאשר נקבל כזה, נגיב בהתאם".
בדובר צה"ל מסרו אתמול בתגובה: "בשנים האחרונות קיימת עליה במספר המועמדות לשירות ביטחון המגישות בקשה לפטור משירות מטעמי דת. מספר הפטורות משירות מטעמים אלה עומד על למעלה מ-30 אחוז מכלל החייבות בשירות - מספר גדול מאוד שלא מבטא את חלקן של בנות המגזרים הדתיים באוכלוסיה. זאת על אף שמספר הבנות המשתייכות למגזר הדתי המתגייסות ל צה"ל עולה והן משרתות שירות מלא ומשמעותי.
באשר למקרה הספציפי-צה"ל אינו עוסק בפרטים מעל גבי העיתון אך שומר לעצמו את הזכות ופועל להוצאת האמת במקרים בהם החוק מושם ללעג ובנות משוחררות משירות צבאי שלא כדין, ורואה בכך עבירה פלילית חמורה של תצהיר שקרי".

כמו כל דבר בצה"ל, גם פרק השירות הצבאי של זמרות, דוגמניות או שחקניות מפורסמות מתחלק לשלושה סוגים: אלו שמתגייסות לשירות מלא בתנאים מיוחדים או הקלות מסויימות דוגמת אגם רודברג ורוני דואני; אלו שמביעות נכונות ומתגייסות, אך מתקשות לסיים תקופת שירות מלאה דוגמת יעל בר-זוהר ודניאלה פיק; ואלו שמלכתחילה מתחמקות משירות ומצהירות כי הינן דתיות.
ההתחמקות מצה"ל על רקע דתי בולטת בעיקר, כך מסתבר, בקרב זמרות. הבולטת והזכורה שבהן היא מאיה בוסקילה, שהצהירה כי היא דתייה עוד לפני שפרצה לתודעת הציבור וכך התחמקה בקלות משירות צבאי, זאת למרות שתמונותיה החשופות לאחר שהתפרסמה לא השאירו הרבה מקום לספק באשר למידת דתיותה. יש לציין כי כמעט בכל ראיון שהעניקה בוסקילה לתקשורת בשנים האחרונות היא נשאלה על הנושא, הודתה במעשיה ואף הביעה חרטה עליהם.
זמרת אחרת שהשתמשה בהצהרה כי היא דתייה כדי להתחמק משירות צבאי היתה שרית חדד, אולם היא עשתה זאת כשהקריירה שלה כבר היתה בתאוצה. גם הזמרת זהבה בן נמנעה בזמנו משירות צבאי על רקע דתי, החלטה שבלטה במיוחד לנוכח בחירתה של אחותה, הזמרת אתי לוי, להתגייס לשירות צבאי מלא.
ערן סויסה