איך הזמן עובר כשנהנים
הצטרפו לחגיגות מאה השנה לאחת ההמצאות המוצלחות והאפלות ביותר בתולדות המין האנושי, האורגזמה הנשית
פרויד טען כי מוקד ההנאה והאורגזמה הנשית מצוי בתעלת הלידה, בנרתיק. את האורגזמה הפופולרית יותר, הנגרמת תודות לגירוי הדגדגן, הוא כינה "אורגזמה אינפנטילית". כל אישה שלא "טרינספרה" את מרכז הרגישות שלה לנרתיק תויגה אצל פרויד כפריג'ידית.
הרעיון הזה הוא שלמעשה השיק את המושג "זיוף אורגזמה". פרויד אף כינה את מיניות האישה "היבשת האפלה" ונשים טענו כנגדו שמן הסתם הוא לא הבין אותן. בין השאר התעוררו ספקות שמא חווה עם גברת פרויד את אותה אורגזמה מזויפת שעליה כתב.
באמצע המאה ה-20, בהשפעת מחקריו של אלפרד קינסי, הועברה מרכזיות האורגזמה הנשית מהנרתיק לאותו איבר קטנטן ורגיש, הדגדגן.
הקאמבק הגדול של האורגזמה הוגינלית הגיע כשנתגלתה נקודת הג'י, והחוקרים הסבירו כי היא התפתחה ברקמה זהה בהרכבה לזה שממנה נוצרה בלוטת הערמונית של הגבר.
בתקופה האחרונה מקוים מדענים לספק תשובות חד משמעיות לחלק מהשאלות הקשורות באורגזמה הנשית ובעיקר הוגינלית, וזאת באמצעות מחקרים הקשורים בגנים. אחרי הכל בשביל מה גילו את מערך הגנום האנושי, אם לא בשביל זה?
והתגלית האחרונה: לא לכל הנשים יש בנרתיק מספיק תאי רקמה בנקודת הג'י כדי שיחוו את חויית השיא הנחשקת. מחקר שנעשה ביוני האחרון בבית החולים האוניברסיטאי "סנט תומס" בלונדון העלה כי כל מה שנוגע לאורגזמות איננו נושא עצבי כפי שחשב פרויד אלא עניין הקשור בגנים: אם יש לאשה אורגזמה או לא, קטנה או גדולה, מקורו באותה הסיבה בגללה יש לה עיניים כחולות, או לא, קבעו החוקרים. כמו בהרבה דברים יש במין האנושי שונות ומיגוון רחב, וכך גם באורגזמה הנשית.

גם זו דרך קלודיה ארבל
טעם לוואי
חוקרים בתחום המין טוענים כי בעוד כ-95 אחוז מהגברים חווים אורגזמה תמיד בעת המישגל, רק בין 25 ל-30 אחוז מהנשים זוכות לחוויה הגדולה הזאת. ועוד כ-30 אחוז לא חוו אותה מעולם.
הסיבות לכך מצויות במחלוקת בין המדענים בעשורים האחרונים. בספר חדש "עניין האורגזמה הנשית – משפט קדום במדע האבולוציה" שכתבה פילוסופית המדע פרופ' אליזבת לויד היא טוענת כי הפערים הגדולים הללו בין גברים לנשים נגרמים משום שהאורגזמה הנשית לא התפתחה ממקור תיפקודי ספציפי "והיא כנראה תוצר לוואי של האורגזמה הגברית כשם שפטמות אצל גבר הן תוצר לוואי ושריד מהתפתחותן אצל נשים".
רעיון תוצרי הלוואי בהתפתחות המין האנושי עלה לראשונה ב-1979 על ידי הביולוג האמריקני דונלד
סיימונס. לא כל המדענים קנו אותו אבל בין אלה שאימצו אותו במהירות היה סטיבן ג'יי גולד מאוניברסיטת הרוורד, שהתפרסם בזכות סידרת הספרים שכתב ושרבים מהם גם ראו אור בעברית.
אחת התיאוריות החדישות אומרת כי האורגזמה הנרתיקית הנשית התפתחה על מנת להגביר את הפוריות ומאחר שהתוצאה היא סידרת התכווצויות של שרירים, נועד הדבר לדחוף את הזרע, כמו בפעולת יניקה במעלה הנרתיק , כלפי הרחם.
אלא שפרופ' לויד טוענת כי סידרת ההתכווצויות הללו לא יכולה בכלל להתקיים ללא אורגזמה. "כמה שזה לא הוגן אבל יש נשים שעקב היעדר אורגזמה מתאכזבות מהר מאד מהסקס", כתבה לויד בספרה וגם הדגישה כי האורגזמה למרבה הצער לא ממלאת תפקיד מרכזי בהנעת האשה לקיים סקס.
עדכון אחרון : 27/10/2005 11:02