מכוונים גבוה
במערכת החינוך מתכוונים להגיע הכי רחוק שאפשר, עד החלל. השבוע הוכרז בכנס על שם אילן רמון כי מעבדת לווינים תקום במרכז המדעים בהרצליה ובעתיד אף ישגרו התלמידים לווין לאוויר
דפנה פלס
,
08.02.08,
17:04
ישראל שיגרה לא מכבר עוד אחד מלוויני הריגול המתוחכמים שלה לחלל ועשתה בכך עוד צעד בדרך להכרה כמעצמת חלל. כעת מסתבר שלא רק מערכת הביטחון יכולה, גם מערכת החינוך. במהלך כנס החלל הבינלאומי השלישי על שם האסטרונאוט אילן רמון, שהתקיים השבוע בהרצליה, הכריזה ראש העירייה יעל גרמן על מעבדת לוויינים וחלל שתוקם בקרוב במרכז המדעים החדש שבעיר.
עוד ציינה גרמן, כי במסגרת השתתפותם בפעילות במעבדה, תועבר לתלמידי העיר תוכנית לימודים ייחודית במהלכה יתכננו ויבנו "ננו לוויין" שישוגר לחלל בתוך שלוש עד חמש שנים. מי שהתרשם לטובה מן הפרויקט המתוכנן הוא שר המדע, התרבות והספורט, ראלב מג'אדלה, שהיה מבאי הכנס. בפגישה שערך מאוחר יותר עם גרמן, ציין השר כי משרדו יתמוך בפרויקט ואף יעודד את הצטרפותם של תלמידים מצטיינים מן המגזר הערבי.
המעבדה האמורה תוקם במרכז המדעים בהרצליה במסגרת הסכם שנחתם בין מנהליו לבין העמותה הישראלית ללוויינות זעירה, INSA. בעמותה אומרים, כי מנהלה, ד"ר רז טמיר, רואה פוטנציאל אדיר בשיתוף הפעולה העתידי עם המרכז העירוני ובהקמת "חטיבת הצעירים של העמותה". "INSA רואה לנגד עיניה כמטרה את קידום החינוך הטכנולוגי בארץ, ותוך כך חיזוק מקצוע המדעים", מוסיפים אנשי העמותה.
מרכז המדעים החדש בהרצליה הוקם במתחם המשותף לשלושה בתי ספר בעיר: חטיבת הביניים יד גיורא, התיכון החדש ותיכון הנדסאים-הרצליה. במרכז הוקמו שמונה מעבדות מדע רב-תכליתיות, שמתפרסות על פני שלוש קומות. בנוסף התבססו במקום מוקדי הכנה לניסויים וחדרים מיוחדים, שבהם מבצעים התלמידים את הפרויקטים המדעיים. בנוסף לכל אלה, נבנה בימים אלה גם מרכז פטנטים לבני נוער, שעד כה הושקעו בהקמתו כעשרה מיליון שקלים.
לדברי גרמן, חינוך מדעי וטכנולוגי מתקדם הוא התשתית לצמיחה לאומית בכל התחומים, והיא עצמה רואה כחובה לאומית את טיפוח המקצועות המדעיים והטכנולוגיים, "שמנתונים עולה כי בקרב תלמידים בישראל יש בהם עניין נמוך".
שלח כתבה לחבר
כתוב לעורך
הדפס כתבה
שמור במזוודה
הוסף תגובה