מתוק שלנו
תנו לו כבוד: השף קונדיטור של מסעדת "ברקרולה" הכפר סבאית, עומר זרניצקי, הוכר כאחד הקונדיטורים הטובים בעולם
יעוז סבר
,
21.06.07,
12:29
השף זרניצקי. מקווה לטוב
צילום: יחצ
מעגל השפים, מכירים? אם לא, כנראה שאתם לא שפים. מדובר בפרויקט יומרני של חברת "ולרונה" הצרפתית, האחראית לייצור השוקולד המשובח. בין יתר המיזמים שלה פתחה החברה את מעגל השפים - קבוצה מצומצמת של טובי הקונדיטורים בעולם. גם לישראל הקטנה יש נציגות מכובדת: עומר זרניצקי, השף קונדיטור של מסעדת "ברקרולה" הכפר סבאית.
וזה עוד לא הכול: השנה ערכה החברה תחרות בינלאומית בין כל השפים חברי המעגל בנושא קינוח שוקולד בשלוש טקסטורות. מדובר בתחרות השוקולד החשובה ביותר בעולם, לא פחות. 16 השפים בעלי המנות הטובות ביותר עלו לשלב חצי הגמר וביניהם גם זרניצקי הישראלי.
"חטפתי התקף צחוק מטורף כשראיתי בין כל שמות השפים מפריז, מניו יורק וממילאנו את השם 'עומר זרניצקי, ברקרולה כפר סבא'", משחזר זרניצקי. הצרפתים דווקא היו רציניים, והמנה ששלח זרניצקי עלתה לעלות לגמר הגדול שייערך בין שישה שפים.
המנה המדוברת היא, תחזיקו חזק, Araguani. הגמר ייערך בינואר 2008 במדריד, ואליו, לשם שינוי, ייסעו הקונדיטורים בעצמם ולא יסתפקו בשליחת המתכונים בלבד. זרניצקי זהיר אבל אופטימי: "ראיתי את המנות שהעלו את השפים איתי לגמר. יש לפחות שלוש שנראות מצוין מבחינת העיצוב והחומר, אבל אני מקווה לטוב".
יהיה גביע?
"אני מקווה מאוד שיהיה גביע".
ומה הסיכוי שלנו לאכול בכפר סבא את המנה שהעלתה אותך לששת הגדולים?
"היא לא תיכנס לתפריט כי זה טירוף לעשות אותה באופן יום יומי, אבל אני מבטיח להוציא אותה כספיישל".
שלח כתבה לחבר
כתוב לעורך
הדפס כתבה
שמור במזוודה
הוסף תגובה