"אישה לאישה" מאפס כוונות. המטרה: הצי השישי
בואה הצפוי של ספינת הצי השישי לנמל חיפה מעורר התנגדות עזה בקרב ארגון "אישה לאישה" בטענה שקיים קשר בין נוכחות חיילי הצי לעלייה בסחר בנשים ובזנות. הארגון מאשים את ראש העירייה, יונה יהב, שעודד את בוא הצי מסיבות כלכליות
אבי כפירי
,
15.02.08,
13:29
ספינות הצי השישי
צילום: ארכיון
ארגון "אישה לאישה" הכריז על מאבק נגד עגינת הצי השישי האמריקני בחיפה. מקורו של המאבק בחששן של פעילות הארגון כי חיילי הצי, שצפויים להגיע בשבועות הקרובים לעיר, יגרמו להעלאת הפשע והאלימות בעיר, ובעיקר לשגשוג "תעשיית" הזנות.
בין השנים 1980 ל-2000 היו ספינות מהצי השישי פוקדות את נמל חיפה באופן תדיר. בשנת 2000, בעקבות האינתיפאדה, פסק הצי מלהגיע.
לטענת פעילות הארגון, מעבר למטרות הרשמיות של הצי כגון אימונים, קיים גם אלמנט זמנם החופשי של חיילי הצי. לטענתן, הגעתו של הצי מתבטאת בהרבה מאוד כסף שהחיילים מוציאים בעת שהותם בעיר. מדובר בסכום שנע סביב מיליון דולר וזו הסיבה, טוענות הפעילות, שראש עיריית חיפה, יונה יהב, נטל על עצמו כמשימה כמעט אישית להחזיר את הצי השישי לחיפה. הוא הצליח, והשנה הצי חזר ואנשיו כבר התחילו לפקוד את העיר.
"כסף גדול מסנוור הרבה אנשים אבל לא אותנו", אומרות הפעילות. "אנחנו מבינות מה זה אומר שחיילים מציפים את העיר. ניסיון העבר מוכיח שספינות הצי השישי, ובמיוחד נושאות המטוסים שעל סיפונן אלפי חיילים, מגבירות את תחושת חוסר הביטחון של הקהילה המקומית ומעלות את רמת הפשיעה והאלימות בכל אזורי העיר ובמיוחד במוקדי בילוי באזור הנמל ובאזור מרכז הכרמל", אומרת שרי אהרוני פעילה ותיקה בארגון.
לנשות הארגון שלוש טענות עיקריות נגד הגעת הצי השישי: ניצול של נשים בזנות; הטרדות מיניות; ופגיעה סביבתית המתבטאת בזיהום החוף והים. ד"ר עמליה סער, אנתרופולוגית מאוניברסיטת חיפה ופעילה בארגון, מציינת את מחקרו של גיא ברוקר, שעסק בכפר פטיה בתאילנד, שהפך מכפר דייגים קטן למרכז עולמי של תיירות מין, בעקבות הגעתן למקום של אוניות הצי האמריקני בתקופת מלחמת ויטנאם. בתום המלחמה החיילים עזבו אבל הזנות נשארה בעיר.
רכזת המאבק בזנות ובסחר בנשים ב"אישה לאישה", ריטה חייקין, שיגרה מכתבים ליהב ולדובר צה"ל וכן העבירה בקשה רשמית לשגרירות ארצות הברית לתדרך את החיילים בדבר איסור הזנות.
בכוונתן של פעילות הארגון להמתין לחיילים האמריקנים ביציאה מפתח הנמל, לדבר איתם ולחלק להם פליירים המזכירים את החוק האוסר על חיילי ארצות הברית לצרוך שירותי מין בעת שירותם הצבאי וכן את חוקי המדינה בדבר האיסור על תקיפות מיניות. כמו כן, מתכוונות נשות הארגון ליידע את הציבור כי נשים שתותקפנה על ידי חיילי הצי מוזמנות לא רק להתלונן בפני משטרת ישראל אלא גם בפני קציני הצי השוהים בארץ. בעבר היה מקרים של שתי נשים מהארגון שהוטרדו על ידי חיילים, ומפקדי הצי שפטו והענישו אותם.
שלח כתבה לחבר
כתוב לעורך
הדפס כתבה
שמור במזוודה
הוסף תגובה