הזוי: מה קורה לגלידה שנשארת מחוץ למקפיא?
אחרי שהפילה קסטה על רצפת החצר, החליטה מארי להשאיר אותה בחוץ לציפורים ולחתולים. אלא שהחיות סירבו להתקרב אל הגלידה - ומארי נותרה מבולבלת: "למה היא לא נמסה?"
כל ילד יודע מה קורה לגלידה שנשארת יותר מדי זמן – ובימים אלה מדובר על כמה שניות – מחוץ למקרר: היא נמסה, נכון?ובכן, מסתבר שלא תמיד: אישה אוסטרלית בשם מארי סולטר טוענת כי כשהשאירה קסטה מחוץ למקפיא, הגלידה עברה תהליך שונה מאוד מהמצופה – באופן בלתי טבעי בעליל. סיפורה של סולטר, שפורסם בפייסבוק, הפך לויראלי תוך זמן קצר והותיר את הגולשים מופתעים – וגם קצת נגעלים.

מדאיג. הקסטה של סולטר, כעבור מספר ימים בשמש
צילום: מתוך הפייסבוק
אז מה בעצם קרה שם? לדברי סולטר, ביום שישי שעבר בשעה חמש אחר הצהריים, הנכד שלה הוציא קסטה מהמקפיא אך גילה שהיא שבורה. לאור זאת, זרק הילד את הגלידה – כך שחלקה נפל על המדשאה שמחוץ לבית, וחלקה נפל על הבטון.
בשלב זה, הסבתא חשבה להשאיר את הקסטה לציפורים או לחתולים – אלא שלהפתעתה התברר שהחיות דווקא לא היו מעוניינות בה. "צפיתי בעניין כשאף אחת מהחיות לא התקרבה אליה (אפילו לא הנמלים)", כתבה סולטר בפוסט שפירסמה בעמוד של רשת הסופרמרקטים "קולס", שמייצרת את הקסטות.
וזה לא היה הכל: סולטר נדהמה לגלות ממצאים חריגים גם לאחר שעברו מספר ימים. "הגלידה לא נמסה מאז ושתי החתיכות עדיין שלמות", כתבה. "עכשיו אני קצת מודאגת ממה שיש בממתק הזה. תוכלו להסביר לי למה אחרי ארבעה ימים של 26 מעלות חום היא לא נמסה, ואף חיה לא התנדבה לאכול אותה?
"אם למישהו שקורא את הפוסט הזה יש את הקסטה הזו, בבקשה תעשו מה שאני עשיתי: שברו אותה ותראו אם היא נמסה או שיצור כלשהו יסכים לאכול אותה", ביקשה סולטר.
הסבתא המודאגת גם העלתה תמונה של חתיכת הקסטה בדשא, ולצדה כתבה: "זה היום, עדיין תחת שמש ישירה, עדיין לא נמס, הנמלים עדיין נמלטות באימה". מהרשת נמסר כי סולטר קיבלה תגובה באופן פרטי.
הגולשים, שמיהרו לבחון בעצמם את התופעה המסתורית, דיווחו על תוצאות יוצאות דופן – והבוקר (יום ד') פורסם גם באתר "באזפיד" ניסוי שבוצע במערכת האתר, ממנו עלה כי הגלידה אמנם לא נמסה – אך כעבור מספר שעות היא החלה להפריש "נוזל מגעיל, דביק וסמיך". לא יודעים מה איתכם, אנחנו מעדיפים להמשיך לזלול ולא לחשוב על זה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg