המטבח

אז מה אם יוני? מרקים קרים שיעשו לכם את הקיץ

מספיק עם הסטיגמות: הם משביעים, בריאים, טעימים - ובעיקר קרים ומרעננים. שלושה מרקים מפתיעים לעונה החמה

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 24/6/2017 22:29
תגיות: המטבח של אפרת, קיץ, מרקים קרים, מרק
חם בחוץ וחם בבית. אני פותחת את המקרר בתקווה למצוא משהו טעים שמתאים למזג האוויר, לא מוצאת ומכינה לעצמי עוד כוס קפה קר.

לבסוף אני נכנעת לרעב ומחליטה להכין לעצמי גספאצ׳ו. זורקת לבלנדר עגבניות שרי ומלפפון, ובינתיים מכניסה פרוסת לחם לטוסטר. הארוחה המושלמת.
 
אפרת ליכטנשטט
הגישו קר מאוד. גספאצ'ו עגבניות ותירס אפרת ליכטנשטט

סופו של הקיץ לא נראה באופק, ולכן אין ברירה אלא לרענן את מלאי המתכונים למרקים קרים. שיטוט ברשת מגלה בפניי עולם שלם של מרקים קרים שלא ידעתי על קיומם, ואני מתחילה לשמוח שעכשיו רק יוני ויש לי עוד חודשיים שלמים כדי לנסות את כל הרעיונות.

בינתיים, פתחו את הראש והכינו מרקים מפתיעים ומשמחים, בריאים וטעימים. הגישו לאורחים שלכם מנה ראשונה צוננת ומרעננת, ואפשר כבר להזמין את יולי שיבוא.
מרק סלק קר

שימו בצד סטיגמות על בורשט ועל סלטי סלק משנות השמונים. המרק הזה הוא המרענן הרשמי של הקיץ; עמוס בטעמים, ולאו דווקא מכיוון רוסיה אלא יותר מזרח תיכון חדש. הוא בריא כמו שרק מרק סלק יכול להיות, וחשוב מכול - הוא ורוד.
 

אפרת ליכטנשטט
בלי סטיגמות. מרק סלק קר אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-10-12 מנות):
1 ק"ג סלקים טריים
½1 ליטר מים קרים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
3 שיני שום כתושות
½1 כוסות רִוויון או יוגורט (עד 3% שומן)
גרידה מלימון שלם
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

להגשה (לכל מנה):
½ כפית רוויון לקישוט
חופן בצל ירוק קצוץ
1/3 מלפפון חתוך לקוביות
1 כפית פיסטוקים קלופים
½ כפית שמן זית איכותי

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלקים (לא לשכוח כפפות!)
2. מגררים בפומפייה גסה או בדיסקית הפומפייה של מעבד המזון.
3. שמים את הסלקים המגוררים בסיר גדול ומוסיפים את המים הקרים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות עד שהסלקים רכים.
5. טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט.
6. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וכורכום. מבשלים עוד כשתי דקות ומכבים את האש.
7. מצננים במקרר. כשהמרק קר מוסיפים לו רוויון, גרידת לימון ומיץ לימון. טועמים ומתבלים במלח, פלפל או לימון לפי הטעם.
8. מגישים בקערות קטנות, מוסיפים כפית רוויון מלמעלה ויוצרים דוגמת עיגול.
9. מפזרים בצל ירוק, קוביות מלפפון, פיסטוקים ושמן זית. לא כדאי לוותר על התוספות - הן מוסיפות למרק טעם ועניין.

טיפ: לקירור מהיר של המרק, מזגו אותו לתבנית פיירקס גדולה וצננו כשעה במקפיא.

גספאצ׳ו עגבניות ותירס

גספאצ׳ו מפתיע ומיוחד, שבאותה הזדמנות מאפשר לנצל כמה קלחי תירס שנשארו בסיר. הגישו אותו קר מאוד והרגישו את הבריזה הנושבת.
 

אפרת ליכטנשטט
עולם שלם. גספאצ'ו עגבניות ותירס אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-4-5 מנות):
400 גרם עגבניות שרי צהובות
1 פלפל צהוב
3 קלחי תירס או 450 גרם גרגירי תירס
1 שן שום כתושה
¼ בצל
½ כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כוס מים + מים לפי הצורך

לקישוט:
כוסברה קצוצה
צנוניות פרוסות
אגוזי קשיו קצוצים גס
גרגירי תירס

אופן ההכנה:
1. שמים את כל חומרי המרק בבלנדר (שומרים בצד כמה גרגירי תירס לקישוט) וטוחנים למרקם חלק.
2. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה.
3. מגישים קר מאוד, ומקשטים כל קערה בפרוסות צנונית, כוסברה, קשיו קצוץ וגרגירי תירס שלמים.

מרק אבוקדו ומלפפון

מרק מושלם למכורים לאבוקדו, שבזכות המלפפונים הופך לקליל ומעודן יותר. הוא מתאים לפתיח של ארוחה קיצית וחגיגית. מומלץ למזוג אותו לכוסות קטנות ולנשנש עם נאצ׳וס או עם קרקרים.
 

אפרת ליכטנשטט
מומלץ לנשנש עם נאצ'וס. מרק אבוקדו ומלפפון אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (ל-5-6 מנות):
2 אבוקדו גדולים ובשלים (כחצי ק"ג)
2 מלפפונים בינוניים, קלופים
2 גבעולי בצל ירוק
1 גביע יוגורט (150־200 מ״ל)
1 חופן כוסברה
½1־2 כוסות מים
4 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה (לא חובה)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית סוכר

לקישוט:
קוביות פלפל אדום
גרעיני דלעת קלויים
בצל ירוק קצוץ
מעט שמן זית איכותי
נאצ'וס

אופן ההכנה:
1. שמים את בשר האבוקדו עם המלפפונים והבצל הירוק במעבד מזון. טוחנים היטב.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים למרקם חלק ואחיד. אם נחוץ, מוסיפים עוד כמה כפות מים, מלח, פלפל ולימון.
3. מצננים היטב במקרר ומגישים בקערות קטנות, קר מאוד, לצד טורטיות.
4. מקשטים כל קערה בפלפל אדום, גרעיני דלעת, בצל ירוק וכמה טיפות שמן זית.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק