
לא הכל אבוד: 3 קינוחים קלים ומהירים לפסח
אנשי הרגע האחרון. קבלו שלושה רעיונות לקינוחים מהירים, שהרושם הרב שהם עושים לא מגלה כמה קל להכין אותם
כבר שבועיים לא יצאתם מהמטבח, ונדמה כי רשימת המטלות שעל המקרר רק הולכת ומתארכת. לקנות את זה, ועוד קצת מזה, לצלצל לדודה ההיא ולהיכנס לשכנה מהקומה הראשונה להגיד חג שמח. מרוב משימות, שכחנו את הקינוחים. והרי הקינוחים של פסח הם החלק הכי טוב בחג, וגם אפשר לאכול מהם ללא הגבלה, שהרי אין בהם קמח ולכן הם אינם משמינים כלל.אנשי הרגע האחרון (ואני ביניהם): לפניכם שלושה רעיונות לקינוחים מהירים, שהרושם הרב שהם עושים לא מגלה כמה קל להכין אותם, ואני גם מאמינה שחלקם ילוו אתכם לשאר ימות השנה.

הכי קל שיש. עוגיות פלורנטין עם תחתית שוקולד
אפרת ליכטנשטט
עוגיות פלורנטין עם תחתית שוקולד
כנראה העוגיות הקלות ביותר להכנה, ופתרון מעולה לאורחים מפתיעים או למתנה מהירה כשמתארחים בחג.

אפשר להשתמש בשוקולד לבן או חלב. עוגיות פלורנטין עם תחתית שוקולד
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-25 יחידות):
200 גרם שקדים פרוסים
70 גרם אבקת סוכר
1 חלבון שלם ועוד קצת חלבון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2. מערבבים שקדים, אבקת סוכר וחלבון בקערה גדולה. אם התערובת נראית יבשה מדי מוסיפים עוד כפית חלבון, מחלבון נוסף שפתחנו בקערה. התערובת צריכה להיות רטובה אבל לא יותר מדי.
3. בידיים רטובות יוצרים תלוליות דקות על נייר אפייה. משטחים את התלוליות, 9 בכל תבנית.
4. אופים 10־12 דקות עד שהשקדים מזהיבים במרכז ומעט משחימים בקצוות. מצננים לטמפרטורת החדר.
5. שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום.
6. שמים את העוגיות הפוכות על רשת צינון או נייר אפייה ומברישים את התחתית שלהן בשוקולד מומס. אפשר לצנן גם במקרר.
7. שומרים בכלי אטום 3־4 ימים, בקיץ שומרים בקירור.
טיפ: אפשר להשתמש בשוקולד לבן או בשוקולד חלב לתוצאה מעט מתוקה יותר או ליצירת מגוון של טעמים.
הקפידו להשתמש בשקדים פרוסים טריים לתוצאה טעימה יותר.
מוס שוקולד לבן
השימוש בשוקולד לבן יוצר מוס חגיגי, והשילוב של גבינת השמנת מעניק מרקם עשיר וטעם מיוחד.

מרקם עשיר. מוס שוקולד לבן
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-8 כוסות קטנות):
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם גבינת שמנת
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום. מצננים מעט.
2. מקציפים את השמנת בקערת מיקסר עם וו הקצפה. מעבירים את הקצפת שנוצרה לקערה נוספת.
3. בלי לנקות את קערת המיקסר שמים בתוכה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים למרקם אוורירי.
4. מוסיפים את השוקולד המומס והווניל לקערת המיקסר ומערבבים במהירות נמוכה.
5. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה את הקצפת בהדרגה, שליש אחרי שליש, כדי לא ״לשבור״ אותה.
6. מחלקים לכוסות הגשה ושומרים בקירור. אפשר גם להעביר את המוס לשק זילוף ולזלף לתוך כוסות ליצירת מראה חגיגי.
7. מקשטים בנשיקות מרנג, תותים, או בכל פרי אחר.
נשיקות שוקולד
שדרוג מתוק לנשיקות המרנג המוכרות מוסיף להן נופך חגיגי והופך אותן לנשנוש ממכר. אפשר גם להשתמש בנשיקות כקישוט למוס שוקולד לבן, לעוגה חגיגית או כתוספת לגלידות.

שדרוג לגרסה המוכרת. נשיקות שוקולד
אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (ל-50 יחידות קטנות):
2 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה
50 גרם שוקולד קצוץ
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־100 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2. שמים את החלבונים וקורט מלח בקערת מיקסר נקייה מאוד. מתחילים להקציף במהירות גבוהה.
3. אחרי כשתי דקות מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. מקציפים עוד 8 דקות עד שהקצף יציב ומבריק. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עוד 10 שניות.
4. שמים את השוקולד בקערה מתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום.
5. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המרנג ומערבבים קלות כדי שתישאר דוגמת פסים.
6. מעבירים את המרנג והשוקולד לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר חצי ס״מ ומזלפים נשיקות קטנות בקוטר 3 ס״מ, עם רווחים ביניהן.
7. אופים את שתי התבניות במרכז התנור כשעתיים, מכבים את התנור ומשאירים את המרנגים בתנור עוד 15 דקות. שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.

נשנוש ממכר. נשיקות שוקולד
אפרת ליכטנשטט
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום"
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg