הוא כבר כאן: 3 מתכונים ליום הסנדוויץ' הבינלאומי

בין אם התכוננתם ובין אם לא, שום דבר לא אמור לעצור אתכם מלחגוג את אחד הימים הנפלאים ביותר בלוח השנה. כך תעשו זאת נכון

הדס יריב | 3/11/2016 12:41
תגיות: סנדוויצ'ים, כריכים, יום הסנדוויץ'
אחד החגים הכי טובים - שאולי אפילו לא ידעתם על קיומו אבל בהחלט נותן סיבה נוספת לקום בבוקר - מצוין היום (יום ה') ברחבי העולם: ברוכים הבאים לחגיגות יום הסנדוויץ' הבינלאומי - ולרגל המאורע ריכזנו כמה מתכונים לסנדוויצ'ים טעימים ובריאים.

למרות הנטייה לראות בכריך ארוחה חלקית, הוא בהחלט יכול להיות ארוחה מפנקת ומלאה, שמהווה פתרון מעולה למבוגרים וילדים כאחד. אז לפני שאתם רצים להכין, הקפידו על שלושה כללים שישדרגו לכם את הטעמים ויעניקו לכם כריכים מזינים ומשביעים:
 
צילום: שאטרסטוק
מי לא אוהב כריכים? המחשה צילום: שאטרסטוק

1. בחירת הלחם: מומלץ להכין את הכריכים מלחמי מחמצת או מלחמניות מדגנים מלאים, לחם שיפון מפנק או טורטייה מקמח מלא – העיקר שיהיה מ-100% קמחים מלאים. לחמים מדגנים מלאים מספקים אנרגיה, עשירים בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים - ומגבירים את תחושת השובע.

2. בחירת הממרחים: הקפידו לבחור ממרחים עם ערכים תזונתיים מוספים - שומנים טובים או חלבונים. חלבונים חשובים לבניית רקמות הגוף והשרירים, ואילו שומנים טובים חשובים לבריאות כללית ובמיוחד לבריאות הלב.

אז באיזה ממרחים נשתמש?
ממרחים ותוספות שמעניקים לנו חלבונים: גבינות עד 5%, ממרחי קטניות, טונה, ביצה, חזה עוף.
ממרחים שמעניקים לנו שומנים טובים: אבוקדו, ממרח זיתים, טחינה גולמית.

חשוב לציין שטחינה גולמית היא אוצר תזונתי של  שומנים טובים ומינרלים כגון מגנזיום, אבץ, אשלגן, סידן וברזל וויטמינים מקבוצה B. מגנזיום ואשלגן חיוניים לתפקוד השלד והשרירים, אבץ וויטמינים מקבוצה B חיוניים לבריאות העור, השיער והפקת אנרגיה - והברזל חיוני להובלת החמצן בגופנו.

3. תוספת של ירקות טריים או קלויים: ירקות מעניקים קריספיות לכריך וכמובן מספקים מגוון מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים.
 


ועכשיו שאתם מצוידים בכל המידע, קדימה להכנה.
סנדוויץ' פטה

 

פשוט וטעים. סנדוויץ' פטה

מרכיבים:
גבינת עזים
עגבניות שרי
עלי חסה
ירקות קלויים (חציל, פלפל ועגבניות)
טחינה מעודנת
לחמנייה 7 דגנים

הוראות הכנה:
1. פותחים את הלחמניה במרכז.
2. מזלפים מעל טחינה מעודנת.
3. מסדרים חסה, עגבניות שרי, ירקות קלויים, קוביות פטה ועלי פטרוזיליה.
4. מזלפים של טחינה מעודנת לסיום.

קלאב סנדוויץ' עם טחינה

 

חג שמח. קלאב סנדוויץ' עם טחינה

מרכיבים:
חזה עוף
ביצה
טחינה מעודנת
מלפפון
עגבנייה
חסה
לחם קסטן

הוראות הכנה:
1. קולים את הלחם לטוסט ומיישרים את הפינות.
2. על הלחם מזלפים מעט טחינה מעודנת.
3. על כל פרוסה מניחים עלי חסה, פרוסה דקה של עגבנייה, פרוסה דקה של מלפפון וחזה עוף "סגור" על מחבת בתיבול מלח ופלפל.
4. בונים 2 קומות כאלה, ובקומה ה–3 שמים ביצת עין עם ירקות בזילוף של טחינה מעודנת.

טורטייה עם חזה עוף וירקות קלויים

טורטייה לא מקושרת לנו עם סנדוויצים, אבל בסופו של דבר הם מבוססים על מרכיבים דומים. הטורטייה גם יכולה להיות ארוחת צהריים עשירה ומפנקת, ארוחת צהריים שכל מי שאתם אוהבים ישמח לקבל - והיא ממש לא מסובכת. מדובר במתכון מושלם לניצול שאריות של חזה עוף, למרות שזה כל כך טעים שמגיע לכם להכין חזה עוף במיוחד בשבילו!
 

כל מי שאתם אוהבים ישמח לקבל. טורטייה עם חזה עוף וירקות קלויים

מרכיבים (ל-6 מנות):
3 יחידות חזה עוף (פרפר ועוד חזה)
5 כפות שמן זית
2 כפות תבלין גריל עוף או פפריקה בשמן
כף גדושה דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
6 כפות שמן זית
שיני שום קלופות מחצי ראש שום
כף סוכר חום
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם

ירקות קלויים:
3 פלפלים מכל הצבעים, שטופים חצויים ומגולענים, חתוכים לרצועות עבות
חציל קטן חתוך לפרוסות דקות
2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לשמיניות
2 גזרים קלופים, חתוכים למקלות דקים

להגשה:
6 טורטיות חמות
ירקות טריים: עלי חסה, פרוסות מלפפון, עגבניות שרי חצויות (אם רוצים ומה שאוהבים)
טחינה גולמית מעודנת

הוראות הכנה:
ירקות קלויים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה, מפזרים את שמן הזית, השום ושאר המרכיבים מעל ומערבבים כמו סלט עד שכל הירקות מצופים בכל.
3. מסדרים בשכבה אחידה ככל שניתן על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. צולים בתנור עד שהירקות מזהיבים יפה ומתרככים, בערך 30-40 דקות.
5. אם יש צורך, מזליפים עוד שמן זית או כמה כפות מים (כדי לחסוך בשומן).

חזה עוף צלוי:
1. מחממים מחבת חמה עם 2 כפות שמן זית.
2. מניחים את חזה העוף על המחבת החמה.
3. מפזרים על החלק העליון (שלא נוגע במחבת) תבלינים, ומזלפים מעט שמן זית.
4. כשחזה העוף נצלה יפה מצידו האחד, הופכים צד ומתבלים שוב. מוסיפים דבש, מנמיכים את האש וצולים עד שהחזה מוכן.
5. פורסים לנתחים דקים לפני ההגשה, פרוסות מחצי חזה לטורטייה אחת.

הרכבת המנה:
1. מחממים את הטורטיות לפי ההוראות שעל השקית (חימום של כמה שניות במיקרו או על מחבת חמה).
2. מניחים על גבי הטורטייה בשליש המרכזי שלה מבחר מהירקות הקלויים, והטריים כך שלכל סועד יהיה מגוון עשיר.
3. מסדרים מעל נתחי חזה עוף ומזלפים טחינה גולמית מעודנת בנדיבות.
4. מגלגלים, עוטפים בנייר ומגישים מיד. בתיאבון!
***
הדס יריב (M.Sc) היא טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה ויועצת מדעית לחברת 'בארכה'.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק