אוכלים

9 מיליון צפיות: מתכון לחלת שבת בתוך שקית

בעמוד הפייסבוק ג'ולישס פורסם מתכון "חלה לעצלנים", שהצליח לכבוש את הרשת ולצבור מאות אלפי שיתופים בתוך ימים ספורים

nrg סגנון | 31/8/2016 12:27
תגיות: אוכלים סרטים, חלה בשקית, חלה, חלה לשבת, מתכון, ויראלי
המתכון הויראלי החדש שמשגע את הרשת הוא בעל מקורות שנטועים עמוק בעולם היהודי: לא פחות מ-9.1 מיליון גולשים הספיקו לצפות במתכון, שמלמד כיצד להכין "חלה בשקית לעצלנים", ופורסם רק לפני ימים ספורים.

עוד כותרות ב-nrg:
- סלמונלה ביוניליוור: ריקול לטחינה של "אל וואדי"
- הצילום המפליל: המורה העבירה לילה במלון עם תלמיד
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

280,000 שיתופים. מתכון לחלה לשבת בתוך שקית:
 

מי שאחראי לפרסום המתכון הוא עמוד הפייסבוק "ג'ולישס", שמתמקד – כעולה משמו – במאכלים יהודיים מסורתיים. למרות שאחרי העמוד עוקבים בסך הכל 197,000 גולשים, המתכון הצליח להפוך לויראלי במהירות, תוך שהוא צובר קרוב ל280,000 שיתופים - ומגיע למיליוני גולשים בכל רחבי העולם.

אז איך עושים את זה? להלן המתכון המלא ל"חלה בשקית של הבשלן העצלן":

מרכיבים (לחלה אחת):
כף שמרים
1 כוס מים חמים
3 כפות סוכר
חצי כף מלח
שליש כוס שמן קנולה
3 כוסות קמח לבן + רבע כוס

לציפוי:
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
1. הכניסו את השמרים, המים, הסוכר, המלח, השמן ו-3 כוסות קמח לתוך שקית עם סגר פלסטיק בנפח 1 ליטר.
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
יהודי וויראלי. חלה לשבת בשקית - שלב 1 צילום מסך: מתוך הסרטון

2. נערו את השקית בעדינות ולא חזק מדי.

3. הניחו את השקית בתוך קערת מים חמים למשך 30 דקות.

4. הסירו את השקית מהקערה, נערו אותה, שחררו ממנה את האוויר והניחו על השולחן למשך שעה אחת. הפכו את השקית מדי 20 דקות. הבצק צריך להיות רטוב מאוד. הוא יתחיל לבעבע ו"ללוש" את עצמו.
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
במיוחד לעצלנים. חלה לשבת בשקית - שלב 4 צילום מסך: מתוך הסרטון

5. בתום השעה, הוסיפו רבע כוס קמח ונערו שוב את השקית. פעולה זו גורמת לכך שהבצק לא יידבק לשקית.

6. הניחו את השקית למשך שעה וחצי כדי לאפשר לבצק לתפוח. הוא צריך להמשיך להיות רטוב. אם הבצק אינו תופח, הפכו את השקית ותנו לה מכה.

7. חממו מראש תנור ל-150 מעלות.
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
כובש את הרשת. מתכון לחלה לשבת בשקית - שלב 8 צילום מסך: מתוך הסרטון

8. על משטח מקומח היטב, הפרידו את הבצק לשלושה חלקים. לושו את החלקים עד שיקבלו צורה מאורכת – וקלעו אותם.

9. צפו בביצה ופזרו מעל שומשום. השאירו את הבצק לתפוח למשך 15 דקות נוספות לפני הכנסתו לתנור.
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
קלאסיקה. חלה לשבת בשקית - שלב 9 צילום מסך: מתוך הסרטון

10. אפו בתבנית טפלון למשך 40 דקות או עד שהחלה מזהיבה בחלקה העליון. בתיאבון!
 
צילום מסך: מתוך הסרטון
בלי לעבוד קשה. חלה לשבת בשקית צילום מסך: מתוך הסרטון

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''במגזין''

פייסבוק