יש ברירה: 4 חלופות בריאות למאכלים משמינים
תשכחו ממשקאות מוגזים, ממרחים תעשייתיים ושלוש ארוחות דשנות ביום: הדרך לחיים בריאים מתחילה בשינויים בסיסיים ופשוטים של הרגלי התזונה שלכם
אימוץ אורח חיים בריא הוא לא עניין פשוט. התמדה בדיאטה בריאה והקפדה על פעילות ספורטיבית מספר פעמים בשבוע דורשים הרבה כוח רצון, והרבה יותר קל להתיישב על הספה, להרים רגליים על השולחן, לפתוח שקית מהחטיף האהוב עלינו – ולהתרווח מול הטלוויזיה.עוד כותרות ב-nrg:
- גזענות: לטהוניה אסור להביע דעה בארץ
- ארגונים יהודיים באירופה: חוששים מעליית הימין הקיצוני
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
אלא שבחודשיים האחרונים, בין היתר בזכות הקמפיין הנרחב של משרד הבריאות הקורא לשמירה על תזונה בריאה, יותר יותר אנשים מודעים ומעוניינים לאמץ את אורח החיים והתזונה הבריאה.

ובכל זאת יש בעיה: שנים של הרגלי תזונה לא בריאים, שמאופיינות בחומרים ממכרים, מקשות מאוד להיפטר מאותם הרגלים בעייתיים.
כמו הרבה דברים בחיים, גם המעבר לאורח חיים בריא לא צריך להתנהל בצורה של "זבנג וגמרנו". אחת הדרכים הכי טובות לאימוץ אורח חיים בריא ארוך טווח היא דווקא לעשות את המעבר בהדרגה: יצירת תחנות ביניים בין התזונה הקלוקלת לתזונה הבריאה ביותר. אז איך אפשר לעבור לאורח חיים בריא בכמה צעדים פשוטים? הנה כמה טיפים תזונתיים שימושיים ופשוטים ששווה לאמץ:
הרבה מהממרחים שאנו אוהבים למרוח על הכריך שלנו מכילים סוכרים, שומן מוקשה וכולסטרול בכמות גדולה. אז מה נמרח על הכריך? שווה להחליף את הממרחים בטחינה גולמית מלאה, ששתי כפות ממנה מספקות 12% מכמות הסיבים התזונתיים היומית המומלצת לאדם בוגר.
הטחינה הגולמית המלאה עשירה בשומנים חד ורב בלתי רווים, שתורמים לאיזון הכולסטרול בדם ומיטיבים עם בריאות הלב. בנוסף, מלבד הטעם המיוחד שהיא מעניקה, טחינה גולמית (משומשום מלא) מכילה פי שש סידן ומספקת מינרלים וויטמינים חיוניים לבריאות גופינו.

"כשאנו רוצים להפחית במשקל מומלץ לשלב מזונות המשרים תחושת שובע", אומרת הדס יריב (M.Sc), טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה ויועצת מדעית לחברת "בארכה" המייצרת טחינה וחלבה.
לדברי יריב, "טחינה גולמית עשירה בטריפטופן – חומצת אמינו חיונית שהגוף אינו מייצר וחייב לקבלה מן המזון. הטריפטופן משמשת כחומר גלם בייצור הסרוטונין במוח, מה שמשפיע על התיאבון ועל מצב הרוח ומשרה תחושה של שובע ורוגע".
פתיחת הקיץ מביאה איתה כמעט באופן קבוע קמפיינים פרסומיים אדירים לצריכת משקאות ממותקים ומרעננים: החל מכפרי נופש לצעירים והופעות חוף במימון חברות המשקאות הגדולות, דרך גיוס מיטב הסלבריטאים בעלי שם עולמי שירקדו, ישחקו כדורגל או יקלעו לסל פחית משקה של מותג מוביל - ועד לשלל מבצעי ענק ופרסים שמתחבאים מתחת ללשוניות, הפקקים, ותוויות המותג.

אם בכל זאת אנחנו לא רוצים לוותר על מרקם הגזוז אליו אנו כה רגילים, מומלץ מאוד להחליף את המשקה הממותק במי סודה (מים מוגזים): הם מרווים, מגרים את החך ולא תמצאו בהם סוכר, קפאין, חומצות זרחתיות ויתר הנזקים. חסר לכם בכל זאת טעם? הוסיפו למים פירות טריים, עלי נענע או גרניום לימוני ותיהנו לא פחות.
"יותר ילדים ומבוגרים בישראל הולכים ומשמינים כיום, הרבה בזכות השתייה הממותקת, מה שגורם לבעיות לב, סכרת, שיבוש הפעילות ההורמונלית והאצת התפתחות גידולים סרטניים", אומר תמיר מלמוד, מנכ"ל סודהסטרים ישראל.
לדבריו, "ישנן חלופות אלטרנטיביות בריאות יותר, כפי שהציגן משרד הבריאות עצמו – מים עם נענע ולואיזה, סודה עם לימון, תה קר ללא סוכר, ועוד שלל חלופות בריאות".
כשנרצה להקפיד על ארוחה מזינה ובריאה, רובנו נבחר באופן טבעי בסלט ירקות. אלא שאין לשכוח כי הרוטב – המשדרג האולטימטיבי שבלעדיו אין טעם לסלט – טומן בחובו מספר מלכודות.

לדברי השף נדב חג'ג', בוגר מאיץ היזמות החברתית של ארגון "PresenTense" ו-"אות המדבר", מומלץ לתבל את הסלט בממרחים ורטבים המורכבים מחומרים טבעיים איכותיים ביותר. "ניתן להחליף את המיונז הרגיל במיונז ללא ביצים ואת השמן הרגיל בשמן זית", ממליץ חג'ג'.
"חשוב גם לשלב בארוחה סיבים תזונתיים ככל הניתן. כך למשל, תוספת ארטישוק לסלט תסייע לתחושת שובע ותתרום למחזור הדם ולפירוק כולסטרול".
בין אם אתם קונים אוכל או מכינים ארוחות בעצמכם, חשוב לזכור שככל שהמנות גדולות

כמו כן, עדיף לאפות, לבשל ולאדות את המזון מאשר לטגן: תהליך הטיגון מכיל בתוכו קלוריות מיותרות ולא בריאות שרק מקשות על מעבר לתזונה בריאה. שינוי שיטת הבישול תפחית באופן משמעותי את מספר הקלוריות.
"עדיף לבנות תפריט המורכב מחמש ארוחות קטנות יותר (במקום שלוש גדולות)", אומרת רונית דוייב, דיאטנית קלינית ומנהלת מדעית של אבוט, יצרנית סימילאק. "כמו כן, חשוב שהתפריט יהיה מגוון ויכלול את כל אבות המזון".
לדברי דוייב, "בערב כדאי לאכול ארוחה קלילה יותר של סלט ירקות ומוצרי חלב ובצהריים להקפיד על ארוחה שכוללת חלבון, כגון בשר, עוף, דגים וקטניות אשר יתרמו חלבונים וברזל החיוניים לגוף ויקנו תחושת שובע".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg