ירוק וטעים: 5 המזונות המומלצים לאביב

צלחתם את החורף, וזה הזמן להשיל כמה הרגלי אכילה בריאים פחות שהגיעו עם העונה הקרה. מה טוב יותר מלהתחיל עם מתכונים ומזונות עונתיים, טריים, בריאים - וירוקים?

רונית דוייב | 25/5/2016 15:25
תגיות: מאכלים ירוקים, תזונה, אדממה, קיווי
כולם יודעים שמזונות ירוקים הם בריאים באופן מיוחד, אבל לא כולם יודעים מדוע: מזונות צמחיים בצבע ירוק כהה עשירים בפיגמנטים אורגניים שבכוחם לשפר את בריאות העיניים, לחזק את המערכת החיסונית, ואפילו להפחית את הסיכון ללקות במחלות כרוניות – לרבות סרטן ומחלות לב.

עוד כותרות ב-nrg:
- ערן זהבי השתולל בדרך לחדר ההלבשה
- הליכוד וליברמן סיכמו: "נקווה שהפלונטר עם בנט ייפתר"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

למרבה המזל, גם אם אתם לא נמנים על חובבי המזונות הירוקים הרגילים כגון ברוקולי, כרוב קייל וכרוב ניצנים – עומדות בפניכם בכל זאת אפשרויות ירוקות נוספות רבות, שמביאות עמן מספר יתרונות מפתיעים ומשמעותיים. ויש גם מתכונים.
 
צילום: שאטרסטוק
לא חייבים לאכול ברוקולי. אדממה - המחשה צילום: שאטרסטוק

תה ירוק

לחוצים? שתו תה ירוק. רוצים לשפר את בריאות הלב? שתו תה ירוק. עלי התה הירוק מכילים סוגים שונים של נוגדי חמצון ונחשבים לבריאים מאוד. "נוגדי החמצון בתה הירוק מגנים על תאי הגוף מפני ההשפעה המזיקה של לחץ חמצוני המתהווה בנוכחות זיהומים, הזדקנות ומחלות כרוניות," אומרת ד"ר סוזט פאריירה, חוקרת בחברת אבוט.
 


"בנוסף, EGCG, נוגד חמצון שנמצא בתה הירוק, ידוע ביכולתו להילחם בדלקת. בכוחה של הפחתת דלקת להפחית גם מהסיכון לפתח מחלות כרוניות כגון סרטן, מחלות לב, סוכרת ואלצהיימר".

ממחקר שנערך בשנת 2015 ופורסם בכתב העת שבריריות והזדקנות (The Journal of Frailty & Aging), עולה כי EGCG מפחית את הסיכון ללקות בסרקופניה, שהינה איבוד הדרגתי של מסת שריר שמתחוללת יחד עם תהליך ההזדקנות – ומתחילה כבר משנות ה-30 לחיינו.

אצת הספירולינה

כן, אצות. ובמיוחד אצת הספירולינה. ספירולינה היא אצה כחולה-ירוקה שאהובה על דיאטנים בשל הריכוז הגבוה של רכיבי תזונה הנמצאים בה, לרבות ברזל, נחושת וחלבון. היא ניתנת לרכישה בכל בית טבע וכפית בודדה ממנה מכילה רק 20 קלוריות, מתוכן 80% שמקורן בחלבון – כך שזוהי בחירה טובה למי שמחפשים לשמר את בריאות השריר וחילוף החומרים.

כיוון שהספירולינה מכילה את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, מצב נדיר בחלבון שמקורו מהצומח, האצה עשויה אף לסייע לכל מי שמבקשים לצמצם או להימנע מצריכת בשר, ביצים, או מוצרי חלב.

לא בטוחים כיצד לאכול ספירולינה? נסו לרכוש אותה בצורת פתיתים או אבקה ולהוסיף אותה לחטיפים האהובים עליכם כגון פופקורן, או שתנסו את השייק עתיר הספירולינה המופיע בהמשך.

קיווי

קיווי יחיד מכיל למעלה מ-100% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, שלו מספר תפקידים בגוף: מעבר לפעולתו כנוגד חמצון בלוחמה נגד נזקי הרדיקלים החופשיים ודלקת, הויטמין מסייע בשמירת בריאות העצמות, בהחלמתם של פצעים ובספיגת ברזל לצורך אנרגיה.
 


לדברי ד"ר קרולין אליש, תזונאית מוסמכת ומדענית חוקרת בחברת אבוט, הקיווי גם עשיר בלוטאין וכן ברכיב זאקסנתין – שני פיגמנטים אורגניים החשובים לבריאות העין.

אדממה

תרמילי סויה אלה הינם מוצר מזון בסיסי בסין, יפן וקוריאה, ונוכחותם עולה במהירות גם בתפריט האמריקאי ואף בזה הנוכחי – עם סיבה טובה: כוס אחת של פולי סויה מכילה כ-17 גרם חלבון מלא, כך שהפנינים הירוקות מכילות את כל תשע חומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן. לדברי אליש, אספקת די חלבון ברמה היומית היא חיונית לשמירה על בריאותם של השרירים, העצמות והעור.

איזופלבונים, רכיבים נוספים המצויים בסויה, עשויים לשמר את פוריותן של הנשים - כך עולה ממחקר שפורסם בשנת 2016 בכתב העת לאנדוקרינולוגיה קלינית ומטבוליזם ( Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism). זאת בנוסף להפחתת הסיכון ללקות במחלת לב, אוסטאופורוזיס, והידרדרות שכלית בקרב אנשים מבוגרים.

תרד

לא, לא מדובר על הדייסה המגעילה בה האכילה אתכם אמכם כשהייתם ילדים. בימים אלה כמעט כל סופרמרקט מוכר תרד פריך וטרי שהופך כל סלט, מנת פסטה ושייק לטעימים במיוחד, ומותיר תחושת טריות. בנוסף, התרד גם עשיר בסידן, סיבים, ברזל, אשלגן, ויטמין A, ויטמין B6 וּויטמין C.

אז למה אתם מחכים? לפי משרד החקלאות האמריקאי, אפילו צריכה של שתיים-שלוש מנות שבועיות של עלים ירוקים כגון תרד תפחית את הסיכון שלכם לפתח את סרטן הקיבה, השד, או העור. קדימה, למטבח!

שייקים ירוקים טעימים וקלים

להכנת כל אחד מהשייקים הבאים, עתירי הרכיבים התזונתיים, צרפו יחדיו את כל הרכיבים הרשומים ורסקו בבלנדר.
  


שייק "מכונת תה ירוק":
½ כוס פטל קפוא
¼ כוס חלב לבחירתכם
4 תותים קפואים
¾ כוס תה ירוק שצונן לטמפרטורת החדר
½ כוס אוכמניות קפואות

משקה "ספירולינה על הבוקר":
1 כף זרעי צ'יה
½ כוס תרד
1 כף ספירולינה
1 כוס אוכמניות קפואות
¾ כוס חלב
½ בננה קפואה

שייק "פצצת אנרגיה של אדממה":
1 כוס חלב לבחירתכם
½ כוס מלפפון
4 עלי בזיליקום
1 כוס קוביות מלון מסוג טל הדבש
¼ כוס אדממה

"פונץ' חלבון קיווי":
1 מנה אבקת חלבון בטעם וניל
1 כוס חלב שקדים בטעם וניל (או חלב לבחירתכם)
1 בננה קפואה
2 קיווי
***
רונית דוייב היא מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק בישראל.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק