רעבים כל הזמן? 5 סיבות למה זה קורה
גם אתם מרגישים שיש לכם בבטן חור שלעולם לא יוכל להתמלא? חמש סיבות פשוטות מסבירות את התופעה - ויש אפילו פתרונות
אם גם אתם קמים בבוקר ומוכנים לאכול שניצלים היישר מהמחבת, לא שבעים אפילו אחרי ארוחה דשנה, או חוזרים הביתה באמצע הלילה ומתנפלים על המקרר - אתם לא לבד: לא מעט אנשים טוענים שהם מרגישים שיש להם "חור בבטן" שלעולם לא יוכל להתמלא.עוד כותרות ב-nrg:
- "כך הפכה ישראל למעצמת ניווט עם שאיפות עולמיות"
- אב לדוגמנית: 'היא לא שומעת לי, הצילו אותה'
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
אבל המחשבה הבלתי פוסקת על הארוחה הבאה היא לא בהכרח סימן רע. באתר ה"מטרו" פורסמו הלילה (יום ה') חמש הסיבות השכיחות ביותר לתחושת הרעב הנצחית. אז למה זה קורה לנו?
תחושת רעב בבוקר - שלא עוברת גם לאחר צריכת מזון - נובעת לא אחת מאכילת ארוחה עשירה בפחמימות בערב שלפני. כשאוכלים הרבה פחמימות בבת אחת, הן נספגות במהירות אל הגוף כסוכרים, מה שגורם לשחרור אינסולין בדם. במצב כזה הסוכרים מתכלים במהירות, מה שגורם לתחושת רעב - ולהשתוקקות לפחמימות. כן, ככל שתאכלו יותר פחמימות - תרצו לאכול יותר פחמימות. מטריד.
כדי למנוע זאת, מומלץ להימנע מאכילת פחמימות מרובות ומעובדות, ולבחור בארוחות שמכילות חלבונים, ירקות - וכמויות מתונות של פחמימות לא מעובדות כגון בטטה, אורז חום או קינואה. בדרך זו ייספגו הפחמימות לאט יותר, ישאירו את הסועד שבע למשך פרק זמן ארוך יותר - ולא יגרמו לפרץ האינסולין שגורם לצורך בסוכר.
למחסור בשעות שינה עשויה להיות השפעה ישירה על מידת הרעב שלנו ועל הכמויות שאנחנו אוכלים. שינה לא מספיקה נמצאה כגורמת להפחתה בהורמון בשם לפטין, שמעכב תחושות רעב - ולעלייה בהורמון בשם גרלין, שמצדו מעורר תחושות של רעב. לאור זאת, מחסור בשעות שינה עלול להביא בקלות לעלייה במשקל.
מה שעשוי להרפות את השרירים ולסייע בשינה טובה ורצופה הוא מגנזיום, שצריכתו יכולה למנוע בעקיפין את העלייה האמורה במשקל.
לא אחת, צמא יכול להתפרש בטעות כרעב. אנחנו מרגישים שאנחנו משתוקקים למשהו, וחושבים שמדובר במזון - בזמן שכוס או שתיים של מים היו יכולות לעשות את העבודה. מים נחוצים גם כדי לגרום לתאים בגוף שלנו לנצל את החומרים המזינים במזון שאנו צורכים - ואילו מחסור בזמינות של החומרים המזינים, גורמת לגוף להשתוקק לאוכל.
על כן מומלץ לשתות מספיק מים לאורך היום, ולא רק כאשר תחושת הרעב מגיעה. גם שתיית מים בין הארוחות גורמת לתחושת שובע ומאפשרת לשלוט בתיאבון.
יחד עם זאת, חשוב שלא לשתות יותר מדי מים לפני, במהלך או מיד אחרי ארוחה: הדבר מדלל את מיצי העיכול ויכול להיות בעל השפעה שלילית על הליך עיכול המזון.
הסיבה הרביעית והשכיחה לרעב, נכונה רק אצל נשים: מבדיקות ומחקרים שנעשו, נמצא כי התיאבון וצריכת המזון אצל נשים גוברים במחצית השניה של מחזור הווסת שלהן (בשבועיים שלפני קבלת המחזור).
כדי לשלוט בתחושות הרעב האלו, מומלץ לצרוך חלבונים בכל ארוחה ולצמצם צריכת סוכרים וכן פחמימות מכל סוג שהוא. ידוע גם שלקפאין ואלכוהול עשויה להיות השפעה על האיזון ההורמונלי, ולכן מומלץ להפחית ככל שניתן גם בצריכתם. בנוסף ניתן לצרוך כדורים שמכילים בין היתר כרום, מגנזיום וויטמין B6, מה שיכול לספק לגוף את צרכיו ולהוביל להפחתה בתחושת הרעב.
הסיבה האחרונה לרעב תמידי נכונה רק בקרב המין היפה: באופן הגיוני לחלוטין, במהלך הריון גוברים התיאבון וצריכת הקלוריות של האישה ההרה, שאוכלת בשביל שניים. יחד עם זאת, נשים בהריון לא חייבות להתנגד לתחושות הרעב - ומספיק שיבחרו במזונות בריאים וימנעו ממאכלים מעובדים או עשירים בסוכר.
בזמן ההריון, מומלץ גם למלא את המטבח במבחר מזונות בריאים, ואף להכין מראש חטיפים ונשנושים בריאים לשעת הצורך. צריכה של חומרים מזינים יכולה לסייע לספק את הצרכים של הגוף - ואף למנוע מצב של אכילת יתר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg