פרויקט הדיאטות: האם ניתן להיגמל מסוכר?

במכון אברהמסון טוענים שהם לא רק פיתחו שיטה לגמילה מעישון - אלא גם מסוכר ומגלוטן. המומחה שלנו קצת סקפטי, אבל סיפורי ההצלחה רבים. חלק רביעי בפרויקט הדיאטות הגדול של nrg

אלון צרפתי | 23/3/2016 13:59
תגיות: פרויקט הדיאטות,מפת הדיאטות של ישראל
קשה לפספס את הפרסומות של מכון אברהמסון, המשודרות בימים אלה בטלוויזיה ומבטיחות שינויים מרחיקי לכת בגיזרה. את סוד הקסם של השיטה ניתן לסכם בשלוש מילים: לסתום את הפה. וב-13 מילים: להרחיק מהבית את הלחם, העוגות, הבורקסים, השוקולדים וכל מה שמכיל סוכר וקמח לבן. האם זה מעשי? האם באמת ניתן להפחית את החשק לאכול מוצרים מתוקים? יצאנו לבדוק.

עוד כותרות ב-nrg:
- הרדיפה נמשכת: "לחסל את האנס אורי דניאל"
- הערכה: "המהנדס" מפריז אחראי למתקפה בבריסל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

לפני כן, שווה לבדוק כמה סוכר אנחנו מכניסים לגוף ביממה אחת. אם נדמה לכם שהעובדה שאת הקפה אתם שותים עם סוכר חום הופכת את צריכת הסוכר שלכם נמוכה, תופתעו לגלות שכמעט בכל מזון מסתתר לא מעט סוכר – כן, אפילו במלפפון החמוץ. הנה רשימה שאולי תפתיע גם אתכם.
 
השוואה - כמה סוכר במזונות שונים?

על המשקל: אברהמסון

• השיטה במשפט וחצי: טיפולי גמילה שמפחיתים את הדחף לאכילת סוכר וגלוטן - ולאכילה בכלל. השיטה של אברהמסון מטפלת קודם כל ברצון ובחשק לאכילה, מה שמביא לטענתם לכך שאנשים מצליחים לעמוד בתפריט ולרדת במשקל. לאחר מכן מעניק מערך השירות למטופל כלים וטיפים לדרך חיים למשך שנה, כגון ספרי מתכונים, סדנאות בישול וקבוצות תמיכה בוואטסאפ.

• למי זה מתאים? "חיים ללא סוכר וגלוטן מתאימים ומומלצים לכל אדם - זו אחת הדרכים הבריאות בישראל לירידה במשקל", אומרים באברהמסון.

"החיטה היא בעלת ערך גליקמי גבוה וגורמת קודם כל לתיאבון יתר. ערכי גלוטן גבוהים במזון גורמים בין היתר לתחושת עייפות, נפיחות בבטן, גזים, עצירויות, בעיות עיכול שונות ואפילו תסכול ותחושה כללית של חוסר שביעות רצון. הסוכר במזון המעובד גורם להתמכרות ולרצון לצרוך עוד ועוד מתוק. הנטייה לצרוך יותר מזון מתוק הולכת וגוברת עם הזמן, וגורמת לתחלואים רבים שבראשם מגפת הסוכרת".

• מספר הקילוגרמים שמבטיחים להשיל: הירידה במשקל אינדיבידואלית, כמובן, אבל במכון מבטיחים כי כשבועיים לאחר הטיפול אנשים כבר מדווחים על ירידה במשקל, מרגישים יותר ערניים, זקוקים לפחות שעות שינה ואפילו חשים שיפור במצב הרוח. "רוב האנשים מגיעים למשקל הנכון הבריא והטבעי שלהם תוך מספר חודשים עד שנה, זה כמובן תלוי במשקל העודף שאיתו הגיעו בתחילת התהליך", אומרים במכון.

• תפריט לדוגמה
 

''רוב האנשים מגיעים למשקל הנכון תוך מספר חודשים עד שנה''. תפריט לדוגמא - אברהמסון

• מה אסור לאכול לפי השיטה: כל אותם מוצרים שמכילים סוכר וגלוטן. "חשוב להבין כי גמילה מסוכר ומגלוטן אין משמעותה גמילה ממאפים, מתוקים וסוכרים", מבהירים במכון. "אנו מאפשרים ומשלבים בתפריטים פירות, חטיפים ואף מאפים איכותיים ובריאים המיוצרים מתערובות קמחים וממתיקים טבעיים.

"מצד שני צריך לזכור שלא כל הנוצץ זהב: בשנים האחרונות גדל שוק צרכני המוצרים ללא גלוטן ומוצרים רבים מתהדרים בסיסמה 'ללא גלוטן' אך עלולים להכיל 'רעות אחרות': כמויות גדולות של סוכר לבן (סוכרוז), שומנים, ממתיקים מלאכותיים ועוד. לכן אנשים רבים מנסים להימנע מסוכר וגלוטן ללא טיפול והדרכה של אברהמסון, ולא מבינים למה קשה להם ולמה הם לא יורדים במשקל".

• מה מותר לאכול: "כיום ניתן למצוא על המדף שפע של פתרונות תזונה בריאים וטעימים ללא סוכר וגלוטן", אומרים במכון. "בספר המתכונים של אברהמסון תוכלו למצוא עוגות, כדורי שוקולד, עוגיות, חטיפים, קרקרים, ממרחים ומנות אחרונות מומתקות בדבש סילאן".
 
כמה זה עולה לנו? נגמלים מסוכר

• תמיכה: לאחר הטיפול הראשון, מוצמדת לכל מטופל מאמנת אישית שמלווה אותו בכל שאלה, עד לפרטים הקטנים ביותר. כל המטופלים מוזמנים ומשתתפים בסדנאות בישול לאורח חיים בריא עם השף של המכון, ולרשות המטופלים עומדות גם קבוצות תמיכה בוואטסאפ שמופעלות על ידי צוות מומחים, דיאטנית, שף ויועץ לפעילות גופנית.

• סלבס שרזו לפי השיטה: בין שלל המפורסמים שהשתמשו בדיאטה של אברהמסון, ניתן למצוא את גיל ריבה, ריקי גל, השר ישראל כץ, אורלי ויינרמן, מורן אייזנשטיין, ח"כ איתן כבל, רני רהב, נטלי עטיה, עדי אשכנזי, דידי הררי, אמנון לוי, איילה חסון, יעקוב אילון ואורית בן אדרת (הרשימה הועברה על ידי מכון אברהמסון).

דבר המומחה: צחי כנען, דיאטן קליני במכבי שירותי בריאות אומר: "הטענה היא כי למשיכה לגלוטן ולסוכרים, יש אולי מאפיינים פיזיולוגיים דומים להתמכרויות אחרות". יחד עם זאת, לדבריו, "ניגוד לטיפול בהתמכרות לעישון, למשל, לא ניתן למנוע כליל את הדחף אליהם ואין אף מחקר המעיד אחרת".

סיפור הצלחה: מ-149 ק"ג ל-75

חנה חדור מבת ים שקלה בשיאה 149 ק"ג. היום, בעזרת שיטת ההרזיה של מכון אברהמסון, היא שוקלת 75 ק"ג בלבד. "לא הייתי מודעת למצבי הבריאותי עד שהלכתי לרופא כדי לעבור בדיקות שגרתיות", היא מספרת. "הרופא, שידע שניסיתי כל כך הרבה דיאטות ולא הצלחתי להתמיד בהן, אמר שאם לא אעבור ניתוח לקיצור קיבה וארזה – אמות".

לדברי חדור, באותו יום היא יצאה מזועזעת ממשרדו של הרופא. "כל חיי הייתי אדם שמן, הייתי בטוחה שאמות שמנה", סיפרה. "הייתי מכורה לפיצות, לשוקולד ולבורקסים. אחרי שהתחלתי באברהמסון, חדלתי מלגעת בהם ונחשפתי למזון חדש שכלל לא הכרתי, כמו קינואה ומגוון קטניות שהיום משולבות באופן קבוע בתפריט היומי שלי. מבחינתי זה שינוי מטורף".
 

באדיבות חנה חדור
''אורח חיים חדש''. חנה חדור באדיבות חנה חדור

מה היה הדבר הכי קשה לך בדיאטה עצמה?
"כל תהליך הוא מורכב, וכך גם תהליך ההרזיה. חשוב מאוד להיות סובלניים וסבלניים. גם כשלא מצליחים לרדת במשקל, צריך לדעת לקבל זאת ולא להישבר. אני אומרת את זה מניסיון של הרבה רגעי משבר. תמיד חיפשתי לי אוזן קשבת וגב להישען עליו".

בתוך כמה זמן הרגשת שינוי?
"השינוי שחל בי כבר אחרי הפגישה הראשונה היה עצום. כבר בשבוע הראשון הפכתי להיות אדישה למתוקים ולגלוטן. בדיאטות הקודמות הייתי יורדת תחילה יפה, אך מהר מאוד נשברת ועולה אף כפול ממה שירדתי. בדיאטה הזו התרגלתי לאורח חיים חדש, לכן אני לא קוראת לזה דיאטה אלא אורח חיים חדש".

מה לדעתך גרם לדיאטה הזו להצליח, שלא קרה עם דיאטות אחרות שלך?
"החלטתי לחיות חיים בריאים. התמיכה והליווי הצמוד שקיבלתי מאברהמסון סייעו לי לאורך כל הדרך. הדרך שבחרתי בה היא דרך בריאה, וכל הבדיקות שלי כעת יצאו טובות באורך פלא.

"חשוב לדעת שאפשר לאכול בריא ולחיות טוב", היא מוסיפה. "יש תחליפים לכל המאכלים. יש לחם ללא גלוטן או עוגיות ללא גלוטן. אפשר לאכול הכל אבל בריא. אני אוכלת ארוחות מסודרות. חשוב להקפיד לאכול חמש ארוחות ביום, לעשות ספורט ולשתות לפחות שני ליטר מים ביום. חשוב גם להפריד בין פחמימות לחלבונים".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק