סקר: 48% מההורים והילדים בארץ לא משוחחים
על רקע השינויים בתקשורת המשפחתית בעידן הדיגיטלי, חושף סקר חדש כי רוב בני הנוער מעדיפים שלא לתקשר עם הוריהם פנים אל פנים: "מעגל אכזרי של אובדן שליטה ומצוקה"
עובדים שעות ארוכות בזמן שהראש של ילדיכם תקוע עמוק בוואטסאפ? התקשורת המשפחתית עברה כמעט כולה לסמארטפונים? אם זה נשמע מוכר, עכשיו יש הוכחה רשמית: סקר חדש של מכון אדלר חושף כי כמעט מחצית מההורים אינם משוחחים עם ילדיהם פנים אל פנים ביומיום, ושיחות בין הורים לילדיהם כמעט שלא מתקיימות באופן המסורתי - בבית.עוד כותרות ב-nrg:
- יוזמת החקיקה הישראלית שמדאיגה את פייסבוק
- ארדואן: שיתוף פעולה אזורי, גם עם ישראל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מהסקר עולה כי רוב מוחלט של בני הנוער מעדיפים להתכתב עם הוריהם בוואטסאפ או לשוחח איתם בטלפון מאשר לתקשר עם ההורים פנים אל פנים: 32% מבני הנוער שנשאלו העדיפו לשוחח עם הוריהם בוואטסאפ, 22% העדיפו לתקשר בהודעות אס-אמ-אס, 16% מבני הנוער ציינו שהם מעדיפים לשוחח בטלפון - ואילו חמישה אחוזים העדיפו תקשורת דרך המייל. לעומת זאת, רק כרבע מבני הנוער ציינו כי שיחת פנים מול פנים היא הדרך המועדפת לתקשר עם הוריהם.

חוסר ותקשורת וחוסר אינטימיות. יחסי הורים וילדים - נתונים
על פי הנתונים, 48% מההורים כמעט ואינם משוחחים עם ילדיהם באופן אישי ביום יום. בהתאמה, העידו 40% מבני הנוער כי אינם משוחחים עם הוריהם ביום יום. הסיבות לחוסר התקשורת עומדות על היעדרות ההורים מהבית בשל שעות העבודה הארוכות, בשילוב עם נגישות הטכנולוגיה שגורמת למרכז התקשורת לעבור לניידים.
בשל היעדר האינטימיות ביחסים המסורתיים בין הורים לילדיהם, העידו רבע מבני הנוער שנשאלו כי אינם מכירים פרטים אלמנטריים על הוריהם. הם לא ידעו להשיב לשאלות על שגרת היומיום של הוריהם, על הקריירה שלהם, הזוגיות והעבר. בהתאמה מצערת, גם רבע מההורים הנשאלים העידו שילדיהם אינם מכירים אותם ואת שגרת היומיום שלהם.
מכון אדלר, שערך את הסקר בחודש הקודם, השתמש במדגם מייצג של 300 בני נוער בגילאי 13-18 ומדגם של הורים לנוער באותם גילאים.
מנכ"לית המכון אסנת הראל, העידה כי הממצאים הפסימיים שעולים מהנתונים, לא מפתיעים אותה. "הממצאים חייבים להדליק נורה אדומה להורים קודם כל, אבל גם לקובעי המדיניות ולמחוקקים בישראל. מסתמן יחס הפוך בין העלייה בצורך של הורים ללוות, לתווך, להקשיב, להדריך לשיח ולהימצא בקרבת ילדיהם, לבין היכולת והזמינות של ההורים לעשות זאת", אמרה.
לדבריה, "המצב הכלכלי מציב דרישות מקשות, אי שקט, חוסר יכולת למצוא משאבים לפנאי משפחתי, ולחצים שיוצרים כעסים ועצבנות בתוך המסגרת הביתית. מנגד, ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת להביא עולם ומלואו אל כף היד, אך בד בבד מייצרת סכנות ומארבים לביטחון הילדים ללא בקרה ופיקוח של מבוגרים.
"המציאות הזאת יוצרת מעגל אכזרי של אובדן שליטה, אובדן סמכות וכבוד, ניכור ובדידות, אלימות ומצוקה. כולנו חייבים להתגייס לעצור את הצרימה ולהחזיר מוסיקה טובה של יחסים במשפחה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg