אכזרי: תמונת הילד החולה הפכה ל'מם' פופולרי
ג'יימסון בן ה-4 נולד עם תסמונת נדירה שמשפיעה על מבנה הפנים. גולשים שנתקלו בתמונה שהעלתה אמו, הפכו אותה לבדיחה שצברה תאוצה ברשת. כשהאם פנתה לפייסבוק כדי להסיר את ה'מם', נמסר לה שהוא עומד בתקנות. "דעו שזה יכול להיות הילד שלכם", כתבה
כשאליס-אן מאייר פרסמה בבלוג שלה תמונה של בנה הפעוט, שנולד עם תסמונת רפואית יוצאת דופן, האם הצעירה לא תיארה לעצמה לידי מי תיפול אותה תמונה ומה יעלה בגורלה. היום, שנתיים מאוחר יותר, לא נותר למאייר אלא להתחרט על הפרסום, שממרר מאז את חייה ואת חיי משפחתה.עוד כותרות ב-nrg:
- איראן: הוצאנו מידע רב מהמלחים האמריקאים
- התפקיד החדש של עו"ד יהודה וינשטיין
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בתמונה, שפורסמה בשנת 2014, נראה בנה של מאייר כשהוא מישיר מבט למצלמה ופניו מרוחות בשוקולד. אלא שמה שאמור היה לתעד רגע אינטימי ומשפחתי, נפל קורבן לפעילות של גולשים חסרי רגישות, שנתקלו בתמונה והפכו אותה ל"מם" פופולרי.

ג'יימסון הקטן
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
"הייתי המומה כשראיתי את זה לראשונה", כתבה אתמול (יום א') האם המזועזעת, לאחר שגילתה את השימוש בשנעשה בתמונת בנה. "לא האמנתי שמישהו באמת יצור מזה 'מם'. אני לא מבינה את תהליך המחשבה מאחורי זה".
בידיעה שפורסמה ב"דיילי מייל" הבריטי צוין כי ג'יימסון, כיום בן ארבע, נולד עם תסמונת נדירה בשם Pfeiffer, הגורמת לעיוות קשה של מבנה הגולגולת והפנים, ובעיקר ארובות העיניים המרוחקות זו מזו. התסמונת מתרחשת על ידי איחוד בטרם עת של הגולגולת, באופן שמשנה את צורת הראש והפנים. מאז לידתו של ג'יימסון בשנת 2012, מתעדת אמו את מעלליו בבלוג שפתחה ונושא את השם "מסעו של ג'יימסון".
בפוסט שפרסמה, כתבה מאייר המזועזעת כי לאחר שנתקלה ב'מם' המאכזרי, היא פנתה אל טוויטר, פייסבוק ואינסטגרם בבקשה להסירו. אלא שבכך לא הסתיים הסיפור: טוויטר ואינסטגרם אמנם מיהרו להיעתר לבקשתה, אבל האם המסורה נתקלה בתגובה חסרת רגישות מצד פייסבוק, שגם אליה התייחסה בפוסט. "לעולם לא אבין מה גורם למישהו לעשות דבר כזה ואין לי דרך לדעת מי עשה את זה", כתבה. "אבל על כל שיתוף של ה'מם' הזה, אעשה כל שביכולתי כדי להסיר אותו".
לדבריה, מפייסבוק נמסר בתחילה כי ה'מם' לא מפר את כללי הרשת. "האנשים שמפרסמים אותו מפרים בבירור את המדיניות של פייסבוק", כתבה מאייר. "הם צריכים לעשות משהו כדי לשפר את המערכות והתהליכים שלהם. כשלוחצים על כפתור הדיווח, פייסבוק מעודדת אותך לשלוח מסר ישיר לאדם שעליו אתה רוצה להתלונן. בעיני זה נראה כמו בזבוז זמן.
"אני חושבת שאם יש תלונה על תמונה של ילד, פייסבוק צריכה לחסום באופן מיידי את התמונה עד שהנושא יפתר", הוסיפה. "במקרה הזה עם ג'יימסון, היו פעמים שפייסבוק שלחה התראות שהתוכן מפר את כללי השימוש - אבל התמונה עדיין הייתה שם".

ג'יימסון משחק בסלון
צילום: פייסבוק
אליס-אן, שהצליחה בסופו של דבר להסיר את תמונתו של בנה מהרשת החברתית הפופולרית, ביקשה להעביר מסר לאנשים שאחראים להפצת ה'מם'. "לכל אלה שצוחקים כל כך על הבן שלי, דעו שזה יכול להיות הילד שלכם. ואם יום אחד זה יקרה לאחד מכם, שצוחקים עליו, אני מקווה ומתפללת שתשנו את דעתכם ותקבלו את הילד הזה באהבה", כתבה.
בנוסף ביקשה האם להודות לכל התומכים שהצטרפו לקריאותיה להסרת התמונה. "תודה מקרב לב לכל אדם שהתייצב לצד ג'יימסון", כתבה. "כמות האהבה והתמיכה הייתה מדהימה. אני מעריכה כל אחד מכם שהגיב, דיווח או פנה אלינו. אני לא יכולה לומר במילים כמה זה חשוב שאתם נלחמים עבור ג'יימסון".
בסיום הפוסט ביקשה האם מהגולשים שהבחינו בתמונה ולא התלוננו עליה, שלא לשתף פעולה בפעם הבאה שיתקלו בתמונה דומה. "אם קראתם את זה וצחקתם אבל ידעתם שזה לא בסדר, אני מקווה שבפעם הבאה תתייצבו לצד הילד שעליו צוחקים. אני יודעת שאתם שם כי אני קוראת אינספור הודעות תמיכה מזרים מוחלטים שמתייצבים לצידנו ואומרים כמה שגוי זה היה.
"רק בגלל שאתם לא מכירים את הילד באופן אישי, לא אומר שזה לא חשוב", הוסיפה. "בימים אלו של הרשת החברתית חשוב אפילו יותר לקום ולעשות את הדבר הנכון. הילדים האלו לא נמצאים בפייסבוק, אינסטגרם או טוויטר. אין להם שום דרך להגן על עצמם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg